Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd Beljaars

14/02/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd Beljaars

Roofmeisters, dit wordt een never ending story als het goed is. In deze rubriek zal steeds iemand zijn top 3 kunstaas voor baars, snoek of snoekbaars opdreunen. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om het zelfde te doen. And so on… We trappen af met Roofmeister Sjoerd Beljaars.

 

Nummer 1> Whopper Plopper van River2Sea

Niet eens omdat ik daar nou zo heel veel op heb gevangen, maar wat een aanbeten. Hartverzakkend, zonder overdrijven. Vismaat Bo Staartjes heeft er zelfs een dikke metervis mee gevangen (klik HIER voor video).

Het meest spectaculaire kunstaas en soms kan er zelfs niets tegen op qua effectiviteit.

En, dan zou je misschien denken dat het alleen om de aanbeten te doen is, maar zeker in water met veel planten heb ik snoeken gevangen die ik daar met geen enkel anders kunstaas had kunnen vangen dan met oppervlakte kunstaas. Mijn droom is om nog een keer dikke meerval te vangen op de Whopper Plopper.

 

Nummer 2> Buster Jerk van Strike Pro

Twee kleuren waar ik echt grote snoek op heb gevangen. Met de zwart/rode een bak van 118 cm, klik HIER voor video. Met de baarskleur een Amersnoek van 115 cm en een monster van 120 cm op het Volkerak, zie onder…

Persoonlijk vind ik dit de fijnste fabrieksmatig gebouwde jerkbait, beter gezegd glider. Bij het binnen vissen kun je nauwelijks iets fout doen. Zelfs langzaam, monotoon binnen vissen heeft vis opgeleverd. Dat kan ik zeker niet van elke glider zeggen. Het was voor mij even moeilijk kiezen, want ik zat erg te twijfelen om de Swim van Westin te kiezen. Hetzelfde verhaal, je kunt er eigenlijk niets verkeerd mee doen.

Lang geleden op het Volkerak, de enige vis voor mij die dag, maar wie hoor je dan klagen?

Het is de Buster geworden, omdat ik daar niet 1 maar 2 gigantische metersnoeken op heb gevangen, ook beide op dezelfde. Een snoek van 120 op het Volkerak en later een vis van 115 cm op de Amer. Tja, dan krijgt kunstaas een bepaalde status.

 

Nummer 3> Grinder van Pearson

De liefde voor spinnerbaits is begonnen met de Grinder van Pearson.

Ik ben een groot fan van spinnerbaits. Natuurlijk als er veel planten staan, niets dat mooier daar doorheen snijdt dan dit vreemde kunstaas. Maar ook, omdat ik dit perfect kunstaas vind om snel actieve snoek te vinden. Natuurlijk zijn er goede spinnerbaits van veel merken, maar die Grinder was voor mij de eerste waar ik kennis van nam.

Geweldige vis van 121 cm op de Dr. Bait van Rozemeijer. Klik HIER voor de video.

Met dank aan de snoektoppers Thijs van der Sanden, Sander Paans en Robert-Paul Wolters die hier een tijd geleden op het Veluwemeer bizar productief mee waren. Ze hebben daar toen echt het verschil mee gemaakt. Dat maakt kunstaas voor mij goed kunstaas.

 

Hierbij nomineer ik Bernd van Broekhoven voor zijn top 3 kunstaas voor baars. Deze roofvisser lijkt weer op de radar te komen met vissen en dat mocht tijd worden ook. Succes Bernd!