Berkley introduceert revolutionaire lijnen

03/06/2022
Berkley introduceert revolutionaire lijnen

Berkley is ondertussen bezig aan een flinke ontwikkeling. Al geruime tijd vliegen de nieuwe lures ons om de oren. Allemaal van kwaliteit en goede vangers. Nu maakt Berkley niet alleen kunstaas, Berkley introduceert nu ook revolutionaire lijnen!

Berkley heeft de koppen flink bij elkaar gestoken!

De juiste lijn is soms het verschil tussen vangen of blanken. Berkley heeft de koppen bij elkaar gestoken om de perfecte serie lijnen te ontwikkelen. De SICK serie had al aardig wat kunstaas, maar breidt nu dus ook uit met lijnen!

Gevlochten lijn

Berkley SICK 8 braid is een super soepele lijn voor uiterste prestaties. De lijn heeft weinig tot geen rek en een hoge knoop sterkte. Dit zorgt ervoor dat je alles uit je materiaal kunt halen. Door de nano coating is de lijn zo schuurbestendig mogelijk gemaakt voor een gevlochten lijn!

De nano coating zorgt voor een betere schuurbestendigheid.

Door de beperkte rek die er in de lijn zit, is de lijn ultra gevoelig. Elk nibbeltje zal geregistreerd worden op de hengel. Zo kun jij zelfs in ruig weer prettiger vissen. De nano coating zorgt ook niet alleen voor een betere schuurbestendigheid, ook maakt het de lijn beter voor verre worpen. Deze lijn is super geschikt voor alle rovers die onze zoete wateren rijk zijn!

 

Fluorocarbon

Fluorocarbon is haast onmisbaar als je graag vist op roofvis. Zeker wanneer je op baars of snoekbaars vist, is fluorocarbon een must. Fluorocarbon is veel schuurbestendiger dan gevlochten lijn en veel minder makkelijk te zien onder water.

Fluorocarbon is lastig te zien onder water en is zeer schuurbestendig.

Berkley SICK Fluorocarbon is net als de gevlochten lijn zeer sterk op de knoop en bijna onzichtbaar onder water. Dit maakt het de perfecte leader voor het vissen op baars, snoekbaars en soorten zoals roofblei en zeebaars. Vaak vis je dichtbij mossels of scherpe taludranden. Fluorocarbon beschermt je dan goed tegen het doorschuren van je lijn. Zo kun jij met gerust hart de obstakels opzoeken en dus beter vis vangen.

 

Monofilament

Voor roofvissen denk je niet direct aan monofilamente lijnen. Dit zijn lijnen van maar een streng in tegenstelling tot gevlochten lijn, wat vaak 4 tot 12 strengen bevat.

Je denkt niet snel aan monofilamente lijnen bij het roofvissen, toch heeft het een functie.

Denk bijvoorbeeld aan het doodaas vissen op snoek of snoekbaars. Hiervoor zijn monofilamente lijnen goed geschikt. Doordat het iets meer rek heeft dan gevlochten lijn, kun je heel goed de haak zetten in de harde bek. Er komt een veel constantere druk op de haakpunt te staan voor langere tijd in plaats van een abrupte tik. Hierdoor kan de haak echt goed ingraven in de bek. Ook deze lijn is sterk in de knoop en zeer sterk voor zijn diameter.

 

2 in 1

Nog nooit eerder is dit op de markt gebracht. Een spoel gevlochten lijn met daarbij een bijpassende spoel fluorocarbon.

Een spoel gevlochten lijn met daarbij een spoel fluorocarbon in de juiste matchende dikte.

Berkley SICK 2 spools in 1 box, de perfecte combinatie voor jouw type visserij geselecteerd door de experts van Berkley. Het zit precies handig in elkaar verpakt en de diktes matchen elkaar precies. Vis je met een dikkere hoofdlijn, dan is de fluorocarb0n die meegeleverd wordt ook dikker en andersom. Ideaal!

 

Met de gevlochten lijn, fluorocarbon en de handige 2 in 1 optie worden wij roofvissers wederom verwend door Berkley! Klik HIER voor meer info!