***BREAKING NEWS*** Nieuw wereldrecord meerval

17/04/2023
***BREAKING NEWS*** Nieuw wereldrecord meerval

Stefan Seuß, een meerval visser en meerval gids die al 25 jaar naar de Po afreist in Italië voor monsterlijke meervallen is met Pasen beloond met waarschijnlijk de grootste meerval ooit! 

Voor zover wij weten was de bovenstaande vis het voormalig wereldrecord, een meerval van 273 cm, gevangen door de Fransman Jean-Christophe Conéjéro’s op de rivier de Tarn in 2015 op een gewicht van 130 kilo. Klik HIER voor meer. 

Deze monster meerval kun je gerust een prehistorisch riviermonster noemen, wat een absolute unit. Vijf getuigen hebben gezien dat het meetlint stopte bij 2,81 meter. De vis is niet gewogen om de veiligheid van de vis te waarborgen. Na een snelle foto sessie is de meerval weer voorzichtig terug de rivier in gezwommen. Experts schatten het gewicht van de vis op rond de 140kg!

2,81 meter of toch 2,82 meter? Het is hoe dan ook een monster.

Stefans gast Christin Ritzinger heeft deze grote meerval verleid op tweede Paasdag om een uur of tien ’s ochtends op een zandbank met een diepte van maar 2.5 meter. Hij gebruikte een Black Cat Passion G2 hengel van 2.40 meter lang, deze is nog niet uit maar is deze herfst te krijgen in hengelsportzaken. Samen met een Black Cat Extreme molen en Black Cat Zeus lijn van 55/00 was hij deze monster meerval de baas. De rig was een steen met een breeklijn met aan het einde een dik stuk fluorocarbon met twee Micro-U drijvertjes en een aasvis.

Snel de boot in om de vis te volgen.

De rig die het deed.

Het voorjaar is een goede tijd om grote meervallen te vangen, maar door de huidige lage waterstanden waren veel vissers afgehaakt. Maar niet Stefan: “Blanken is helemaal niet nodig, zelfs met lage waterstanden zijn er gewoon plekken die diep genoeg zijn en waar enorme meervallen kunnen leven en jagen.” Stefan vervolgt: “We hadden een zandbank gekozen waar ik een school harders zag zwemmen. Hongerige meervallen volgen altijd de aasvis. Op de eerste avond hadden we al twee aanbeten van vissen tot 1,9 meter, de volgende ochtend kwam de echte klapper.”

De volgende ochtend kwam zeker die ene klapper.

Het gevecht duurde 40 minuten in de rubberboot. Landen ging eerst mis, de meerval had zoveel kracht dat hij Stefan door de boot heen slingerde. Gelukkig had Stefan de meerval wel te pakken bij de tweede poging. Stefan kan de meeste 100+ kg meervallen op zijn naam schrijven en nu heeft hij weer geschiedenis geschreven. Hij weet zeker dat dit niet de enige vis is van dit kaliber. Het wordt afwachten wanneer er weer zo’n monster meerval wordt gevangen…

Wat een monster meerval… Wanneer gaan we zo’n dikke meerval zien in Nederland? Denken jullie dat het mogelijk is? Klik HIER voor de grootste meervallen die Stefan vangt.