De RM hoogtepunten van 2020 – Snoek van 121 cm, baarzen van 53 cm en meerval van 218 cm!

31/12/2020
De RM hoogtepunten van 2020 – Snoek van 121 cm, baarzen van 53 cm en meerval van 218 cm!

Wat een jaar Roofmeisters. Alle reden om op Oudejaarsdag eens terug te blikken. En… Nu eens geen rol voor Corona. Dat ellendige virus kan het heen en weer krijgen. In deze post laten we 5 van onze hoogtepunten de revue passeren. Fijne jaarwisseling iedereen en alvast een 2021 om van te smullen!

 

Hoogtepunt> Snoek van 121 cm

Een dag waarbij we vooraf al konden zeggen dat het wel eens een topper zou kunnen worden. Een periode van warm, rustig weer en opeens die weeromslag. De temperatuur die zakt, een lage druk gebied. Het rook gewoon naar snoek. En… Jawel, de puzzelstukjes vullen ineen. Thijs van der Sanden van Rozemeijer en Roofmeister Sjoerd Beljaars vielen met hun neus in de boter.

Wat een spoorbiels, maar met name de manier op deze gevangen is… WTF?!

Thijs ving al enkele mooie vissen en daarna Sjoerd met de kers op de taart… Een vis van 121 cm. Wauw. Het verhaal er om heen is te bizar voor worden. Sjoerd dacht even mooie dronebeelden te maken. Het toestel hing in de lucht en maakte opnames. Sjoerd legde de afstandsbediening neer en maakte een paar worpen, puur voor het beeld. Opeens… BAM. Eén keer raden wat er aan hing 😛 Film ligt nog op de edittafel, stay tuned.

 

Hoogtepunt> Krankzinnige meervalsessie

De complete dril vanuit de lucht gefilmd!

Wat zijn wij blij dat we Rick Habermehl in onze gelederen hebben. Wat een meervalbaas! We zijn nu een paar keer met hem mee geweest, maar die ene keer zullen we nooit vergeten. Eigenlijk bij toeval sloot zich nog zo’n ongekende meervaltopper bij ons aan… Tobias Stuurman. Die ochtend ving Rick al mooie exemplaren…

En dat onder de rook van Rotterdam.

Maarrrr… toen opeens een heule dikke voor Tobias. Houd je vast… 218 cm meerval. Wat een dril (we hebben dronebeelden), wat een Maasmonster. Rick en Tobias die er beiden net zo gard van konde genieten. Alsof het niet genoeg was later die dag nog een meerval gigant voor Tobias van 186 cm. De film bewaren we nog ffies 😉

 

Hoogtepunt> Volkmar snoekbaarzen

Roofvisduizendpoot Strikkers.

Al lang hadden wij de wens om eens bij Volkmar Strikkers van Raymarine aan boord te stappen. Waarom? Check alleen zijn social media maar eens. Ongekend wat deze crack voor grote vissen vangt. Eind dit jaar kwam het er van. In het donker op rivier snoekbaars.

Wat een ongekend mooie formaten en aantallen!

Dan moet je uitkijken met het naar boven stellen van de verwachtingen. Nou nee hoor, bij Strikkers is dat niet nodig. Wat een krankzinnig goede sessie… Aanbeet na aanbeet, de ene snoekbaars nog mooier dan de andere… Wauw! Wat een aantallen, wat een formaten! En nee, niet pelagisch, maar verticalend en diagonalend. Ook wel weer eens mooi in al dat pelagische geweld. De video kun je aankomend week verwachten!

 

Hoogtepunt> KWO voorbij met bezoekers

Voor de cijferneukers… Natuurlijk houden wij onze bezoekersstatistieken goed in de gaten. Hoe meer, des te beter weten we dat we op de goede weg zijn. Lang durfden we ons niet te meten met KarperWereldOnline (KWO). Deze gasten zijn al lang toonaangevend in hun  scene met torenhoge bezoekerspieken.

Flatten de curve? Nee… Please no 😛

Opeens waren we ze even voorbij.Dit was niet bepaald de topperiode voor karpervissen (einde najaar) en wij konden regelrechte topvangsten met snoek posten, maar dan nog… Wij zijn nog jong en de rek is er nog lang niet uit. Dat belooft wat voor de toekomst J Bovenal vervult het ons met trots en willen wij jullie daar ook voor danken. Loon naar werken 🙂

 

Hoogtepunt> Twee baarzen van 53 cm

Geloof het of niet, het gebeurde gisteren. Roofmeister ging op pad met onze Roofmeister uit het hoge noorden, Bart van de Walle en Johannes Elzinga. Wie hen niet kent, dit zijn in onze ogen misschien wel de beste kantvissers van ons land. Die dag zouden we ons op grote baars gaan richten. Zonder enige verwachtingen, ja, zelfs dat we een hele taaie dag zouden kunnen krijgen, werd het een sessie om van te dromen. En dat voor een sessie als ‘we-zien-wel-wat-er-gebeurt’.

Dat ze zo groot worden… Wat een sessie!!!

Houd je vast, we vingen baars van 53,5 cm, 53 cm, 46 cm en een soort van koigekleurde baars die zo mooi was dat we hem nog niet eens hebben opgemeten. Daarbij nog mooie snoekbaars, daar waar we van anderen hoorden dat ze die dag blankten. Daarbij de wetenschap dat we ook wel behoorlijk out of the box aan de slag gingen. Houd Roofmeister in de gaten. In het Nieuwe Jaar blikken we hier uitgebreid op terug.

 

Natuurlijk zijn er tal van andere hoogtepunten, maar deze wilden we jullie niet onthouden. Bedankt voor jullie enthousiasme voor Roofmeister in 2020! We wensen iedereen een voorspoedig Nieuw Jaar! Tight Lines!