Battle in Denemarken – Roofmeister maakt er een potje van

22/10/2019
Battle in Denemarken – Roofmeister maakt er een potje van

Vanaf vandaag bevindt een Roofmeister delegatie zich op het Deense eiland Møn. Uitgedaagd door Team Visreis.nl met als mikpunt zeeforel en snoek. We gaan er geen touwtjes om winden, wij maken er een potje van.

Door Team Roofmeister

Trukendozen genoeg…

Het eiland Møn is een bijzonder stukje Denemarken. Aan de westkust een brak waterbiotoop waar de snoek uitstekend gedijt en waar je je letterlijk schompes kunt vangen. Aan de oostkant, de betoverende krijtrotsen met daarvoor een kuststrook waar zeeforel de scepter zwaait.

Niks mis met deze betoverende omgeving.

De eerste dag, vandaag dus, stond er zeeforel op het programma. Een lastige vis deze salmonide rover, maar vang je er hier een, dan kan het een heule mooie zijn. Meteen de achilleshiel voor team Roofmeister, met andere woorden weinig ervaring binnen de gelederen. Dat werd pijnlijk duidelijk vandaag…

Gisteren heel troebel water, een wereld van verschil met vandaag.

Werpen, werpen, werpen…

Wel supertof dat vandaag een regelrechte topper op bezoek was bij ons, namelijk Jens Bursell. Jens heeft onlangs een supervet boek geschreven over snoek en dat van A tot Z. Wat jaren terug hetzelfde huzarenstuk, maar dan een boek over zeeforel. Deze man weet alles over deze soort en heeft de visserij tot een ware wetenschap verheven.

Zeeforel- en snoekheld Jens Bursell!

Een betere gids kun je niet hebben in dit gebied.

Wat een voorrecht om juist met hem in deze regio te vissen. Een betere leermeester kun je je niet wensen. Daarbij niet te vergeten dat in team Visreis regelrechte zeeforeltoppers zitten. Tom Sintobin en Patrick Verbrugge. Met name deze gasten kennen het klappen van de zweep. Dat geldt ook voor globetrotter Joris Nieuwenhoff.

Prachtige foto van Tom Sintobin.

Joris nam de aftrap.

Allen visten we zo een zeer taaie eerste ochtend op zeeforel. Tijd om er een ontzettend cliché tegen aan te gooien: De aanhouder wint! Niks aan gelogen, de zeeforel vereist een onverbiddelijk doorzettingsvermogen. Iets waar team Roofmeister voor gezwicht is.  Werpen, werpen, werpen en… niks dan water en waterplanten haken. Alleen Joris was fortuinlijk met een enkele zeeforel. Respect.

Patrick ging ineens als een speer…

Mooie vis die klaar is om de rivier op te zwemmen om te paaien.

Voor Team Roofmeister genoeg reden om er voor deze dag de brui aan te geven en andere plannen te smeden. De snoek lonkte en niet zo’n klein beetje ook. Zo verlieten wij dit strijdtoneel en kozen we feitelijk het hazenpad naar Stege Bugt, de westkant. Paniekvoetbal… Een klein drama voltrok zich, want wadend en vanaf de kant in de verbindingshaven kregen we ze niet gevonden.

Een waadstok is geen overbodige luxe…

We troostten ons met de gedachte dat die Visreizigers ook bot vingen. Maarrr… niks was minder waar. Het bleef niet bij de forel van Joris. Rond het middaguur sloeg eerst Patrick zijn slag met redelijk snel maar liefst 4 forellen. Daarna was Joris weer succesvol en kwam hij op een totaal van ook 4 stuks. Tom was spekkoper. Niet qua aantal, maar vanwege twee beauty’s van 53 cm en 60 cm.

Tom de grote winnaar van de dag…

Tom in zijn element.

Je kunt je voorstellen dat de mineurstemming in team Roofmeister een hoogtepunt bereikte bij het zien van de vangstfoto’s in de gezamenlijke groepsapp. Tandenknarsend moesten wij het weerzien met de Visreizigers ondergaan. Maarrr… de strijd is niet gestreden. We worstelen en komen boven. Plannen liggen klaar, de strategie wordt herpakt en de positive vibe is aanstaande. Stay tuned!

Verslagenheid bij Team Roofmeister.

Wil jij ook in deze bijzondere omgeving vissen, in dit snoek- en zeeforelparadijs, dit op een luttele 6 uur rijden vanaf Enschede, klik HIER.