ROOFMEISTER TOP GEAR – Headbangen bij Wout & Mike met z’n Ike

18/10/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Headbangen bij Wout & Mike met z’n Ike

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

 

Perfect voor XXL baars

De Yasei Perch is de ideale hengel voor de hengelsporter die geen genoeg kan krijgen van de kleine gestekelde rovers. Met een gewicht van slechts 87 gram is deze hengel een plezier om mee te vissen. De lengte van 195cm maakt hem perfect voor het streetfishing en baarvissen op allerlei kanalen en rivieren. De blank is wat deze hengel anders maakt dan iedere andere baarshengel in de markt.

Buigend tot aan de handle, zeer gevoelig maar met voldoende ruggengraat voor een goede haakzetting bij een harde aanbeet. De EVA grip is perfect geplaatst waardoor het mogelijk is om je vinger op de blank te plaatsen voor nog meer gevoel tijdens het vissen. Dankzij de snelle actie en een werpgewicht van 3-12 gram is deze hengel geschikt voor een brede selectie kunstaas: van klein tot medium crankbaits tot kleine jigs, dropshot en zelfs Carolina rigs. Klik HIER voor verkooppunten.

 


Opvolger Dragonfly

Gebruikersgemak staat centraal.

De Dragonfly was al een immens populaire fishfinder, de opvolger hiervan, de Raymarine Element gaat dat minstens evenaren. Deze unit zit boordevol features die jouw zoektocht naar meer en grotere vis vergemakkelijkt. De belangrijkste updrage is toch wel de Hypervisiontm-sonartechnologie van 1,2 Megahertz. Met deze superieure hypervision krijg je het beeld op je scherm zoals je het nooit eerder hebt gezien.

Super gedetailleerd beeld dankzij 1,2 Mhz.

Uitermate scherp in Sidevision, downvision en Realvision 3D. Je ziet de begroeiing, vis en structuren met ongelofelijk detail. De hoge frequentie van Hypervision in combinatie met de bekende CHIRP-technologie zorgt voor deze realistische beelden tot wel 30 meter. Geen detail gaat je meer ongemerkt voorbij… Klik HIER voor verkooppunten.

 


Headbangen bij Wout

Wil jij echt eens die dressuur doorbreken met een eigenzinnig stuk kunstaas, Wout heeft de zogenaamde Headbanger voor je in petto. Door de wisselvallige en ontwijkende Headbanger-beweging te combineren met de visachtige eigenschappen van de vaste uitwisselbare paddestaart, is de Headbanger Shad een roofvis teaser met een actie die geen ander kunstaas kan bieden.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en floating, suspending en sinking.

Het werkt fantastich goed met een simpele, rechtstreekse retriever, maar komt uitstekend uit wanneer het gebruikt wordt met pauzes. Een goede tip is om het kunstaas te onderbreken met een kleine draai, waardoor het kunstaas 90 graden naar de zijkant draait waardoor meestal een achtervolgende snoek toeslaat. Klik HIER.

 


 

Mike met z’n Ike

Mike met een zege in Espane!

In Nederland staat het wedstrijdvissen in de lift, daar waar het in de USA al iets gigantisch is. Neem nu de Bass Master Classic, een miljoenenbal waar de sterksten zich met elkaar meten. Een van die toppers daar is het fenomeen Mike Iaconelli. Onlangs is Mike naar Europa gekomen om mee te doen aan Soner Nitro Cup in Spanje. Meteen winnen natuurlijk 🙂

Het staat allemaal in het teken van de lancering van zijn eigen Ike-productrange onder de vlag van Abu Garcia en dat op het Europese vasteland. Het gaat hierbij om juwelen van reels, molens en hengels die voldoen aan de hoogste eisen die je als wedstrijdvisser kunt stellen aan je hardware. Binnenkort een uitgebreid overzicht van de Ike toppers. Volg HIER de laatste ontwikkeling omtrent Ike.

Alleen de looks zijn al om van te watertanden.

 


Ghost planers

De Ghost Tackle Supra Cruz V2 Side Planer – Set is speciaal voor het trollen ontworpen en is eenvoudig in gebruik. Deze Side Planer zorgt ervoor dat de afstand tussen de boot en het kunstaas significant wordt vergroot. De Supra Cruz V2 blijft dankzij het gewicht aan de onderzijde zeer stabiel, ook bij slechter weer. De Side Planers zijn voorzien van Scotty Planer Board Release clips. Klik HIER.

 


Replicant 2.0

Levensechte snoekimitatie.

