Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor roofblei van Kevin Demmers

22/09/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor roofblei van Kevin Demmers

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Kevin Demmers met zijn top 3 kunstaas voor roofblei!

 

Nummer 1> Megabass dog-x junior coayu

Dit is één van mijn favoriete oppervlakte aasjes. Dit walk the dog aasje is een echte must in de tacklebox. Hij gooit als een raket en het mooie van dit aasje is dat naast de uitslaande actie er ook een lichte flank bij zit. Ideaal voor die vroege ochtendjes met spiegelvlak water.

Naast de links rechtse actie flankt deze topwater ook.

De aanbeten zijn daardoor ook gruwelijk hard en onverwachts. Ze komen in veel verschillende kleuren maar ik gebruik alleen de natuurlijke kleuren, wel met wat schittering erop zodat ook met de felle ochtendzon de flikkering het aasje onweerstaanbaar maakt voor de oppervlakte!

 

Nummer 2> Westin Bassbite

Dit super aasje is echt voor de wat bittere dagen wanneer de roofblei niet jaagt aan de oppervlakte maar juist wat er onder. Deze crankbait heeft mij al verschillende keren gered van een blank. Met zijn dieptebereik van net aan 1,5 m is het de ideale plug om net onder het oppervlak te zoeken naar de torpedo’s.

De Bassbite verzet veel water, daarnaast zit er ook een ratel in.

Hij verzet veel water en zijn actie is daardoor ook heel agressief en met zijn ratel erin zeker eentje die opvalt onder water. Ik gebruik hem persoonlijk in de kleur headlight omdat dit voor mij de kleur is die het meeste opvalt!

 

Nummer 3> Westin Dropbite

En daar hebben we weer een Westin pareltje. Waar moet ik beginnen, ik kan een boek schrijven over alle pluspunten die dit aasje biedt. Ik ben in een korte tijd echt gaan houden van dit aasje, hij is simpel maar toch een allesvanger! Ook de roofblei kan er niet vanaf blijven, vooral niet als ze de aasjes hierboven links laten liggen, is dit een echte go-to! Waar ik vroeger enorm fan was van de Asp spinner die we allemaal kennen, heeft de Dropbite die plek vervangen.

Een go-to als de rest niet werkt.

Je kunt de Dropbite in verschillende delen van het water vissen, zowel heel hoog als diep tegen de bodem aan. Ik vis hem meestal werpend of trollend in de bellyboat en haal hem met een redelijke snelheid binnen. Ik gebruik hiervoor wel de Dropbite met een halfzacht lichaam met een zinkkern van 17 gram en veelal natuurlijke kleuren. Dat moment bij het trollen als ik het aasje volg met mijn LiveScope en de vissen zie die 180 graden draaien om het aasje te pakken, is voor mij de ultieme adrenaline kick!

 

Bij deze nomineer ik Hessel Wijbenga voor zijn top 3 kunstaas voor baars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen👇

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.