Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor roofblei van Wick Eijndhoven

27/09/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor roofblei van Wick Eijndhoven

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Wick Eijndhoven met zijn top 3 kunstaas voor roofblei!

 

Nummer 1> Baby abino 70S prop/spybait

Momenteel is dit aasje (spybait) in rap tempo mijn favoriet geworden, een spybait vis je snel net onder of aan het oppervlak binnen. Door middel van de verschillende blades maakt dit behoorlijk veel turbulentie in het water wat naar mijn mening ervoor zorgt dat een roofblei sneller wordt getriggerd om te bijten. Bovendien gooien spybaits ver en vis je ze snel binnen, waardoor je snel veel water afvist wat belangrijk is bij het vinden van roofblei op rivieren en rivierplassen.

Deze spybait is super snel één van mijn favorietjes geworden.

Omdat de Abino 70s van origine eigenlijk ontworpen is voor de blackbass- en baars visserij wordt hij geleverd met finesse haken. Als je de Abino echt puur en alleen gaat gebruiken voor het roofbleien in kneiterharde stroming, zou ik adviseren om er toch andere dreggen (van bijv. BKK of Owner) op te zetten of je slip iets lichter te zetten.

 

Nummer 2> Sunny Bros Obee Lipless Crank

Lipless cranks pas ik toe als ik weet dat er vis op mijn stek aanwezig is, of als ik diepere stekken afvis. Met in het bijzonder de Sunny Bro’s Obee, het formaat van 5,6 cm en het gewicht van 11 gr zijn perfect en met een geschikte hengel kun je flinke afstanden werpen.

Op diepere stekken is deze lipless crankbait dodelijk.

De vibrerende actie in combinatie met de Japanse kleurstellingen vind ik persoonlijk erg goed, met name in water dat wat dieper is, meer stroming heeft en wat troebeler van kleur.

 

Nummer 3> DUO Drag Metal

Vis je op een stek met veel stroming (stuw/uitlaat), dan vind ik het vissen met pilkers (Duo Drag Metal als voorbeeld) zeer effectief. Ze gooien ver waardoor je ze op stekken als stuwen goed in de stroming kunt werpen en deze hierin kunt mee laten dwarrelen.

In keiharde stroming kun je pilkers als de Duo Drag Metal mooi laten dwarrelen.

Zeker in het voorjaar/halverwege zomer wanneer roofblei de focus op het jongbroed van max 4/5 cm focust die in de stroming terecht komen en gedesoriënteerd raken.

 

Bij deze nomineer ik Mees Holthuizen voor zijn top 3 kunstaas voor baars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen👇

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.