Grote baarzen kunnen hier niet van afblijven!

07/09/2023
Grote baarzen kunnen hier niet van afblijven!

Grote baarzen kun je op veel manieren vangen, daarom vissen veel mensen ook graag op baars. Zo kun je ze vangen op vele softbaits, hardbaits of ander soort aas. Lees in dit artikel over meerdere aasjes voor grote baars, onverwoestbare speldjes en de Vanford van Shimano, een fantastische molen voor wanneer je graag op baars vist.

Een killer jaar rond> Berkley DEX Stunna

Een killertje gedurende het hele jaar!

De DEX Stunna van Berkley heeft zich in extreem korte tijd bewezen, deze twitchbait vangt werkelijk alles. Zo ook hele grote baarzen. Predatortour winnaars Jelle de Jong en Mitchell Croese hebben zelfs één van hun mega snoeken gevangen op dit aasje tijdens de wedstrijd. Deze twitchbait slaat mooi agressief uit en blijft mooi hangen wanneer je stopt met draaien of tikken, zodat de rover perfect de tijd heeft om toe te slaan!

Niet te weerstaan voor pizza baars.

Voordeel van een twitchbait, is dat je ze op elk gewenst tempo kunt vissen. Hierdoor zijn ze in de zomer goed, als het snel mag, maar vergeet ook zeker de winter of het voorjaar niet. Doordat je lange pauzes kunt maken, kun je dit aasje perfect langzaam vissen en doordat hij suspendeert, kun je hem heel erg lang in de gewenste zone houden! Ze zijn te krijgen in twee versies, de +1 duikt iets dieper, tot zo’n maximaal drie meter en de normale versie duikt 1.8 meter. Check hem HIER.

 

Unieke spintail> Berkley Pulse Spintail XL

Spintails zijn mateloos populair voor baars. Vaak zijn dit erg kleine aasjes, waar je werkelijk alle formaten vis mee kunt vangen. Wil je echter gerichter op grotere vis vissen en hou je veel van spintails. Check dan eens dit aasje! De Pulse Spintail XL is zoals je verwacht de grote broer van de Pulse Spintail.

Hou je van spintails, maar wil je grotere vissen vangen, dan is dit je keuze!

Dit interessante aasje is super makkelijk te vissen op alle snelheden. Zijn harde ABS body zorgt voor veel beweging in het water en in combinatie met de hevige turbulentie die het dubbele blad afgeeft dodelijk voor alle rovers. Verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, voor zowel troebel als helder water! Check hem HIER.

 

Maak ze gek!> Rapala Rap-V Bladed Jig

Chatterbaits kunnen baarzen helemaal gek krijgen! Daarnaast kun je chatterbaits ook op verschillende manieren binnen vissen. Zo kun je ze direct binnen draaien, maar ook jiggen. Het blad voorop maakt veel trillingen en de trailer met skirt geeft het aas ook best wat volume, grote baarzen houden er echt van! Onlangs heeft Rapala hun eigen chatterbait op de markt gebracht en deze is al snel erg populair geworden, mede door zijn snelle opstart tijd.

Maak die baarzen maar lekker gek!

Dit aasje kun je mooi vissen in iets obstakelrijker water, doordat er een enkele haak op zit, zul je niet zo erg snel vast zitten. Helemaal wier vrij is het natuurlijk niet. Deze chatter is super makkelijk te vissen, waardoor je er echt heel weinig fout aan kunt doen. Perfect voor alle vissers! Check hem HIER.

 

Weedless popper> River2Sea Spittin’ Wa

Deze kleine kikker is perfect te vissen in plantenrijk water. Meestal hebben die weedless kikkers een meer spitse voorkant, maar de Spittin’ Wa is speciaal gemaakt om extra commotie te maken. De kop is wat meer hol, zoals bij een popper, hiermee kun je een poppend geluidje maken aan het oppervlak.

In het midden de Spittin’ Wa, rechts en links de Bully Wa, welke meer een ‘normale’ kikker is.

Dit kikkertje is 5,5 cm lang, wat hem dus ook voor baars best interessant maakt. Zeker nu er nog erg veel wier staat overal, is dit een heerlijk aasje om eens een avondje mee te gaan vissen. We weten zeker dat dat ploppende geluidje de rovers extra gek gaat maken! Check hem HIER.

 

Onverwoestbaar> BKK Duolock Snaps

We zijn van BKK gewend dat het onverwoestbaar is, zo ook de speldjes. De Duolock snaps zijn extreem betrouwbaar en buigen zeker niet snel uit bij een grote vis. De BKK Duo Lock Snaps zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal om roest te voorkomen. Ze zijn nauwkeurig vormgegeven en geoptimaliseerd in de sterkte en elasticiteit.

Oersterk en in verschillende maten te krijgen, voor elke visserij!

Daarnaast zijn ze fijn chemisch gepolijst wat zorgt voor een glad oppervlak wat lijnschade voorkomt. Deze snaps zijn zo sterk dat ze je nooit zullen teleurstellen, waar je ook op vist!

 

Super finesse molen> Shimano Vanford

Wanneer je goede controle nodig hebt over je aas, zoals bij alle finesse visserijen, dan is de Shimano Vanford helemaal voor jou. Ook voor zout water is deze molen perfect. Het unieke ontwerp van de MGL-rotor draagt ​​in hoge mate bij aan de gevoeligheid van de molen en de lichtheid van de rotatie. Dit maakt hem perfect voor het gebruik bij finesse technieken waarbij goede kunstaas controle nodig is.

Wanneer je veel finesse vist, zoek dan niet verder, de Vanford is perfect!

De ultra lichte MGL spoel met Silent Tune technologie geven een ongekend lage rotatie opstart. De HAGANE Gear, MicroModule II, X-SHIP en Silent Drive werken naadloos samen om de combinatie van soepelheid en kracht te leveren. De toevoeging van een Long Stroke Spool verhoogt de werpprestaties, vooral bij gebruik van de lichtere montages of ultra-licht aas. Als je liever met zwaardere montages of groter aas vist, bekijk dan de grotere Vanford maten, die worden geleverd met verschillende versnellingsmogelijkheden, waaronder High Gear (HG) en Extra High Gear (XG). Check hem HIER.

 

Een hoop producten, welke allemaal goed geschikt zijn in de visserij op baars! Om te zien wat er nog meer voor moois te krijgen is, check dan HIER de website van Wout van Leeuwen.