Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor baars van Justin Gottmers

13/01/2024
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor baars van Justin Gottmers

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Justin Gottmers met zijn top 3 kunstaas voor baars!

 

Nummer 1> Megabass Vision OneTen Jr+ 1

Dit stuk kunstaas valt onder te twitchbaits en deze zijn het hele seizoen inzetbaar. Het aasje heeft een lengte van 96 mm en suspendeert in het water, waardoor hij heel langzaam te vissen is. Het aasje komt uit Japan en wordt met de hand gebouwd. Wist je dat twitchbaits al sinds 1930 op de markt zijn? Dat is al bijna 100 jaar! Vissen op rivierplassen is een lastige visserij en je moet het vertrouwen er ook echt voor opbouwen.

Mijn eerste echte rivierplas baars, wat was ik daar blij mee.

Maar als je dan zo’n vis vangt, dan is het super speciaal en onvergetelijk. Het aasje gooi je in en draai je op gewenste diepte. Je geeft een paar tikken met je hengel en gooit je lijn na elke tik heel even slap zodat het aasje kan uitslaan. Als je dit een paar keer gedaan hebt, laat je het aasje hangen. Dat zijn de momenten waarop je de aanbeten krijgt. Ik vis twitchbaits de hele dag door omdat je het aasje zo lang kunt laten hangen. Door het aasje lang te laten hangen, kunnen de vissen die overdag diep liggen naar boven zwemmen en het aasje pakken.

 

Nummer 2> Evergreen Jackhammer

Een chatterbait? Zeker weten. Dit aasje is goed inzetbaar in de zomer en herfst wanneer de vis agressief is. In tegenstelling tot veel andere chatterbaits heeft deze een doorzichtige blade. Dit model wordt weinig gebruikt waardoor de baarzen het aasje weinig zien en er zonder te aarzelen opknallen.

Een gave chatterbait waar ik al goed op heb gevangen in warmer water.

Ik vis dit aasje altijd met een trailer zoals een kreeftje of een worm met een twister staart. De trailer moet het aasje naar mijn mening wel matchen zodat het er zo realistisch mogelijk uit ziet. Het aasje is goed te vissen tussen de 1-3 meter. Je kunt uiteraard ook met de trailer bepalen hoe diep of ondiep die loopt. Heb jij een aasje met een grote staart zoals een shad met een schoepstaart dan komt het aasje snel omhoog zetten. Heb je een worm met een twisterstaart, dan blijft ie dieper zwemmen.

Ze knallen er vol op!

Chatterbaits vis ik graag vroeg in de ochtend of vlak voor het donker, omdat de vis dan veel in beweging is en je met een chatterbait veel water kunt afgooien in een korte tijd.

 

Nummer 3> O.S.P. Dolive Craw

Misschien niet wat je verwacht, zo’n klein aasje voor baarzen. Dit aasje is goed inzetbaar tijdens het streetfishen en heeft me al hele mooie stadsbaarzen opgeleverd. Ik vis de Dolive Craw graag op een dropshot dichtbij de bodem. Het is een kreeft imitatie en kreeften komen niet ver van de bodem af. Ik probeer het aasje dichtbij de vis te presenteren, zodat ze alleen maar hun bek open hoeven te doen.

Ik heb al meerdere mooie stadsbaarzen mogen vangen op dit aasje.

De Dolive Craw is ook goed te vissen op een Carolina rig en chebu rig. Rustig vissen en af en toe even op de grond laten liggen is dan de sleutel tot succes. Zeker wanneer je op een mosselbankje ligt, is het slim om deze goed uit te vissen!

 

Bij deze nomineer ik  voor zijn top 3 kunstaas voor baars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen👇

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.

Rik Sieben.

Roy Vanstreels.

Jeroen Vloon.

Hendrik-Jan Verheij.

Hans van de Wetering.

Jogi Deij.

Martijn Leus.

Siegfried Schön.