Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor zeebaars van Martin Korner

26/05/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor zeebaars van Martin Korner

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn t0p 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Martin Korner met zijn top 3 kunstaas voor zeebaars!

Door Volkmar Strikkers ben ik genomineerd om mijn top 3 kunstaas voor zeebaars kenbaar te maken. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan! Ik vind het namelijk erg leuk om (Japans) kunstaas te verzamelen en daarom is de collectie vrij groot geworden. Door de maanden van het seizoen pas ik ook nog eens verschillende technieken toe. Maar in de regel vis ik graag met hardbaits.

Nummer 1> E.O.A. Enticer

De aasvis is erg klein vroeg in het seizoen. Een kleine plug zoals de E.O.A. Enticer is dan echt een wapen.

In het begin van het seizoen zijn bijvoorbeeld de aasvissen erg klein. Ik heb meermaals meegemaakt dat iemand die aan het vissen was met groter kunstaas gewoon geen beet kreeg. Klein kunstaas maakt echt het verschil. Een killer in het begin van het seizoen is de E.O.A. Enticer. Deze kleine minnow bait heeft een bizarre vangkracht!

Toppertjes zijn het!

 

Nummer 2> Megabass Vision Oneten 110

Iedereen kent ze wel, de Vision Onetens en ze zijn met recht populair.

Als het water warmer is en er veel feller gejaagd wordt kan het ook lonen om met jerkbaits aan de gang te gaan. De aanbeten zijn knoerthard en je vist snel veel water af. De Megabass Vision Oneten 110 heeft een enorme aantrekkingskracht op de zilveren baarzen. Dit aas is sowieso al ontzettend populair onder baarsvissers, maar voor zeebaars werkt die Oneten net zo goed!

 

Nummer 3> Xorus Patchinko

De Patchinko wint de strijd omdat deze in meerdere maten te krijgen is.

Maar het mooiste vind ik toch wel het vissen met topwaters. Het visuele spektakel blijft waanzinnig om mee te maken. De keuze tussen de Whiplash Spittin Wire en de Xorus Patchinko was moeilijk. Beide werpen heel goed en hebben een sublieme actie. Toch wordt het de Patchinko omdat deze in meerdere maten verkrijgbaar is.

Bij deze nomineer ik Swenn Middeljans voor zijn top 3 kunstaas voor snoek, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen:

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

Robert-Jan Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.