Leer het meervalvissen in de praktijk – Outdoor event Meerval Mania

26/05/2022
Leer het meervalvissen in de praktijk – Outdoor event Meerval Mania

Wil jij alles weten en leren over het vissen op meerval, dan is dit de ultieme kans. 4 juni wordt Meerval Mania georganiseerd, een outdoor event waarbij alle aspecten van deze visserij in de praktijk worden gedemonstreerd door de allerbeste meervalvissers. Ben jij beginner of al wat meer gevorderd, this is the place to be. Zet 4 juni in je agenda. Vanaf 10.30 inloop, 11 uur eerste lezing. En natuurlijk is Roofmeister ook van de partij. Toegang en parkeren GRATIS!


Meerval Mania wordt georganiseerd door Meervalshop Tom-Cat,  Hengelsportfederatie Midden Nederland en Sportvisserij Oost-Nederland


 

De meerval, de allergrootste vissoort van onze wateren met afmetingen die tot ver over de 2 meter schieten, natuurlijk spreekt de Siluris glanis tot de verbeelding. En natuurlijk wil elke sportvisser deze soort vangen. Hoe, wat, waar? Ga naar Meerval Mania en al je vragen worden beantwoord door tal van überspecialisten zoals Thomas Sintobin, Tobias Stuurman, Edwin Klijnsma en veel meer van dit kaliber toppers die de meerval door hun aderen hebben stromen.

Voormalig Benelux recordhouder Tobias Stuurman zal acte de présence geven. Deze topper gaat alles laten zien wat je moet weten over het bellyboat vissen.

Dit spectaculaire outdoor event zal plaatsvinden op recreatiepark de Scherpenhof in Terwolde… Aan de oevers van de machtige IJssel. Dat kan maar één ding betekenen, grote kans dat er meerval gevangen gaat worden tijdens Meerval Mania en daar kun jij LIVE getuige van zijn.

Professor in de meervalkunde, Thomas Sintobin. Hij zal van A tot Z vertellen over de biologie en gedragingen van de grootste vis van de Lage Landen.

Wil jij je verdiepen in het afspannen op meerval, Erwin Klijnsma kan je er alles over vertellen.

Ook mooi is dat er naast theorie ook volop ruimte is voor praktijk. Interessant om te horen wat er bij het bellyboatvissen op meerval komt kijken, nog beter om dat op het water te kunnen aanschouwen natuurlijk. Zo is ook Float Plus aanwezig met hun revolutionaire aandrijfsysteem voor bellyboaten. Wil je weten hoe het allemaal werkt, stap in een van de bellyboaten en ondervind het in de praktijk! Hoe vet is dat?

 


Check HIER een video van een voorgaande editie om sfeer te proeven. De 2022 editie zal sowieso groter en spectaculairder worden


 

Hoe ga je het clonken in vredesnaam met woorden uitleggen. Veel beter kun je dat natuurlijk in de praktijk leren. Er is zelfs een speciale ‘Kwakbak’ aanwezig. Hoe dan ook ga jij niet naar huis voordat een specialist jou heeft geleerd hoe je het best met een kwakhout om kunt gaan.

Wat je kunt verwachten. Het belooft een hele happening te worden. Be there! 🙂

Maar veel meer Roofmeisters. Van het vissen met de dobber tot het beazen van een meerval rig met wormen. Van het aflezen van meerval signalen op een fishfinder tot het afspannen met een breeklijn. Van de beste meerval hengel tot aan allerlei meerval vislijnen. Je kunt het zo gek niet bedenken of hier wordt het je uitgelegd en gedemonstreerd door doorgewinterde specialisten. Vraag ze de hemd van het lijf. Natuurlijk is dit ook een gezellige happening en ideaal om ff met je (vis)vrienden bij te kletsen, de bar is geopend 😉

 

Deze dag staat bol van de toffe, leerzame activiteiten.  Denk aan lezingen, demonstraties, workshops en stands met de mooiste meervalproducten. Duur 11:00 – 18:00 uur. Meer weten klik HIER. Ga je naar Meerval Mania, eh… tuurlijk, laat het dan HIER even weten. Toegang en parkeren is GRATIS!