PR van 104 cm op de McCelly tijdens testen

11/02/2021
PR van 104 cm op de McCelly tijdens testen

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Daan Pit over de MCCELLY van ABU GARCIA!

Door Daan Pit

De McCelly allround snoek plug. Ze waren al een tijdje op de markt, althans, de oude variant. Het gouden duo Abu Garcia en de man die snoek ademt, Claes Claesson hebben de McCelly door ontwikkeld, en hoe?! Ik kreeg de kans om deze pluggen te testen en te reviewen, een kans om nooit te vergeten!

 


Specificaties

Merknaam: Abu Garcia, Svartzonker
Productnaam: McCelly
Type product: Hardbait
Lengte: Verkrijgbaar in 7cm, 14cm en 17cm
Gewicht: 7cm>9gram, 14cm>64gram; 17cm>90gram
Diepte: 7cm>0.5-1.0m; 14cm 0.8-2.00m; 17cm 0.8-2.5m
Kleur: Verkrijgbaar in de kleuren: Real Hot Pike, Yellow Fin Perch, Blue Silver, Crucian Carp, Blue Sunrise, Real Roach, Fire Carp, en Fegis
Winkeladviesprijs: 7cm> €8,50; 14cm> €12,74; 17cm> €15,00


Eerste indruk

7, 14 en 17cm. Een echte allround snoekplug als je het Daan Pit vraagt!

Toen de McCelly’s in de doos aankwamen was ik meteen benieuwd naar de kleuren en de afmetingen. De afmetingen die ik moest testen waren de 7 cm en de 17 cm. Vrij breed inzetbaar dus. Met de verpakking in de handen is het duidelijk te zien dat Cleas Cleasson zijn hand heeft gelegd aan de McCelly. Het merk Svartzonker staat zowel op het doosje als op de zijkant van het kunstaas. Het eerste wat mij opviel was de afwerking.

Als Cleas Cleasson zijn magische handen gebruikt? Zie hier!

Voor de 17cm is een stevige afwerking te verwachten maar de kleinste versie had een soortgelijke afwerking. De ogen die aan de plug zitten zijn in vergelijking met soortgelijke afmetingen stukken groter en ”sterker” zichtbaar. Naast de constructie is de 3D look het meest opvallend. In vergelijking met de oude McCelly is de vernieuwde versie erg goed gedetailleerd en dan met name de Real Roach variant.

Genoeg gekwijld. Tijd om te zien hoe duurzaam de lak is van deze parels…

De ogen, de schubben en kieuwen, het complete plaatje is dan ook echt compleet. Het uiterlijk van deze plug geven een vissershart veel vertrouwen, gaat de McCelly met deze details en vertrouwen vis opleveren?

 

Proef op de som

 

De 7 cm versie bevist op een lichte spinhengel. Ideaal voor snoek maar in de warme tijden gaan we baarzen ook zeker verleiden…

De maanden werden kouder en de dagen werden korter. Conclusie, de vis gaat zich slomer en trager bewegen. Vissen met een hardbait is dan meestal niet mijn first choice. Maar door het uiterlijk van dit kunstaas werd ik zeer nieuwsgierig naar actie.  Aangekomen bij het kraakheldere polderwater was de kleur keuze geen moeilijke keus, Real Roach moet het vandaag gaan doen en de Real Hot Pike bleef nog even in de doos.

Met de Real Roach maar aan de slag. Dat felle ding maar weer terug in de doos!

In het heldere water was de actie van de McCelly goed te zien. Dit aasje zwemt rustig, waggelt/wobbelt van links naar recht en met de ratel moet dit toch een hoop kabaal maken in de onderwater wereld. Tijdens een paar worpen werd het snel duidelijk dat bij een paar tikken de plug een uitslaande flankende actie maakt. Na een paar worpen en een hoop variatie was het toch de uitslaande flank actie die de eerste snoek over de streep trok.

Iets met gretig, gulzig en honger!!!

Op de lichte spinhengel gaf deze prachtige dame een geweldige sport. Toen deze polder vis bovenkwam was ik de McCelly kwijt?! Eenmaal in het net kwam ik er achter waar de plug was… Compleet over de 7 cm Real roach heen geschoven, heerlijk!! That’s how we like it! Afijn! De kleinste versie had vis in het net gebracht. En de grote dan? Dat is een verhaal om nooit te vergeten! Aan het eind van de dag, rond een uurtje of 4 uur moest het toch nog even gebeuren.

Nieuwe hengelset + nieuw kunstaas! Dat vraagt toch altijd om vis?

Even snel een nieuwe hengelset uittesten met de 17 cm McCelly aan de speld. Bij de eerste worp was duidelijk te zien dat de 17 cm een grotere en wijdere flank had. Door het langzaam binnen vissen werd deze actie vertraagd. Een soort slow motion! Een manier van vissen wat in de winter van groot belang is.

De grote versie (14cm) heeft een super langzame rol/flank actie dat in de winter vaak een succesformule is.

Tijdens het binnenhalen was ik benieuw hoe snel de plug naar boven dreef. Vlak voor mijn voeten liet ik de plug even stil hangen en dreef vervolgens langzaam omhoog. Het moment van ophalen werd de plug uit het water geslagen door een dikke winter snoek!! Vol adrenaline probeerde ik de snoek opnieuw te verleiden. De vis bleef vol interesse achter de plug aan zwemmen maar verdween. Wat een shitshow… dit was DE kans.

Een hele grote dame kunnen landen!! Wauw!

Even later zie ik de McCelly aankomen door het water. Plotseling verdwijnt de McCelly uit het zicht met een flinke tik op de top als gevolg! Zou het? Nee! Weeeer mis… Gelukkig zie ik de dikke dame in een stalk-modus achter het kunstaas aan zwemmen en schuift ze er vervolgens helemaal overheen! Ein-de-lijk en wat een vis! Voor deze dame van 104 was de McCelly Real Roach de ideale prooi!

PR gesneuveld! en hoe!! Twee keer missen en dan toch nog pakken. Komt vast door die realistische afwerking 😉

 

Aanschaf

De MCCELLY is makkelijk verkrijgbaar. De aanschaf prijs van de 7 cm ligt rond de 8 à 9 euro, de 14 cm versie gaat voor 12 à 13 euro over de toonbank en de 17 cm versie wordt verkocht voor 15 a 16 euro. Bij sommige winkels worden de 7 cm ook verkocht in een bundel wat het aantrekkelijk maakt als cadeau of om zelf te proberen.

Natuurlijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, scroll naar de specificaties voor alle kleuren!

 

Slotsom

Toen de McCelly’s uit de doos waren werd ik daverend enthousiast van de afwerking en de details. Een robuust stukje kunstaas dat gemaakt is voor snoek. Ook de kleinste variant, die ik ook in de warmere maanden niet alleen voor snoek gaat zorgen maar ook voor dikke baarzen. Voor het gebruik op baars had de kleinste versie misschien iets fijn gevoeliger kunnen zijn.

DE topkleur die mij meerder vissen en nieuw PR heeft opgeleverd! Een blijver voor mij in de tacklebox

Maar goed deze pluggen kan men op meerdere manieren bevissen. Kleinste variant kan twitchend, trollend en werpend. De grootste variant kan men eentonig binnen draaien, trollen, jerkend, niks lijkt onmogelijk!. De McCelly is een ware allround plug wat mij in twee korte vissessies vangsten heeft opgeleverd, en natuurlijk een PR van 104cm!!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Daan Pit
Geboortejaar: 1997
Regio: Hasselt
Favoriete roofvissoorten:  Baars
Specialismen: Streetfishing