ROOFMEISTER INSIDE – Zeebaars stekken in de Europoort & actuele roofvisvangsten

30/06/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Zeebaars stekken in de Europoort & actuele roofvisvangsten

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

Handen tekort op de rivier

Wat een hitte de afgelopen dagen. Met die hoge watertemperatuur reden genoeg om je afvragen of het vissen op snoek wel zo verstandig is. Thijs van der Sanden van Rozemeijer en ik (Sjoerd Beljaars) besloten geen risico te nemen. We zouden de rivier belagen met als mikpunt snoekbaars en baars met ook nog goede kans op winde en roofblei. Met name trollend met diepduikende plugjes.

De Oude Maas bij Zwijndrecht op haar mooist.

We begonnen werpend en ik pakte meteen een mooie zanderrr.

Beiden weten we uit ervaring dat het midden van de dag voor deze visserij altijd stil kan vallen. Zodoende kozen we ervoor om vroeg te beginnen en vroeg in de middag weer te stoppen. Dat leek een juiste keuze te zijn. Het begin van de dag begonnen we werpend. Thijs met crankbaits, ikzelf met shadjes. Het was niet wild, maar we kregen zo de eerste fraaie exemplaren in de boot.

Trollend op een diepduiker.

Die stenen randen herbergen massa’s aasvis, rovers liggen continu op de loer.

Niet lang daarna koersten we trollend langs de stenen kanten. Tussen die stenen bevindt zich veel voedsel  voor kleine visjes en drie keer raden welke soorten daarom nog meer daar vertoeven 😉

Bizar hoe hard ze er op knallen!

Niet normaal wat een actie we kregen. Missers (onvoorstelbaar als je je voorstelt hoeveel haakpunten er aan zo’n plugje hangen) en ook genoeg vangsten. Soms kwamen we handen tekort en daarnaast werd er ook nog gefilmd. Met name die snoeiharde aanbeten waren genieten in het kwadraat. Nog ffies geduld en dan een heerlijke sfeer VIDEO van deze dag. Stay tuned!

 


 

Actuele vangsten van jullie

Vreemd weekie qua weer Roofmeisters een aangekondigdehittegolf van heb ik jou daar. Gelukkig werden de verwachtingen wat bijgesteld en daalde de temperatuur vanaf woensdag. Bedankt weer voor de inzendingen! Hier een selectie! 🙂

Tim Hakkert met snoek in de straat.

Anne Nijland: “Roy Mekkring aka Zanderking.” Supervette foto met het tegenlicht van de zon.

Broer van Mo: Laatste 2 avonden lekker op de rivier aan het snoekbaarzen geweest. Mooie aantallen en nog een leuke bijvangst.”

Daan Siderius: Gezelligheid in Amsterdam eind vorige week. Veel mensen die foto’s namen en dingen vroegen.” Een van die mooie dingen van Streetfishing Daan 🙂

Dinus Herrewijnen: “Weekje Bahia la Tortuga, Mexico! Zes dagen keihard vissen onder zware omstandigheden. Uiteindelijk wel hele mooie vissen gevangen, waaronder deze rooster.” Wauw! Prachtige vis Dinus!

Dirk Jan Boom: “In de avonduren nog even werpen… 4 vissen en als laatste deze mooie zander.” Lang leve de zomer Dirk-Jan!

Edwin Kerssies: “Nog net voor de hitte langs de rivier en ‘oioioi’, wat sterk!” En, oioioi, wat een beauty Edwin!

Erwin Bensbach: “Zeebaar tijdens een avondsessie van afgelopen weekend.” Bijzonder plaatje Erwin!

Jens De Goffau: “Een mooie zander al wadend vanachter de plantjes geplukt.” Dt moet een mooie visserij zijn! Kikku man!

Jeroen Bouwer: “Zwoele zomeravond…” Wauw! Wat een kneiters.

Jeroen Knegt: “PR roofblei van 64 cm voor mijn zoontje Luka van 12. Wat was hij trots.” En terecht Jeroen 🙂

Marc Zitvast: “Zeebaars met de vlieghengel uit de bellyboat.” Dat moet een avontuur zijn geweest. Vet man!

Mark Verhoeven: “Baarzen en snoekbaarzen zelfs met die hitte aardig actief…”

Mark Verhoeven: “In de avonduurtjes werden de snoekbaarzen wakker!” Mooi om te zien altijd, die wisseling van de wacht.

Melvin Bruinink: “Gericht er op vissen is prachtig, maar als bijvangst is ie ook van harte welkom. Gevangen op een chodrig.” Hahaha, bizar joh… Gekke glasogen… Geen peil op te trekken.

Nick Bats: “Te warm voor zoetwater visserij!” Haha en meer dan slechts een alternatief of niet 😉

Pyter Stornebrink: “Een leuke avondsessie verticalen in m’n nieuwe boot met Mattijn.” Plaatje van een zander! Vette kleuren!

Kleurrijke vis en dito kleding Richard Nootebos 😛

Said El Felyani: “Gulzige baarzen in de volle zon, en…

…later werden de snoekbaarzen wakker.”

Sjoerd Van Het Kaar: “Een mooie kneiter van een baars, gevangen tijdens het jaarlijkse visweekendje. Dit was de zevende keer dat we met een peloton van 6 maten/gekken/prettige gestoorde vrienden achter de rovers aan gingen en elk jaar is het totaal anders. Dit jaar was kei hard werken voor een visje, weinig aantallen gevangen, maar zo’n baars doet alle uren zonder aanbeet vergeten.”

