Noah vangt dikke rivierbuffel op te testen Sportex hengel

02/03/2021
Noah vangt dikke rivierbuffel op te testen Sportex hengel

Sportex heeft haar meest populaire serie spinhengels, de Black Pearl, compleet vernieuwd.  De nieuwe Sportex Black Pearl GT-3 overtreft de eigenschappen van z’n voorganger op alle fronten! Er zijn andere materialen gebruikt en de hengel heeft een geheel nieuw uiterlijk. Eigenlijk is alleen de naam (nagenoeg) gelijk gebleven.

Door Michel Dekker

Uiteraard horen bij een nieuwe hengel een reeks van materialen, eigenschappen, modellen en prijzen. Maar om een goed oordeel te kunnen vellen, wil je er toch mee gevist hebben.

Sowieso al een parel om te zien.

En om geen “wij van WC eend adviseren WC eend” gevoel te creëren heb ik niet zelf, maar heeft mijn zoontje een van de modellen uit de serie getest. Direct een mooi verjaardagscadeau, want meneer had al eens een reel (papa die is wel heel mooi…) gekocht gekregen op de visbeurs in Utrecht. En dan hoort er ook een hengel bij natuurlijk.

Geef zo’n jongen een reel en het einde is zoek 😛

De hengel werd grondig getest. En er werden mooie vissen aan gevangen. De baitcaster bleek een heerlijke vishengel en geen plank. De 2,10 meter/20 grams uitvoering kan (met wat beleid) ook prima overweg met wat zwaarder kunstaas.

Bijna de IJssel in worden getrokken. Testcurve geslaagd met vlag en wimpel.

De no-break test  werd ook succesvol doorstaan omdat er op een chaotisch moment even aan de slipknop van de reel werd gedraaid. In alle hectiek wel de verkeerde kant op! 😂 Noah’s tegenstander aan de andere kant van de lijn deed z’n uiterste best om de hengel te breken. Hierbij werd hij bijna voorover de IJssel in getrokken… De Black Pearl doorstond de onbedoelde test met glans. De dikke riviersnoek van maar liefst 1,10 meter werd uiteindelijk netjes naar de kant gedirigeerd. Hoe goed kan je een hengel testen?

Het uit de kluiten gewassen proefkonijn van Noah 😉

Nu kan ik een verhaal met allerlei superlatieven schrijven over hoe geweldig en hoe goed de hengel is en waarom deze beter is dan andere hengels…  Zou kunnen… Conclusie na dik een half jaar gebruik is simpelweg dat het een prachtstok is, dat hij goed werpt, voldoende ruggengraat heeft om de haak te zetten en de vis te kunnen drillen. Kortom, de hengel doet waarvoor hij gemaakt is. Bonus dat ie er daarnaast ook nog eens fraai uit ziet. En dat speelt tegenwoordig ook een belangrijke rol.

Na enig aandringen mocht ik er ook een paar keer mee vissen en ik kan alleen maar bevestigen wat Noah van z’n hengel vindt: “Helemaal goed papa!”  Zo simpel kan een beoordeling zijn. Helemaal goed. Kort en krachtig. Niks meer aan toe voegen.

Werpt heerlijk…

Om het verhaal compleet te maken toch ook wat technische details over de Black Pearl GT-3. De blank is zoals de huidige markt ‘vraagt’ prachtig slank, licht, snel en heerlijk gevoelig. Dit wordt gerealiseerd door het toepassen van moderne en nieuwe technieken en carbonsoorten. Het handdeel is verstevigd met een extra carbon ‘mat’, gemaakt van 4K carbon mesh. Door toevoeging hiervan is het handdeel extra sterk en taai voor extra kracht tijdens de dril en betere werpeigenschappen zonder dat het afbreuk doet aan de actie van de hengel.

In tal van uitvoeringen leverbaar.

Zelfs als reishengel!

Natuurlijk ook de editie met triggergreep.

Naast alle technische details en eigenschappen gaat het bij een hengel natuurlijk ook om de looks. En ook daar hebben ze bij Sportex over nagedacht. De Black Pearl GT-3 heeft een moderne en elegante look. De blank is matzwart met frisse gele details en afgebouwd met lichtgewicht SIC ogen met het handvat van slijtvast Duplon.

Behalve de nieuwe looks en nieuwe materialen zijn er ook nieuwe modellen toegevoegd. Naast de spin en baitcast serie in diverse lengtes en diverse werpgewichten  zijn er ook een aantal 4-delige reismodellen en een aantal ultralight modellen toegevoegd aan de serie.

 

klik HIER voor meer informatie. ‘Gewoon’ (wat is tegenwoordig nog gewoon…) even langs bij een Sportex dealer en vasthouden, buigen en zwiepen.  Een prachtstok voor een prima prijs! De verkoopprijzen starten bij 119,95 euro.