Roofmeister INSIDE – Hersenkrakers en nazomer rovers

05/09/2021
Roofmeister INSIDE – Hersenkrakers en nazomer rovers

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Een bijzondere sessie op zeebaars vanaf het strand met Sander Paans en Thijs van der Sanden van Rozemeijer. Knallen vanaf het strand op die zoute rover. Makkelijk is het niet die dag, maar dan weten we met de drone zeebaars te lokaliseren. We hebben er een wedstrijdje van gemaakt. Wie verliest moet een grote slok zeewater nemen. Wie gaat de ‘gelukkige’ worden 😛


 

Hersenkraken op en langs het water

Vissen is geen wetenschap en dat is maar goed ook, dat houdt het spannend. Met andere woorden, er zijn teveel variabelen om aspecten bij het vissen feitelijk vast te leggen. Natuurlijk kan die ene jerkbait goed zijn en op dat moment een killer zijn… Maar wat als je exact die worpen met iets anders had gevist? Waren die snoeken op dat moment niet gewoon extreem hongerig? Zat je midden in een aas periode? Wat nu als je datzelfde stuk kunstaas met totaal andere omstandigheden in zet op weer ander water?

Een poldersloot tjokvol met variabelen.

Tja, zo kun je jezelf behoorlijk krankjorum maken. Een tijdje lang heb ik (Sjoerd Beljaars) minder waarde aan het kunstaas gehecht. Met andere woorden vond ik het moeilijk te geloven dat een bepaalde soft- of hardbait echt dat keiharde verschil kon maken. Velen zullen de video kennen van Willem Romeijn van de VisTD, waarin hij snoek vangt met een f***ng bananenschil. Hoe dan? Wat hebben die stapels, gevulde kunstaasboxen dan nog voor zin? Zijn die talloze discussies over de actie, kleur en grootte van kunstaas gebakken lucht? Ik heb een tijdje in die veronderstelling geleefd.

Mijn grootste snoek in Barendrecht van 107 cm, gevangen op een swimbait. Had ik ‘m op iets anders kunnen vangen? Ja, maar ik weet het niet zeker.

Het tegendeel kan waar zijn, maar probeer dat maar eens te bewijzen met die eerder genoemde eindeloze reeks aan variabelen. Soms echter kom je er bij in de buurt. Soms is het zo dat het echte harde bewijs net niet te leveren valt, maar dan wijst toch alles op die bepaalde theorie.

De Rozemeijer Fatal Attraction van Thijs van der Sanden. Hier ving hij een bak van 128 cm op. Meteen daarna in de vitrine met de rest van zijn scratched warriors. Mooi vind ik dat!

De testperiode van de Berkley Zilla baits valt samen met de meest legendarische snoeksessie ooit, ter wereld! In nog geen maand tijd vangen Ruben Dekkers en Mitchell Croese bizar veel metersnoek, inclusief 5 vissen van over de 130 cm!!!

Dat maakten Bo Staartjes en ik mee afgelopen week. We hadden bij mij thuis in Barendrecht afgesproken om wat ideetjes door te spreken. Daarna zouden we nog ffies een hengeltje uitgooien. Los waren de snoeken niet, zoveel was wel duidelijk. Vanuit mijn ooghoek zag ik na verloop van tijd een vis draaien in het oppervlak. Dat kon wel eens snoek zijn, dus besteedden we aan die plek extra aandacht.

Wat is doorslaggevend geweest bij deze vangst?!

Ik begon met een Buster Jerk, Bo met een kleine Salmo Slider. Het duurde niet lang of Bo kreeg er een volger achteraan. Daarna nog flink wat worpen natuurlijk maar de vis liet zich niet zien. Dan maar doorlopen naar andere stekken en deze plek later nog eens aandacht geven. Zo gezegd zo gedaan en we kwamen weer terug. Ik nu gewapend met een Westin Swim en Bo met een chatterbait. Niks, noppes, nada. Bo schakelde over op een zogenaamde Salmo Executor in blauwe kleuren. Meteen bij de eerste worp een tik er op. Tja, nog steeds weinig materie voor het maken van een stevige conclusies, maar als dat er na nog tweemaal gebeurt… En de keer daarna hangt de vis zelfs (helaas uiteindelijk gelost), dan kan het toch niet anders dan dat het kunstaas zelf doorslaggevend is geweest.

Die dekselse Executor van Salmo!

