Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoekbaars van Robin Smit

08/05/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoekbaars van Robin Smit

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Robin Smit met zijn top 3 kunstaas voor snoekbaars!

 

Nummer 1> Zander Crush 17 cm

De Zander Crush staat stipt op nummer één.

Stipt op nummer 1 staat bij mij de Zander Crush 17cm V-tail shad van Erpobaits. Perfect inzetbaar voor zowel troebel als op helder water. Ik persoonlijk gebruik de shad voor het pelagisch vissen. Het feit dat hij 17 cm maakt het een perfecte tussenmaat en je kunt er eigenlijk alle formaten vis wel op vangen.

 

Nummer 2> Bullteez 9,5 cm

Nummer 2 op mijn lijstje die ik graag werpend aanbied voor de snoekbaars en ook voor baars is de Westin BullTeez Shadtail van 9,5 cm. Met een loodkopje van 7 tot max 10 gram jig ik het talud af wat wel eens kan zorgen voor een bonus vis. De mooi rollende actie geeft deze shad een actie wat niet veel kleine shads hebben. Grote vissen pakken maar wat graag zo’n Bullteez!

Je kunt dikke bonussen vangen op de Westin Bullteez 9.5cm!

 

Nummer 3> Quantum Pelagic Shad

Nummer 3 eveneens een pelagic shad die ik graag inzet met een kleine rammelaar er in en dat is de Quantum Pelagic Shad. De dreg die door middel van 2 pinnetjes makkelijk in de shad geprikt kan worden, maakt de kans op inhaking een stuk groter wegens een extra haakpunt die vrij is. Dat systeem gebruik ik tevens op bijna al m’n pelagic shads. De pinnetjes hebben ook geen weerhaakje, waardoor de haak enorm snel uit de shad schiet bij een aanbeet.

Op de Quantum Pelagic Shad kun je altijd rekenen!

 

Bij deze nomineer ik Robert-Jan Mastenbroek voor zijn top 3 kunstaas voor baars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen:

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.