ROOFMEISTER INSIDE – Wereldrecord meerval en bijzonder veel XXL vangsten

10/02/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Wereldrecord meerval en bijzonder veel XXL vangsten

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

ROOFMEISTER APP

Download nu de Roofmeister app en je kunt overal en altijd het laatste nieuws op Roofmeister volgen. Voor Android klik HIER. Voor IOS klik HIER.

Een van de vermeende wereldrecord die pas weer onder de aandacht kwam. 

Twee gigantische meervallen van over de 2,50 meter die medio 2006 terecht of onterecht te boek stonden als wereldrecords. Gevangen op de Po door de Duitsers Stefan Seuss en Benjamin Gründer. 

wereldrecord meerval – groot vraagteken

Sinds dat de meerval van de Rode Lijst afgehaald is in Nederland en we er dus legaal gericht op mogen vissen, is de populariteit voor onze grootste zoetwatervis ongekend populair geworden. En ja, die eerste vissen van over de 2 meter zijn gevangen en zwemmen rond op onze wateren! Een wereldrecord zal hier niet snel gevangen worden, voor de warmteminnende meerval is het daar net wat te koud voor bij ons. 

Het eerste 2 meter plus Nederlands record van specialist Roy Noom op 212 cm. Gewicht onbekend. 

Gevolgd door Catrinus Hakze met een prachtige meerval van 215 cm in april 2018. Op dat moment het Nederlands record. 

In augustus 2018 weer verbroken door Bart Castricum met een meerval van 222 cm op een gewicht van 82,5 kilo. De vraag is of meerval in Nederland veel groter zal worden…

De vraag rijst, wat is eigenlijk het wereldrecord van deze gigantische roofvis? Geheel in traditie van de dubieuze wereld van recordclaims ook hier weer een hoop vraagtekens. Als eerste zijn we zoals gebruikelijk aangewezen op de enige officiële instantie die wereldrecords registreert, de International Game Fish Association (IGFA). Vreemd genoeg is er niet eens een lengterecord ingediend. Wel staat er een record op gewicht, 134,97 kilo, op naam van de Hongaar Attila Zsedely, gevangen op de rivier de Po in Italië. De foto laat ook een onmiskenbaar grote vis zien!

De officiële recordregistratie van Attila Szedely van 137,97 kilo. 

Gevangen op de Po. Daar lijken toch de allergrootste meervallen vanaf te komen.

Tot zover het officiële gedeelte. Daarna kom je terecht in een toestand waarbij wereldrecords worden geclaimd, maar dat zeker weten niet zijn, maar inclusief vangstberichten die toch realiteit lijken te zijn. Vissers die hun vissen zogezegd niet hebben ingediend bij de IGFA en die dus logischerwijs niet worden meegenomen in de lijst. Onderstaand ons inziens twee relatief plausibele wereldrecords. 

Een meerval met een ongekend lange afmeting. 273 cm!!! Gevangen door de Fransman Jean-Christophe Conéjéro’s op de rivier de Tarn in 2015 op een gewicht van 130 kilo.  

Franse film, Duits ingesproken. Veel succes 😛

Ook in 2015 gevangen. Een meerval van 127 kilo en 267 cm lang.  

Gevangen op, het wordt eentonig, de Po in Italië door Dino Ferrari.

tandenbijten

Tijd voor een kijkje in de Roofmeister keuken en het wekken van het nodige zelfmedelijden, want wat krijgen we het zo nu en dan voor onze kiezen. Daarmee doelen we op de weerselementen die ons zo nu en dan weten te geselen. Het waren anders gezegd geen comfortabele weken de laatste tijd. Reportage na reportage moest gecanceld worden. 

Afgelopen woensdag stond een sessie met Bas Westerveld en Sjoerd Beljaars gepland. De weersberichten? Ronduit beroerd. De voorraad coole Roofmeister video? Idem dito. Bas en Sjoerd, jongens van Johan de Witt, trokken de stoute schoenen aan. 

Het opnemen van een introvideo’tje. Nog niks aan het handje. 

Bevroren aasvis om het nog erger te maken. 

Vol gas naar de eerste stek en daar gaat het fout. 

Regen, mot en dikke druppels en een graad of 3. Het enige relaxte was dat de wind die dag nauwelijks roet in het eten zou gooien. Hoe dan ook is kou een regen een verschrikkelijke combinatie. Dat hebben Bas en Sjoerd letterlijk aan den lijve ondervonden.