Perfect voor dit jaar nieuwe modellen uit de Fox Rage Replicant serie met o.a. de Realistic Replicant Trout Shallow, Trout Triple Jointed en Pike Shallow. Juist ja, perfect voor de ondiepe stukken waar grote snoeken hun opwachting maken. Verkrijgbaar in 18 en 23 cm en 5 verschillende kleurenpatronen. Mooi ook dat ze van stevig materiaal gemaakt zijn, dus bestand tegen enige snoekentanden.

Verkrijgbaar in supervette kleurencombi’s! Check deze!

 


 

Outdoorbox upgrade voor 12V50 bezitters

Heb je al een Rebelcell 12V50 li-ion accu? Dan kun je nu voor een scherpe prijs upgraden naar de Outdoorbox 12.50! Normale prijs hiervoor is € 285,-. Nu tijdelijk voor € 210, dus met € 75 korting! Hierin is inbegrepen de ODB, arbeid, extra stekker voor je elektromotor en verzending (NL en BE).

Hoe werkt het?
1. Neem contact met op met Rebelcell (Instagram of FB of via de website). Stuur daarna de 12V50 accu + lader naar ze toe.
2. Zij bouwen de accu in de Outdoorbox in, zetten de juiste stekker aan je lader, en testen alles op werking.
3. Vervolgens stuurt Rebelcell binnen een week de Outdoorbox en lader weer naar je toe!

Jij kunt daarna profiteren van alle voordelen van de robuuste Outdoorbox. Dus, waar wacht je nog op? Neem contact op met Rebelcell.

 


 

Herfstdeals

Nu de koudere maanden zich aandienen begint het ook bij Team Visdeal weer te kriebelen. Tijd om te snoeken! Het water is snel afgekoeld en de snoek is nu echt aan het vreten. De fanatieke roofvissers bij de mannen uit Nieuwegein hebben hun zomervisserijen omgewisseld voor de aanpak in de koudere maanden. En niet zonder resultaat! Zo heeft Chris het eerste monster alweer te pakken. Een PR zelfs!

Michiel Wateler nog in zomerse sferen 😛

Natuurlijk wil jij in deze periode ook profiteren van de gewillige dames die ineens een stuk makkelijker te vangen zijn dan de afgelopen maanden. Wellicht kan een nieuw kunstaasje je aan die ene megavis helpen! De aasjes van Svartzonker zijn al jaren erg populair bij roofvissend Europa en op Visdeal.nl vind je een ruim assortiment aan scherp geprijsde Svartzonker deals. Ben je een echte snoekvisser, dan mag een Svartzonker niet in je kunstaaskoffer ontbreken. Klik HIER.

Check deze pike van Fox Rage frontman Chris Chew!

Het monster van Chris is gevangen op één van de Fox Rage Softbaits, de 23cm grote Fox Rage Pro Grub. Als lid van het Fox Rage team vist Chris natuurlijk een hoop met het Fox Rage kunstaas en de vangsten laten ons als collega’s af en toe versteld staan! Het kunstaas van dit moderne roofvismerk staat bekend om de prachtige afwerking, de slimme ontwerpen en de bijzondere vangkracht. Daar geloven wij inmiddels wel in! Klik HIER voor Fox Rage aanbiedingen

 


 

De ultieme hengeltest

UL op koolvis 😉

UL hengels zijn uiterst populair geworden en ook HTO heeft nu ware pareltjes in deze range. Als voorbeeld de HTO Rockfish met een werpgewicht van 3-15 gram, snaartje strak met topactie en genoeg backbone.

Zeevisser Didier Laroy besloot hem in Noorwegen eens aan de ultieme test bloot te stellen en ging de uitdaging aan met koolvissen van rond de 5 tot 8 kilo exemplaren. Krom tot in het handvat, maar de hengel bezweek niet onder het koolvis geweld. Klik HIER voor meer informatie.

 


4D Hollandse Nieuwe

6 nieuwe 4D kleuren.

Nu 6 nieuwe vette kleuren van de Savage Gear 4D Herring Shad. De 4D Herring Shad van Savage Gear is een doordachte shad die door middel van 4D technieken is vormgegeven voor optimale actie die zo dicht mogelijk bij de prooivissen van een roofvis komen.

Nu ook in kleinere varianten beschikbaar.

De Herring Shad lijkt tot in precisie op een echte haring en de superieure levensechte zwemactie maken dit tot een super effectief kunstaas dat zelfs de moeilijkst vangbare roofvissen weet te verleiden. Nu te verkrijgen in 9, 11, 13, 16, 19 en 25 cm. Klik HIER voor verkooppunten.