Ik heb het uiteindelijk vaker meegemaakt, ook met baars, snoekbaars en zelfs zeebaars. Net even dat kleurtje, die actie, die grootte dat de rovers triggert. Die bananenschil? Tja, daar moeten we niet teveel waarde aan hangen. In mijn ogen is de vis dan gewoon uitermate gretig, oftewel ‘los’. Dan kun je niet zoveel fout doen. Jammer, want een tijdje heb ik gedacht dat het allemaal niet zo heel veel uit maakt en dat biedt rust. Nu dus weer ouderwets hersengekraak op en langs het water. Eerlijk gezegd maakt dat het weer extra interessant.

 


 

Nazomer vangsten

Het was te verwachten, een belabberde zomer qua zonuren en lage temperaturen, maar nu breekt dan eindelijk het zonnetje door. Wat doet dat met de vangsten? Inmiddels weer bizar veel foto’s van jullie ontvangen, waar we blij mee en trots op zijn! Blijf dat doen Roofmeisters!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Arie Varkevisser: “Weer lekker achter de zeebaars aan na een weekje op het zoete.” En meteen een mooi exemplaar amigo! Netjes!

Enzo Claassens: “De snoeken werkten goed mee op de rivier.” Mooi man. Ja ja de goeie tijden voor Esox komen er aan. Love that!

Geoffrey van Oosten: “Mooie 98 cm uit de Bernisse.” Prachtig Geoffrey! Heerlijke bak en goed op gewicht zo te zien.

Gert van Santen: “Veluwe meer tank met dank aan Ronald Bonestroo.” Wat een heerlijke pike Gert! Gefeliciteerd man!

Marco Dukel:  “120,5 cm nieuw pr dankzij Ronald Bonestroo.” Sooo die Ronald kan niet meer kapot. Top visgids!

Jesse van Huisstede: “En weer een buffel van de rivier samen met JB Predator Fishing. U vraagt, wij draaien!” Heerlijk in de flow jullie!!!

Joey Huisveld: “Nieuw water heeft me 1 van de mooie kersen opgeleverd. Veel lopen en hard werken wordt beloond.” Loon naar werken Joey! Lekker bezig!

Johnny Koekerits: “Broer Roycus met een mooie baars. Deze maakte de taaie dag weer goed.” Wat een zo’n vis al kan doen Johnny!

Jurgen Van Schijndel: “Laatste dag van de vakantie met de kids gevist. 11 stuks in 4 uurtjes, ze kunnen het nog.” Van zulke foto’s kun je alleen maar blij worden Jürgen!

Marcel Hoekman: “Gave 122 cm rivier snoek gevangen werpend op een Miuras Mouse.” What and who else?! Wat een bak Marcel!!!

Mark Verhoeven: “Check die kleuren!” Mooier wordt het niet Mark!

Patrick Kreijkes: “Mijn eerste two tone snoek. Aan de andere kant was die donker met een donker bruin oog met een zwarte pupil.” Bijzondere vangst Patrick. Mooi!

Pedro Van Gaver: “Mijn PR nog wat scherper gezet met deze prachtige winde van 55 cm, gooiend op de rivier met een crankbait.” Wat een dikzak Pedro en wat zijn het toch brute vissen om te vangen!

Rik Schouwenberg: “Laatst in de avond even een paar uurtjes naar de Maas gegaan om met klein kunstaas te gaan werpen op snoekbaars. Deze barbeel van 81 cm die op een Spro Boobytrap shadje van 9cm beet kwam als een totale verrassing.” T***ng, in de categorie holy shit vangsten Rik!

Robin Smit: “Deze dag was zo taai als nooit tevoren, moest het shadje letterlijk z’n bek in puzzelen.” Hahaha die techniek moet je ons eens uitleggen Robin.

Ruben Zweers: “Al trollend deze brute vis weten te verleiden van 113 cm. Een nieuw pr. Was de meest zieke dril die ik ooit heb gehad van een snoek.” Wauw Ruben! Gefeliciteerd met je nieuwe PR!!!

Said El Felyani: “Vorige week mocht ik deze zeebaars even laten poseren voor de camera!” Terug van vakantie deze man en meteen weer dikke boemen!

Sven Bonouvrie: “Een dikke rivierbuffel die mijn bucktail voor de boot greep! Wat een bizar mooie aanbeet en dril gaf deze vis. Echte power.” Een vis van de winter zou je bijna zeggen Sven! Wat een beauty!

Vincent Verheugen: “Uit een klein wijkslootje.” Heerlijke foto Vincent met alvast een knipoog naar de poldervisserij straks!

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Ton Hilvers: “Thanks Ronald Bonestroo….” En nog een! Een standbeeld voor Ronald! Wat een mooie vis, maar ook… Wat een leipe plaat zo met die close up en het kleurenspel! Eentje om groot af te drukken voor pontificaal in de woonkamer!

 


Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.