Het plan was om met de fireball aan de gang te gaan op snoek. Het werd een dag dat beide heren de koudste dag uit hun visserijcarrière zouden beleven. De hengels steevaast in de steunen, de handen zo diep mogelijk in de zakken, binnen no time was de koffie op, klappertandend nog wat conversaties, de cameraspullen bleven gemakshalve in de koffer, hopende op geen aanbeten.

Op een gegeven moment moet je de handschoen in de ring gooien. Een tijd zit je nog stoer tegen elkaar te doen en wee de eerste die er de brui aan geeft.  Dat was Sjoerd: “Bas man, dit is niet uit te houden!” Gelukkig stemde Bas meteen in, bijna juichend. Snel vergeten deze dag 😉

Arme Bas.

Varen en het stervenskoud krijgen, daarna warm je met geen mogelijkheid meer op.  

Gelukkig hartverwarmende vissignalen op de fishfinder. 🙁

Na afloop wedstrijdje sauna maken in de auto. Snel vergeten deze sessie. 

de week uitgelicht

Eens kijken wat jullie Roofmeisters deze week veel bezocht hebben op jullie meest favoriete roofvisplatform. Wat was hot? Van boven naar beneden de nummer 1,2 en 3 met als afsluiter een post die nog sky high zal gaan. 

1> inside in inside

Twee keer op rij, een Roofmeister Inside die in een week tijd de beste cijfers haalde. Ook dit keer valt dat weer makkelijk te verklaren met het gegeven dat het wereldrecord baars wordt behandeld. Dat is voor elke roofvisser de moeite waard om aan te klikken. 

Klik HIER

2> xxl wintersnoekbaars

Al geruime tijd zagen wij die monstersnoekbaarzen van Roel Trum van Spro voorbij komen op social media. Hoog tijd voor een interview en bovenal om tips en tricks los te weken bij deze zanderrrrrr specialist. 

Klik HIER

3> ikea baarzen

81 zeebaarzen in Ikea-tassen, tja, dat wekt de interesse wel. In het kort, Een stroper is in Zeeland aangehouden met deze ‘buit’. Saillant detail is dat de politie de vissen cadeau heeft gedaan aan een vogelopvang… 

Klik HIER

upcoming

Nog maar kort online, maar stijgende als een malle, de gloednieuwe film van snoekcrack Sean Wit. Dit keer aandacht voor het tergend langzaam trollen in combinatie met een downrigger.

Klik HIER

xxl vangsten

Wat een week weer met bij deze update opvallend veel uit de kluiten gewassen rovers. Lekker bezig Roofmeisters, we love it!

Happy face met mooie baars. Leuke foto Yoran de Vogel. 

Sophie Neitzel straks naar de tropen, maar nu nog even van groenjassen genieten.

Nette baars Sam Weijers. Sowieso 40 plus!

Roy Schenk met megabaars. Prachtig gekleurd ook man! 

Hoe een enkele vis de avond goed kan maken. Wauw, een beauty Robert Noorland. 

Rinskje Breimer met een mooi winterplaatje. 

Oversized baars voor Remco Akkermans. 

Mark Verhoeven tijdens een genietmomentje.  

Harry aan de slag geweest met de Carolina rig en shads van softbaitbouwer Job Vissenberg. 

Thijs van der Sanden tijdens een alles-of-niets-offensief. Het werd dus alles!

Arnoud Jakobs met een zeer plaatselijk sneeuwbuitje. 

Mark-Verhoeven: “Deze snorkel van 72 knal KEIhard op de shad… wat een gave aanbeet.”

Krijn Zandbrug met een grote vis. Al helemaal als je kijkt naar het viswater. 

Vroegtijdige voorjaarstaferelen bij Nando Elfring.

Prachtige snoekfoto van Melvin Bruinink. Mooi licht, mooie omgeving, mooie vis en een niets dan tevreden roofvisser. Top!!!

big brother op social media

De hele week weer Facebook en Instagram afgestruind; hierbij een selectie van leuke roofvisplaatjes en bijzonderheden. 

Nog maar even bij die gigantische meervalbakken blijven. Bizar!!!

Hebben we het over grote meerval dan kunnen we het Italiaans fenomeen Yuri Grisendi (r) niet ongenoemd laten 😉

Hebben we het over grote meerval dan kunnen we het Italiaans fenomeen Yuri Grisendi (r) niet ongenoemd laten 😉

Het blijven rare soortgenoten die karpervissers. 

Brute foto, gezichtsbedrog 2.0

Kiekeboe…

Diep in de oceaan woedt er een helse strijd tussen potvissen en kraken. Heel af en toe krijgen wij nietige mensen hier een glimp van te zien. 

ok…

Nieuw kunstaas upcoming…

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.