Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor baars van Daan Pit

01/05/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor baars van Daan Pit

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn t0p 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Daan Pit met zijn top 3 kunstaas voor baars!

 

Nummer 1> Reins AX Craw

Op nummer 1 komt bij mij de AX craw van reins, wat een genot om mee te vissen. Dropshot, jighead, Carolina, you name it! Het is een alleskunner. De craws zijn er in verschillende maten waarvan ik het liefst de 5 cm uitvoering gebruik.

Het is toch het aasje wat vaak de grote baarzen tussen de school uit pikt.

Wat het aasje zo speciaal maakt, is het kleine ronde lijfje en de subtiele scharen. Wanneer de baarzen in de grachten klein aas willen, is het toch vaak die kreeft die de grotere vissen er tussen uit pikt. In de zomer kun je hem goed actief vissen, jiggend op een loodkopje of Texas riggen door de planten.

Nummer 2> Megabass vision oneten jr+1

De hoogstaande kwaliteit van Megabass heeft ook mij in zijn greep. Een absolute topper is voor mij de Megabass Vision oneten jr+1. In de wintermaanden op rivierplassen of andere overwinterplekken is dit kunstaas heer en meester. Te groot? Zeker niet, want van actie tot afwerking, de baarzen vallen er volledig voor.

Super makkelijk te vissen en effectief…

Voor mij is het meer dan alleen de actie van deze plug, het is ook het gemak en de gebruiksvriendelijkheid. De weerstand aan de hengel is minimaal in vergelijking met andere twitchbaits. Hierdoor krijg je minder snel last van blessures en is het minder belastend voor de hengel. Ook gooit deze twitchbait als een kanon, erg handig als je een afstand moet overbruggen.

 

Nummer 3> Pavlo Shad 59sp

Waar de Megabass Vision oneten Jr +1 de favoriet in de winter is, is dit de killer voor de zomer maanden en deze zit dan ook bij het rondje vissen standaard aan de hengel! Met een duikdiepte van max 1,7 meter heeft deze plug in menig wateren een aantal goeie vissen opgeleverd. Je kunt de plug op twee manieren vissen.

In de zomer is dit een van mijn toppertjes.

Wanneer de plug in een gelijkmatig tempo wordt binnen gevist, heeft deze een snelle waggelende actie. Maar wanneer men het als een jerkbait gebruikt, komt de ware aantrekkingskracht naar boven. Langs kade muren, funderingen van bruggen of boven stenen je zult verbaasd zijn wat voor vissen deze plug oplevert.

 

Bij deze nomineer ik Gijs de Haan voor zijn top 3 kunstaas voor snoek.

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen:

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.