Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Jeroen Eijssens

31/01/2024
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Jeroen Eijssens

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Jeroen Eijssens met zijn top 3 kunstaas voor snoek!

 

Nummer 1> ShadTeez 

Als ik op snoek vis en ik wil met kunstaas vissen waar ik het meeste vertrouwen heb dan is de ShadTeez meestal mijn favoriete shad. Afhankelijk van de kleur van het water pas ik de kleur van de shad aan. Wanneer het water helder is, gebruik ik graag de kleuren headlight, pearl sand en gold rush. Wanneer het water troebel is dan gebruik ik het liefst de kleuren fire perch, official roach en slime curd. De 12 cm ShadTeez vis ik graag werpend met een 7 grams loodkopje en een 5/0 haak.

Die grote snoeken kun je echt wel strikken met een kleinere shad in de warmere maanden.

Een enkele haak is genoeg  zodat je de snoek snelt kunt onthaken. De 16 cm shadteez vis ik graag met een 10 grams loodkop met een 8/0 haak of met 2 dreggen maat 2 onderin de shad geprikt. Omdat deze shad een mooie flankende actie heeft van zichzelf hoef je enkel langzaam binnen te draaien met af en toe een spinstop. Echt een kunstaasje die gegarandeerd voor mooie vissen zorgt voor zowel de kant- als de bootvisser!

 

Nummer 2> Ricky the Roach

Ricky the Roach is een wat bredere shad met een grote schoepstaart waardoor hij veel water verplaatst. Door de vorm van deze shad kun je hem heel licht vissen, hij zal namelijk prima recht blijven lopen. Ideaal voor de kantvisser die met een softbait lekker ondiep wilt vissen. Alhoewel de 14 en 18 cm meestal mijn favoriete maten zijn, heb ik toch één van de grootste snoeken afgelopen jaar met de 10 cm gevangen.

Onderschat de kleine Ricky ook niet!

Bij de 14 cm gebruik ik een screw-in kopje van 5 á 10 gram met één dreg onderin de shad geprikt van een maat 1. Met de 18 cm gebruik ik 2 dreggen maat 1/0. Afhankelijk van het water en het formaat voorn waar de snoek op aan het jagen is, kun je Ricky erop aanpassen. Wat ook een voordeel is van Ricky is dat hij heel duurzaam is en je met één shad makkelijk tien snoeken kunt vangen voordat hij stuk is.

Super realistisch en te krijgen in meerdere maten zodat je altijd kunt aanpassen aan het formaat waarop de snoek aast.

 

Nummer 3> JerkBite

Afgelopen jaar is de JerkBite op de markt gekomen. Dit is een super twitchbait voor als de snoek op kleiner aas jaagt. Door met de hengeltop fel naar beneden te tikken onder een constant ‘slappe lijn, strakke lijn’ schiet de plug van links naar rechts wat op sommige dagen onverslaanbaar is. Deze plug is super mooi suspending, waardoor je hem lang kunt laten hangen voor de snoek . Dit is echt iets wat je met andere aasjes niet kunt doen. De 11 cm Jerkbite is er in een shallow versie (sr) en deze versie loopt ongeveer één meter diep. Ook is er een diep duikende versie (mr) deze versie loopt ongeveer 2,5 meter diep.

De nieuwe Jerkbite kun je zo lang als je wilt laten hangen.

Alhoewel het een relatief klein kunstaasje is, zijn er al heel veel grote snoeken op gevangen. Ik ving afgelopen zomer in een paar worpen tijd een snoek van 107 cm en een snoekbaars van 80 cm terwijl we de stek al goed hadden afgevist met meerdere technieken en aasjes. Super effectief op sommige dagen en voor €12,99 zijn ze goed geprijsd en zeker de moeite waard om eens te proberen. De hengel is wel vrij belangrijk om de juiste actie in de plug te krijgen, ik gebruik zelf het liefst de Westin W3 finesse T&C met een werpgewicht van 7-21 gram en 213 cm lang.

 

Bij deze nomineer ik Hans Ruigrok voor zijn top 3 kunstaas voor snoekbaars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen👇

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.

Rik Sieben.

Roy Vanstreels.

Jeroen Vloon.

Hendrik-Jan Verheij.

Hans van de Wetering.

Jogi Deij.

Martijn Leus.

Siegfried Schön.

Justin Gottmers.

Luc Coppens.

Calvin Clerc.