Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor roofblei van Volkmar Strikkers

21/05/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor roofblei van Volkmar Strikkers

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn t0p 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Volkmar Strikkers met zijn top 3 kunstaas voor roofblei!

Een appje van Roofmeister: Je bent genomineerd door Robert-Jan Mastenbroek om een kunstaas top drie te schrijven voor de roofblei, een keer wat anders dan de gebruikelijke jerkbaits en andere snoek aasjes! Een blik in mijn tacklebox leerde mij dat ik twee van de drie favorieten in een split second bepaald had. Voor het derde aasje twijfelde ik sterk tussen twee kandidaten. Dus, voordat ik begin met de top drie, dan toch een eervolle vermelding voor de Westin Bassbite 6cm.

De Westin Bassbite is razendsnel te vissen en verplaatst een hoop water.

Een top plug die razendsnel te vissen is, c.a. 1 meter diep loopt en veel water verplaatst, geweldig wanneer het water iets troebeler is. De top drie die nu volgt, is eigenlijk een gedeelde eerste plaats, waarbij alle aasjes een andere toepassing hebben.

 

Nummer 1> Illex Water Monitor 85

Er is gewoon niets mooiers dan met topwaters een roofblei vangen. De aanbeten doen niet onder voor tropisch geweld, pure adrenaline! De Water Monitor is een zinkende walk the dog bait, die niet zozeer op, maar in het wateroppervlak zijn kunstje doet. Zeer natuurgetrouw en een killer voor grote en schuwe roofblei!

De Illex Water Monitor doet zijn ding letterlijk in het wateroppervlak.

 

Nummer 2> Salmo Slider

In september en oktober, wanneer het aas al wat groter is, een absolute topper om snel veel water af te dekken. Gooit als een kogel, ook bij harde (tegen)wind, wat hem een streepje voor geeft op de eerder genoemde Bassbite. Bij snel binnen draaien komt deze plug in een nauwe s-curve binnen en is een hapje die een roofblei niet snel zal laten schieten. Ook lekker te vissen vanwege de weinig weerstand die deze plug in het water heeft.

Wanneer de roofbleien op iets groter jagen, dan is dit het ideale aasje.

 

Nummer 3> Strike King Series 3 XS

Wanneer je er eentje vindt die goed recht loopt, vis je iedereen het snot voor ogen.

Wanneer het diep en snel moet, is dit kleine plugje echt onverslaanbaar. Je hebt soms gewoon van die dagen dat de roofbleien niet heel hoog in de waterkolom komen. Daarom moet je naar ze toe en met dit plugje heb je hier het ultieme wapen voor. Helaas lopen ze, in tegenstelling tot vroeger, tegenwoordig niet allemaal meer even goed. Maar heb je een goede, dan vis je iedereen de tranen in de ogen!

 

Bij deze nomineer ik Martin Korner voor zijn top 3 kunstaas voor zeebaars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen:

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

Robert-Jan Mastenbroek.