Sijmen Roest: “Aan het buitenspelen in Noorwegen.” Mooie speelkameraadje ook 😉

Stein Honders: “Een leuke roofblei op een snel gevist jerkbaitje.” Mooi om te horen dat ze ook jerkbaitjes pakken Stein.

Sven Van Moen: “Meerval van 115 kg van de Rhône in Zuid-Frankrijk bij het freestyle afspannen met aasvis.” OMG!!!

Tim Hakkert: “Nieuw pr Roofblei van 84 cm, gevangen met een Salmo Hornet!” Wauw! Lekker Tim! Zelden zo’n kneiter gezien!

Koen Van Rijen: “De Finten zijn er weer. Dreggen van de pilkers vervangen door een enkele haak van Gamakatsu. Nu kan ik ze snel onthaken in het water zonder dat ik ze aanraak. Hierdoor is de overlevingskans veel groter dan ik ze uit het water haal en met een dreg.” Thanks voor de tip Koen!

Kevin Vingerhoets: “Gisteren ondanks de voorspelde hitte om 7 uur ’s ochtends al aan het water op de Maas. Bleek uiteindelijk een goed besluit, want na wat kleine baarsjes volgde deze baksteen van een baars!! 47 cm en een nieuw pr voor mijn broer Michael!” 

 


 

Zeebaarsvideo in de maak!

We leefden er lang naar toe, een zeebaarssessie in de Europoort vanuit de boot. Thijs Mostert zou zo gek zijn om ons een Orka Blackfish 560 uit te lenen. Eerst zou de sessie drie weken terug plaatsvinden, maar door veel wind en onweer kon dat geen doorgang vinden. Gisteren waren de omstandigheden uitstekend en gingen we losch!

Helemaal ons eigen ding doen met de Orka Blackfish 560 in de Europoort.

Ik (Sjoerd Beljaars) zou samen met Europoortbaas Mehmet Buyukyilmaz en kapitein Simon van der Meer de woelige baren trotseren. Het werd een dag met mixed emotions. Ofwel, soms ging het goed, soms ging het tegen…

In de branding net ff een wat te hoge golf 🙁

Het begon meteen bij het traileren van het strand bij Hoek van Holland. De Orka Blackfish zou met een tractor ove het strand gereden worden en de zee ingeduwd worden. Het enige obstakel is dan de branding doorklieven en dat ging niet zonder slag of stoot. Eenmaal bijna er doorheen klapte er een flinke golf tegen de boeg, waardoor er behoorlijk wat water in de boot kwam.

Daarna kunnen we de zee op.

Vissen op de meest druk bevaarde waterroute van Europa. Waakzaamheid is een absolute must.

Maar eenmaal dit overwonnen, waanden we ons in weelde. De zee was van ons J Simon moest nog even wennen aan de boot. Logisch. Maar het duurde niet lang of hij kreeg een gelukzalige glimlach op zijn gezicht. De Orka Blackfish is speciaal ontwikkeld voor zeebaarsvissers en dat merkten wij aan alles. Het begin van de dag hadden we nog golven, maar de Blackfish kliefde er doorheen als een mes door de boter, zonder veel aan stabiliteit in te boeten. Kun je nagaan wat een ideale stabiliteit bij het driften en ankeren…

Mehmet met zo’n beetje de eerste baars van de sessie.

Een kleine uitschieter van het gemiddelde dat we deze dag vingen.

Allemaal vissen van rond dit formaat. Bizar wat een power deze zeebaarzen in zich hebben.

Nogmaals, een dag met mixed emotions. We hoopten op een paar echte zeebaarsberen van minimaal 60 cm plus, maar het mocht niet zo zijn. Toch vingen we baars en nog redelijk in de aantallen. En in ieder geval bijna allemaal maats. Ikzelf miste nog een 100% dikkerd, deze vis kon ik met geen mogelijkheid houden toen hij tussen de rotsblokken dook. Balen!

De laatste stek voordat de kentering er in kwam. Een mooie stroomnaad en meteen een afscheiding tussen donker en lichter water.

Bovenal een dag om niet snel te vergeten. Ruim 15 zeebaarzen die vol op onze Fiiish shads doken en met name dat gevoel van vrijheid met die boot op zee en in de Europoort. Een boot die volledig was uitgerust met een Minn Kota frontroller, 100 Pk Honda buitenboordmotor en Humminbird fishfinders. Wauw! Thijs, nogmaals bedankt! Binnenkort een spetterende, uitgebreide Roofmeister VIDEO van deze dag.

 


 

Geknipt voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

Een molenaar te Kinderdijk vond deze snoek van 125 cm in zijn slootje. Pffff, wat een bak en wat zonde. Enfin, kan net zo goed ouderdom zijn natuurlijk.

Holy f*k, check hoe deze tonijn volledig uit het water komt om dat arme geepje te grijpen.

Wauw wauw wauw, wat een supervette manier om een dikke pike op de gevoelige plaat te zetten.

Leuk als vloerkleed zu hause 😛

Herkenbaar voor de vaders onder ons Roofmeisters?

Karpervisser Jos Benders van KWO tijdens zijn Tour d’Europe in Zweden.

Hoe groot? Geen lensdrukker toch? Wat denken jullie?

Peter de Haan tijdens zijn Elfstedentocht 😉

Ok

Horizon scheef, jammer joh 😛

Aandachttrekkertje…

Hahaha. Humor!

Meest waanzinnige foto ever!

Je kunt maar on fire zijn 🙂

Waarom in die rugvin bijten?! Wat een prachtige vis.

Etterbakkie.

Onbetaalbaar toch dit 🙂

Wauw, verzin er zelf maar een verhaal bij.

De ultieme overtreffende trap van een kleurenspel.

 


 

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.