Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd van Schie

31/03/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd van Schie

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn t0p 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Sjoerd van Schie!

 

Nummer 1> Lucky Perch

Op 1 staat voor mij de Lucky Lures Lucky Perch. Dit is een aasje wat voor mij op één of andere manier magisch is, gemaakt door een hele kundige en artistieke bouwer. Ware kunstwerkjes zijn het. Ik heb er verreweg mijn meeste metervissen op gevangen. Het is het ideaale aasje om ondiep over de plantjes te vissen. Dus zeker in de zomer als er veel planten staan, is deze favoriet.

Deze kan ik prachtig ondiep boven de plantjes vissen.

Ik vis hem graag trollend rond de 4 km per uur. Deze swimbait heeft niet een heel uitbundige actie maar er zit toch een tikje in waardoor het hem ook iets speciaals geeft. Misschien is dat juist wel het geheim van dit fijne stuk kunstaas. Helaas ben ik vorig jaar mijn ingesleten oudere model kwijt geraakt, maar ik heb inmiddels gelukkig weer een nieuwe.

 

Nummer 2> Rebel

Op 2 staat de Fishion Lures Rebel. Een hele fijne hybride jerkbait met een ratel er in. Ook deze wordt weer met veel passie gemaakt door een hele enthousiaste en kundige bouwer. Een makkelijk te vissen jerkbait waar ik inmiddels ook al wat mooie vissen mee gevangen heb. Bij weinig actie van de hengel schiet hij al mooi van links naar rechts met een verleidelijke waggel.

De Rebel is super makkelijk te vissen en zeer effectief.

Ik vis zelf nog niet zo heel lang met jerkbaits, maar deze visserij is in de afgelopen jaren toch één van mijn favoriete visserijen geworden. Tik, tik, pauze, BOOM! Dit blijft toch heerlijk om te ervaren.

 

Nummer 3> Burbot

Tot slot, op 3 staat voor mij de Savage Gear 50 cm Burbot, wat ik een geweldig stuk aas vind om te trollen. Het is precies een 3D kopie van een kwabaal met een grote twisterstaart. Hij heeft een aardig groot profiel en er zit een ratel in de staart. Daarom is hij goed boven diep water te trollen. Je kunt hem heel traag vissen maar ook rond de 4 km doet ‘ie het prima.

Met de Burbot ga ik graag trollen boven diep water.

Het is dan ook een perfect stuk aas om boven diep water te trollen. Zelf vis ik meestal uit een Hobie kayak en als er dan een flinke vis op klapt, dan is het net of je een anker uit gooit.

Hierbij nomineer ik Jelle Kalter om zijn top drie voor snoek op te dreunen! Succes Jelle!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen:
Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd Beljaars, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor baars van Bernd van Broekhoven, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor snoek van Luc de Groot, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor zeebaars van Sophie Neitzel, klik HIER.