Met Wout op zoek naar die luie grote roofvis

24/01/2022
Met Wout op zoek naar die luie grote roofvis

Nu het winter is mag en moet het allemaal wat trager wil je succesvol blijven in het vangen van vis. Met name grote vis is liever lui dan moe en laat je aas snel aan zich voorbij gaan. Wout van Leeuwen helpt je verder met onder andere de Miuras Mouse voor snoek en de Illex Dunkle shad voor snoekbaars die beiden tergend langzaam te vissen zijn. Afgemaakt met de terminal tackle van BKK is geen grote vis meer veilig!

Ook de heren van Wout zelf zetten nu alles op alles voor het vangen van uit de kluiten gewassen roofvis. Missie geslaagd voor Bob met deze unit van een baars op een Westin ShadTeez.

 

De metermagneet> Miuras Mouse

Wie de afgelopen jaren een beetje heeft opgelet, zal vast de Miuras Mouse niet ontgaan zijn. Er zijn maar weinig stukken kunstaas die in zo’n korte tijd zo razend populair zijn geworden voor het vangen van grote snoek. Voor het oog misschien niet het meest esthetische stuk kunstaas, maar gelukkig hoeven wij er ook niet in te bijten. De snoek denkt daar zeker anders over!

Het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar in het water verandert de Miuras Mouse in een ware snoeken magneet.

De platte kop verplaatst veel water en door de vele haren rond de kop en de grote dubbele wapperstaart achterop krijgt dit stuk kunstaas een enorm opvallend profiel in het water. Doordat er vrijwel geen loodgewicht in zit, kun je dit aas zo traag vissen als jij nodig acht. Bij de minste beweging zal de staart al verleidelijk op en neer bewegen. Shop hem nu HIER.

Wie Marcel Hoekman volgt, zal geregeld ware bakken voorbij zien komen die hij vangt op de Mouse.

 

End tackle> BKK dreggen & co

Gemaakt van 100% Japans staal, stevig en betrouwbaar.

De aanbeten in de winter kunnen soms verdraaid zacht zijn, het is dus echt een voordeel als je haken zo scherp mogelijk zijn. Ruiken moet hangen zijn. Gelukkig heeft Wout van Leeuwen alles wat je nodig hebt van BKK. Bijvoorbeeld dreggen, stingers, loodkoppen en speldjes. Stevigheid en betrouwbaarheid staat voorop bij BKK en dit maken ze ook zeker waar met hun producten. Als je ergens geen risico mee mag nemen, is het je end tackle. Een vis die rondzwemt met jouw onderlijn en haken in zijn bek is natuurlijk doodzonde. Combineer de Miuras Mouse met BKK dreggen en je gaat volledig ‘hufterproof’ het seizoen door. Shop het assortiment nu HIER.

Ultra traag op snoekbaars> Illex Dunkle shad

Oorspronkelijk is deze shad ontworpen voor bass en snoek, maar met zijn 12,5cm is deze ook meer dan geschikt voor bijvoorbeeld snoekbaars. Door de brede kop die langzaam afloopt in een slanke staart met grote peddel, heeft deze shad al actie bij zeer weinig snelheid. De Dunkle heeft een dubbele haak die met een splitring en wartel onder op de buik zit gemonteerd. Deze haak kun je ook op de rug monteren om het vissen rond obstakels makkelijker te maken. Shop hem nu HIER.

Een groot, rond lijf met slanke staart. Bij lage snelheid al actie!

Wout van Leeuwen verkoopt niet alleen de Dunkle shad van Illex, de keuze is reuze in high-end hengels, hardbaits en softbaits. Met name bedoeld voor de stekelige vissen die Nederland rijk is. Check het hele assortiment HIER.

 

Nu de winkels weer open zijn, is het weer mogelijk om Wout van Leeuwen te bezoeken in Vlaardingen. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Niet getreurd, bestellen is ook mogelijk via de website klik HIER..

Wout van Leeuwen Fishing & Outdoor