Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Luc de Groot

13/03/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Luc de Groot

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn t0p 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Luc de Groot!

In de kunstaasestafette van Bernd van Broekhoven (klik HIER), nomineerde hij Sophie Neitzel, maar die heeft wegens omstandigheden wat meer tijd nodig, coming up dus. Om de vaart er in te houden, hier Luc de Groot met zijn top 3 kunstaas voor snoek.  

Nummer 1> Westin Bullteez

Ik heb een speciale liefde voor de Westin Bullteez, deze shad werkt gewoon haast altijd. Ik vis graag langzaam en deze shad heeft bij langzame snelheden een prachtig rollende actie. Deze actie is naar mijn idee voor grote snoek echt killing. Wat nog meer mooi is aan deze shad, is dat hij in 9, 12.5, 18 en 23 cm te krijgen is, dus je kunt alles er op vangen. Op haast elke visdag hangt deze shad wel even aan de speld. Het zal niet de eerste keer zijn dat dit de enige shad is waar ik beet op krijg.

Op de Bullteez weet ik altijd wel wat te vangen, ook groot!

Of het nou zomer is of winter, groot of klein water, met de Bullteez weet ik gewoon dat het aan mijn aas niet kan liggen. Dat is het aller belangrijkst, vertrouwen in je aas. Naast de rollende actie, is het ook een vrij brede shad. Dit betekent dat de snoek hem makkelijk kan spotten van onder, dit is ook iets wat ik prettig vind om in mijn achterhoofd te hebben. Zichtbaar en ook nog eens veel water verplaatsing, dan kan de snoek hem toch haast niet missen?! Kijk ook DEZE video waarin Sjoerd les krijgt van de Bullteez 😉

 

Nummer 2> Miuras Mouse

Muis imitaties zoals de Miuras Mouse en Black Bug steken er bij mij met kop en schouders bovenuit als het gaat om grote snoeken vangen. Als ik kijk naar het aantal gevangen vissen en de gemiddelde lengte daarvan, dan heb ik niets te klagen. Ik heb mijn grootste snoek ook gevangen op een Miuras Mouse, dus dan is het vertrouwen al helemaal hoog.

Muis imitaties zijn echt big pike killers voor mij.

Zeker in het najaar wanneer je best grof mag vissen, dan zijn dit mijn go-to aasjes als ik voor een hele grote ga. Dat hele pak met bont verplaatst ongelofelijk veel water en door de twister staart heb je bij heel lage snelheden nog een goede actie in je aas. Wanneer een snoek er op knalt, is dit vaak ook echt met geen genade. Dit is geen aas wat agressie opwekt en het werkt ook niet altijd bij mij, maar als het werkt, is zo’n muis imitatie echt niet te verslaan.

 

Nummer 3> De Rebel

Mijn favoriete manier van vissen, is met jerkbaits en dan met name hybride jerkbaits. Ik vind dat zelf spelen met je aas geweldig en het is ook nog eens super effectief, zeker in het voorjaar zijn jerkbaits echt de beste stukken kunstaas voor mij. Op heel ondiep water kies ik graag voor een Zilla Glider en zodra het water diep genoeg is, dan grijp ik direct naar een hybride jerk. De Rebel van Fishion Lures is hierbij een van mijn favorietjes samen met een good old Torob van Robbaits.

Wanneer het kan, grijp ik haast altijd naar de hybride jerk, ik ben er helemaal weg van en de snoek ook.

Met een hybride jerk kan ik tergend langzaam vissen en ik kan de jerk mooi stil laten hangen. Naast dit zit er ook nog een doffe ratel in die de snoeken even goed wakker schudt in het koude water. Het leuke aan jerkbaits is gewoon het aantal aanbeten wat je kunt krijgen, grote en kleine vissen knallen gewoon door elkaar heen en het is een super actieve manier van vissen. Zeker de aanbeten zijn fantastisch wanneer de jerk stil hangt. Ook zie je ze ook vaak op zicht erop knallen en dat beeld kan echt niets verslaan, zo cool!

 

Hierbij nomineer ik Joost Spraakman voor zijn top 3 kunstaas voor snoekbaars.  Succes Joost!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen:
Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd Beljaars, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor baars van Bernd van Broekhoven, klik HIER.