Zeebaars in zeeland – Interview met een junky

08/06/2020
Zeebaars in zeeland  – Interview met een junky

Vreemd eigenlijk, maar bij zeebaars denken wij snel aan de Europoort en de Pieren bij Hoek van Holland. Zeeland geraakt daar onbewust bij in de schaduw. Ligt aan onszelf waarschijnlijk. Maar een tijdje terug maakten wij kennis met Wilbert ten Broek van de webshop SeabassJunky, zeebaarsvisser in hart en nieren. Waar? In Zeeland. Inmiddels hebben we het vuur aan zijn schenen gelegd 😉

Door Team Roofmeister

 

Jowww Wilbert, ouwe zeebaarsjunky 🙂 Leg eens uit, wat maakt die zeebaars tot een verslaving bij jou?

Zoals jullie gezien hebben woon ik echt op een wormafstand van het strand en de boulevard dus als ik even tijd heb (en soms ook niet 😉 ), dan sta ik lekker aan de waterkant om die mooie zilveren wolf van de Noordzee aan de haak te slaan. Dit is denk ik alweer zo’n 10 à 12 jaar geleden begonnen; daarvoor deed ik dat sporadisch.

 

Kun je uitleggen waarom jij op een gegeven moment een webshop wilde beginnen voor zeebaarsvissers

Ik was zelf al vrij fanatiek op de zeebaars aan het vissen en ontdekte op websites soms dingen die ik supergaaf vond en dacht, waarom zie ik er zo weinig mensen mee lopen of waarom heb ik die zelf nog niet…

Wilbert is altijd op zoek naar topvangers die niet makkelijk te verkrijgen zijn.

Zodoende dacht ik bij mezelf dat het tof zou zijn om zelf iets te beginnen. Mensen enthousiast maken en ervoor zorgen dat als een zeebaarsvisser gaat vissen, hij dan van bijna alle gemakken voorzien is.  Zowel van de kant als vanuit de boot.

Optimaal en zo comfortabel mogelijk aan de waterkant verschijnen, ook dat is belangrijk.

 

Waarin onderscheidt SeabassJunky zich ten opzichte van andere (online) winkels?

Ik ben echt gericht op het actief bevissen van zeebaars met kunstaas en ben daarnaast altijd op zoek naar goede en mooie merken die mijn webshop onderscheiden van andere (online) winkels.

 

Wat zijn momenteel de meest populaire producten die je verkoopt? Kun je er 3 noemen?

Wat nu echt goed loopt zijn de Albie Snax, de RA’IS Spotters en de MEGA BOX van Spanish Lures. Echt exclusief en in mijn ogen ook echt super vangers.

Met name die Albie Snax is hard gegaan de laatste tijd 🙂 Niet voor niets natuurlijk.

 

Vertel eens. Jij bent echt een Zeeuw en vist ook voornamelijk lang de Zeeuwse kust. Heb je tips voor beginners?

Ik denk dat je de keuze voor pluggen of softbaits moet aanpassen aan de plek waar je vist. Belangrijk dat je informatie vergaart over hoe zeebaars op die plek jaagt, wat zijn voornaamste voedselbron is. Ga naar een winkel of struin het internet af, probeer te achterhalen waar de locals te vinden zijn.

De kunst is om je kunstaas altijd weer aan de omstandigheden aan te kunnen passen.

Sowieso,  de ene plek is de andere niet. En dan heb je nog het feit dat de zeebaars super wispelturig is, maar dan ook echt wispelturig. De ene keer pakt hij alles op die kleur shad en de andere dag laat hij glashard die kleur links liggen en gaat hij voor een hele andere kleur.  Hetzelfde geldt natuurlijk voor hardbaits.

 

Hoe zijn  thans de vangsten bij jullie?

De vangsten vallen hier nog een beetje tegen, het zijn voornamelijk de wat kleinere scholenbaarzen met uitschieters tot in de 60 cm. Maar het gros zit toch wel tussen de 30 en 45 cm. Bovenal, wat zijn ze sterk, zeker als je soms kijkt naar het kleinere formaat.

 

Ambities voor dit zeebaars seizoen? 

Dit jaar die droomvis van 75 cm?

Dat alle klanten met hetgeen ze besteld hebben een mooie zeebaars mogen vangen. Voor mezelf: dat ik mijn pr wat kan upgraden… Boven de 75 cm zou super zijn. Daarnaast hoop ik dat SeabassJunky straks bij iedere zeebaarsvisser bekend is. En dat ze misschien dan stiekem een product bij zich dragen of hebben wat van SeabassJunky afkomstig is. Ondertussen ben ik uiteraard bezig met wat andere leuke merken. Ik weet bijna zeker dat ik dit seizoen wederom weer wat strakke merken in mijn webshop mag verwelkomen.

 

Tot slot nog enkele dilemma vragen voor de SeabassJunky. 

Goed getijde – weinig wind
Boot – vanaf de kant
Eén heule grote – aantallen
Shad – topwater
Juiste kunstaas – juiste hengel
Lange worpen – peuteren
Zomerbaars – najaarsbaars
Hele dag vissen – korte sessies
Opkomend water – laag water
Overdag – schemering
Zeeland – Zuid-Holland

 

Voor diegenen die op zoek zijn naar echt exclusief zeebaarsmateriaal, SeabassJunky is the place to be!