 


Raven roofvisdagen

Van 21 t/m 27 oktober profiteer je van 20% korting op vrijwel alle* roofvis artikelen bij Raven Hengelsport! De korting geldt deze week online en in de winkels. Op zaterdag staan onder andere Luc Coppens, Herman Schuurman, Andre Piters en nog veel meer specialisten klaar om je te helpen bij al het advies over montages, kunstaas of andere roofvisartikelen. Dit weekend nog meer info over dit roofvisspektakel.

O.a. roofvisheld Herman Schuurman die zijn opwachting maakt 🙂

 


 

Zelf pluggen en softbaits gieten

Lureparts heeft sinds kort een aantal hele leuke nieuwe producten toegevoegd aan de webshop. O.a. een PU (Polyurethaan) waardoor het nu mogelijk wordt zelf kunststof pluggen en jerkbaits te gieten.

Ook kun je met de speciale siliconen nu mallen maken om met PU te gieten. Klik HIER. Verder is er lossingsspray te verkrijgen, een speciale klei (plasticine) om 3D mallen te maken:) Binnenkort volgt hier een uitgebreide blog/vlog over. Tot die tijd hier de link en alvast wat plaatjes!

 


 

Droog in het najaar

Het is momenteel bar en boos met het weer met vooral veel regen. Het droog houden van je spullen is soms nog moeilijker dan het vangen van vis 😛 Daarom altijd fijn om een echte 100% waterdichte tas mee te nemen. Nog niet eens voor je kunstaas of end tackle, maar bijvoorbeeld je camera en/of telefoon… Deze Cinnetic waterproof bag is ideaal om mee te nemen, voor zowel de kant- als de bootvissers. Gezien bij CarpCube. Klik HIER.

 


Alles in één

Ideaal voor diegenen die alles op hun boot integraal willen besturen. Het ‘One-Boat-Network’. Een netwerk van Hummingbird waarop de fishfinder, gps, boegmotor, anker, maar ook de buitenboordmotor op aangesloten is. Alle informatie is zo centraal af te lezen op het scherm van je fishfinder en alles is feitelijk integraal te besturen. Zoals ze zeggen bij Technautic: “Talon, Minn Kota en Humminbird spreken met elkaar.” Klik HIER voor verkooppunten.

 


 

Tophengel uit Westin range

Bij Het Loze Vissertje in Zelzate een ruime keur aan Westin roofvishengels. Dit voor alle roofvisdisciplines en in allerlei prijsklassen. De W8 Powerstrike is toch wel even het apart noemen waard. Deze hengel is speciaal ontworpen voor het aanpakken van snoek en snoekbaars met middelgroot kunstaas, vanaf de boot of vanaf de oever. De topactie is verbeterd en daarmee ook de hoeveelheid kracht in de blank van de hengel. Wat betekent dat je met relatief gemak hardlures, pluggen en softlures kunt bevissen. Deze korte hengel is de ultieme all-rounder en ontwikkeld met de allerbeste materialen en componenten. Wordt geleverd met een Pentagon Cordura Tube. Klik HIER.

 


 

Hareco on the move

Altijd leuk als hengelsportwinkels leuke events organiseren. Zo ook Hareco te Sleidrecht. Deze winkel heeft een bizar groot roofvisassortiment, altijd weer aantrekkelijke aanbiedingen en ook twee leuke roofvisevents die je niet mag missen. 19 oktober een heuse roofvisdag met o.a. hoog bezoek van roofvis icoon Luc Coppens. Daarnaast is Hareco sponsor van een roofvis koppelwedstrijd op ’t Waaltje te Rijsoord. Klik HIER voor meer informatie over de wedstrijd.

Binnenkort een roofviswedstrijd op het Waaltje.

 


Leech fishfinders

Links de werking van een polariserende filter.

Op Roofmeister nu een artikel met 5 punten die belangrijk zijn voor een goede zonnebril, een van die 5 is natuurlijk de polariserende werking, ofwel het wegnemen van schittering op het wateroppervlak. Dat betekent dat jij beter doorzicht hebt en bijvoorbeeld volgers achter je kunstaas veel beter kunt zien.

Bij Leech zonnebrillen is hier met de zogenaamde Premium Plus glazen extra aandacht aan besteed met nu nog meer polariserende werking. Mooi om te weten is dat Leech brillen ontwikkeld zijn door uiterst gedreven Zweedse snoekvissers. De andere 4 criteria lezen, klik HIER. Klik HIER  voor kwaliteitsbrillen van Leech Eyewear.

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl