Kunstaas voor alle visserijen op snoek – De SPRO Iris serie

05/12/2022
Kunstaas voor alle visserijen op snoek – De SPRO Iris serie

SPRO is voor velen een vertrouwd merk in de tacklebox. Betrouwbaar en alles vangend kunstaas met over het algemeen aantrekkelijke prijzen. Het vissen op snoek kan op vele manieren en in dit artikel lichten we een aantal stukken kunstaas uit van de SPRO Iris serie waarmee je ten alle tijden uit de voeten kunt.

 

Wanneer het klein mag> SPRO Fat Iris 5.0

Kleine pluggen, ook wel crankbaits kunnen ontzettend goed werken voor snoek in de warmere maanden. Het verbaast je hoeveel grote snoeken er worden gevangen  op klein kunstaas en echt niet alleen de kleintjes.

De Fat Iris 5.0 is het nieuwe, op één na kleinste maatje van de razend populaire Fat Iris serie.

De Fat Iris pluggen waren al heel populair onder de snoekvissers, maar nu is er een kleine broer bijgekomen. De Fat Iris 5.0 is 5 cm lang en dit bolle plugje is zeer eenvoudig te vissen. Zeker voor beginnende vissers is de Fat Iris serie een super serie kunstaas om te gebruiken. Ze werpen als een kogel en lopen altijd recht. Met een diepgang van ongeveer 50 cm kun je met de Fat IRIS 50 mooi de sloten afstruinen. De Fat IRIS 50 CR heeft beduidend meer diepgang, meer dan 3 meter.

 

Makkelijke jerkbait> SPRO Iris Flash Jerk 95

Jerkbaits kunnen zeer effectief zijn. Je kunt ze op elk gewenst tempo binnen vissen en ze schieten mooi van links naar rechts. Sommige jerkbaits zijn echter lastig te vissen, je moet dan de slag echt even doorkrijgen. De Iris Flash jerk is lekker makkelijk! Met kleine rukjes heeft deze jerkbait al direct de gewenste actie.

De Iris Flash Jerk, klein en zeer effectief.

Doordat het een kleine en makkelijke jerkbait is, geeft deze niet teveel klappen op je hengel en reel/molen. Hierdoor is het dus al mogelijk om met een vrij lichte set deze jerkbait te vissen. Zeker voor in de polder is dit een niet te missen stukje kunstaas in je tacklebox. Check hem HIER.

 

Flankend door het water> SPRO Iris Flanky

De Iris Flanky is weer een iets grotere plug. De naam verklapt het al, deze plug flankt heel mooi door het water. Een trage stop & go actie is wat deze plug het liefste heeft met het binnen vissen. De plug blijft verleidelijk hangen en dit geeft de snoek de kans om genadeloos toe te slaan.

De Iris Flanky heeft een verleidelijke flankende actie.

Uitgevoerd met extra grote Iris ogen, een tracking spot op de kop, extra sterke splitringen en topkwaliteit Gamakatsu dreggen. Door de kleine duiklip zal deze plug niet zo diep lopen en is daarmee ideaal om over de planten heen te vissen of gewoon vanaf de kant in de polder bijvoorbeeld. Check hem HIER.

 

Trol topper> SPRO Ripple Pro Fighter 145

Trollen kan een fantastische manier zijn om snel snoek te vinden. Je vist simpelweg meer water af, waardoor je snel in contact komt met actieve vis. Hierbij moet je soms best wat diepte halen en hiervoor is de Ripple Pro Fighter 145 DD meer dan geschikt.

De nieuwe diepduiker van SPRO, super om mee te trollen.

De Ripple Profighter DD duikt met het grootste gemak naar ruim 4 meter diep wanneer de plug trollend achter de boot wordt gevist. Werpend kun je een diepte bereiken van tegen de 3 meter. Een uitstekende keuze wanneer rovers zoals snoek en grote snoekbaars dicht bij de bodem staan of in dieper water gezocht moeten worden. Het geribbelde lichaam, de zware interne ratel en verleidelijke zwemactie genereert enorm veel aantrekkingskracht wat geen roofvis kan weerstaan. Check hem HIER.

 

Voor de echte big mama’s> SPRO Iris Shocktail

Grote snoeken houden in de regel van groot en traag kunstaas. Zeker in het najaar en in de winter vis je niet snel te groot. De grootste Iris Shocktail mag dan wel 40cm zijn en door het slanke lichaam is het geen enkel probleem voor een beetje snoek. De staart zwemt al bij de laagste snelheden.

De Iris Shocktail is ideaal wanneer je op grote snoek vist.

Wil je toch wat kleiner vissen, dan is er ook de 20 cm of 30 cm variant. Ook deze zijn zeer succesvol gebleken voor het vangen van snoek. Doordat het een softbait is, kun je zelf bepalen hoe diep je hem aanbiedt, dit maakt een softbait mega veelzijdig. Check hem nu HIER.

 

Met deze stukken kunstaas kun je alle kanten uit. Klein, groot, diep, ondiep, het maakt niet uit! SPRO heeft het allemaal. Om up to date te blijven met de laatste nieuwtjes, volg SPRO dan even op Instagram en klik HIER voor de website.