Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoekbaars van Joost Spraakman

09/04/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoekbaars van Joost Spraakman

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn t0p 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Joost Spraakman!

 

Nummer 1> Slick Shad

Al jaren lang staat de Slick Shad van Fox Rage voor mij op plek nummer één. Fox Rage ontwerpt/ontwikkelt al jaren kunstaas van hoogstaande kwaliteit. En in het bijzonder de Slick Shad. Door zijn slanke vorm, de diversiteit aan kleuren en lengtes is dit voor mij een absolute killer voor snoekbaars.

Die moeten ze hebben!

Ik ben zelf van mening dat slanke shads de meeste aandacht van snoekbaars trekt. De lemon tiger is qua kleur mijn favoriet. Hij werkt zowel in troebel als in helder water. Verticalen of werpend, deze shad is van alle markten thuis.

 

Nummer 2> Keitech Easy Shiner

Op plek twee de Keitech Easy shiner. Dit is een kunstaasje wat bij iedere visser wel in zijn tacklebox thuishoort. Een slanke en zeer zachte shad die onweerstaanbaar is. Ook deze shad is in verschillende kleuren, maten en vormen verkrijgbaar. Door zijn zachtheid hoef je maar weinig actie aan de shad te geven, hij zwemt als een echt prooivisje door het water.

Bijna niet meer te zien, maar de Easy Shiner is echt voor alle rovers een topper.

Ik heb al verschillende hartverzakkingen gehad. Heerlijk die snoeiharde aanbeten. Of ik hem nu rustig binnen draai, werp, of hem gebruik voor het verticalen, deze shad is van alle markten thuis. Door de grootte van de staart trekt dit snel de aandacht van de snoekbaars. Uiteraard zullen in de Nederlandse wateren dandere roofvissoorten hem ook niet aan hun neus voorbij laten gaan.

 

Nummer 3> Quantum Pelagic Shad

Last but not least, op plek drie de Quantum Pelagic shad. Veel snoekbaars vissers onder ons zullen hem vast wel kennen. De Quantum Pelagic Shad. Een shad die voor mij inmiddels voor het pelagisch vissen op snoekbaars niet meer is weg te denken. Deze shad vis ik het liefst in de 21 centimeter variant. Door de V-staart is hij bij de snoekbaars erg geliefd heb ik gemerkt. Pelagisch gebruik ik de shad zowel in de winter als in de zomer periodes.

Voor het pelagisch vissen is de Pelagic Shad van Quantum de ideale shad.

In de winter komt die V-staart erg goed van pas. Je kunt hem lekker statisch en rustig op verschillende dieptes laten hangen. Weinig actie is dan vaak een vereiste. In de warme periodes hoef je maar een klein tikkie aan je hengeltop te geven of de shad komt al in beweging. Ideaal aasje dus.

Bij deze nomineer ik Daan Pit voor zijn top 3 kunstaas voor baars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen:
Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd Beljaars, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor baars van Bernd van Broekhoven, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor snoek van Luc de Groot, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor zeebaars van Sophie Neitzel, klik HIER.
Top 3 kunstaas voor snoek van Sjoerd van Schie, klik HIER.