Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoekbaars van Rik Sieben

03/11/2023
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoekbaars van Rik Sieben

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Rik Sieben met zijn top 3 kunstaas voor snoekbaars!

 

Nummer 1> Keitech Easy Shiner

Het is voor mij al een tijdje geleden dat ik gericht op de snoekbaars heb gevist. Twee jaar geleden zijn wij geëmigreerd naar Oostenrijk om daar een B&B te beginnen. In de zomer als visgids met een eigen rivier van achttien km en in de winter ben ik skileraar op de berg. Hierdoor is de visserij van het verticalen en het bellyboat vissen veranderd naar het vliegvissen en vliegvissen vanuit de bellyboot op het stuwmeer. Maar voor het roofvissen is mijn absolute nummer één de Easy Shiner van Keitech.

De Easy Shiner is een must have voor elke roofvisser. 

Deze shad is zo soepel dat je maar een minimale beweging nodig hebt om de maximale actie eruit te halen. Deze shad is een allesvanger. Tijdens de Luremasters Bellyboat wedstrijd heeft deze ene shad Jeroen en mij de winst opgeleverd. De snoek, baars en snoekbaars konden deze niet weerstaan, een absolute ‘must have’ shad.

 

Nummer 2> Job Vissenberg shads

Job Vissenberg stond natuurlijk bekend om zijn befaamde V-staarten. Hij was een pionier in het verzinnen van kleurencombinaties en het airbrushen van shads. Helaas is hij er door tijdgebrek en andere interesses mee gestopt. Veel mensen hebben deze proberen na te maken, maar het stokje is doorgegeven aan de juiste persoon: Nick van Erpo van Erpobaits.

Het V-staartje van Job Vissenberg steekt nog net uit de bek van deze kolossale snoekbaars.

Job had een mooie maat van 17 cm erbij zitten. Het ideale van deze lengtemaat is dat hij allround is. Al verticalend deed hij zijn werk, maar pelagisch was dit ook echt een topper en gegarandeerd komen er keiharde aanbeten op dit model.

 

Nummer 3> Fish Impact shads

Deze handgebouwde modellen en de loodkoppen staan aan voet van het pelagische tijdperk waar we nu in zitten. Deze mallen zijn met de hand gemaakt uit hout en de shads zijn uitvoerig getest voordat ze op de markt kwamen. De unieke kleurencombinaties en het venijnige staartje van de Dropper & Fugo is killing voor de grote snoek en snoekbaars.

Met de shads van Fish Impact begon het allemaal…

Hier begon het allemaal mee en ze hebben mij legio aan grote snoek en snoekbaars opgeleverd. En ik weet zeker dat deze shads nog in de boxen van de ‘oudere’ generatie pelagic vissers liggen.

 

Bij deze nomineer ik Jeroen Vloon voor zijn top 3 kunstaas voor snoekbaars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen👇

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.