Top 5 zuper duper bestemmingen van wereldvisser André de Wit (nummer 5)

01/11/2018
Top 5 zuper duper bestemmingen van wereldvisser André de Wit (nummer 5)

Je hebt allrounders en je heb allrounders. De vissers die in eigen land voorn tot zeebaars het leven zuur maken of de avonturiers die daarbij grenzen niet schuwen. André de Wit is van de laatste categorie en heeft zowat de hele aardkloot al afgestruind. Wij stelden hem voor een onmogelijke opdracht, maak een top bestemmingen…

Vandaag beginnen we met zijn nummer 5, Canada. Zaterdag nummer 4. Waar dat is, verklappen we nog niet 🙂

Door André de Wit

Ga er maar aan staan, 5 topbestemmingen kiezen uit alle plekken waar ik ooit geweest ben. Aan ieder land of heb ik bepaalde herinneringen die in mijn geheugen gegrift staan. Die eerste zalm op de vlieghengel, bizar sterke GT’s, de kleurrijke peacock bass of prehistorisch uitziende alligator gars. Probeer daar maar eens een keuze uit te maken! Toch een poging ondernomen en onderstaand lijstje is het uiteindelijk geworden, geniet mee!

Gelijk maar met de deur in huis vallen als we het over Canada hebben, de Chinook, oftewel de King salmon, de heerser van de Canadese wateren. 

NUMMER 5 Canada

Een enorm land, schitterende natuur en veel interessante vissoorten om te belagen. Samen met vismaat Jeroen heb ik daar mooie avonturen beleefd langs de vele rivieren die dit land rijk is. Uitkijkend op besneeuwde bergtoppen, vissen we met de vlieghengel op zalm.

Helaas is de natuur superlelijk in Canada. 😉

Niet om aan te gluren. 

En dan deze kleurenpracht van paaiende zalm… Check hoe die bek vervormt. 

Soms verblijven we in ‘luxe’ in een B&B, maar ook regelmatig met een tentje langs de rivier. Wadend door kraakheldere rivieren genieten we van de omgeving, wachtend op een aanbeet. Na meerdere trips kijken we ook niet meer vreemd op als we geconfronteerd worden met een zwarte beer!

Zoveel beren dat je er op een gegeven moment niet meer van opkijkt. Altijd oppassen geblazen. 

Wauw, wat een units! Chinook, maar dan volledig in paaikleed gehuld. 

Dit slag vissen vangen in deze adembenemende omgeving. Weet je zeker dat dit ‘slechts’ je nummer 5 in de top 5 is André?

Er is genoeg variatie qua vissoorten, maar de vaak prachtig gekleurde steelhead is wel mijn favoriet. Verder zijn er nog de wild springende chums en coho zalmen, of de grootste en sterkste van allemaal, de kings!

Iedere zalm is enorm sterk en maakt gretig gebruik van de harde stroming. Dit maakt het een flinke uitdaging om de zalmen te landen. Maar als het lukt is de voldoening groot!

Bizarre vergezichten…

Coho zalm, nog zo’n krachtpatser in deze regionen. 

Indian summer in Canada…

Zaterdag nummer 4. Totaal andere vissen en een totaal andere wereld. Stay tuned!