De vetste live aanbeten van Sean Wit

09/01/2019
De vetste live aanbeten van Sean Wit

De introductie van de Waterwolf onderwater camera heeft voor een behoorlijke aardverschuiving gezorgd in de roofvisscene. Opeens werd het opnemen van live aanbeten onder water helemaal niet zo ingewikkeld meer. Roofvisspecialist Sean Wit had dat als een van de eersten door. Nu, een aantal jaren verder, vroeg Roofmeister om zijn 3 allervetste opnames van snoekaanbeten.

Uit je dak met zo’n bak van een snoek, al helemaal als je ook de live aanbeet onder water op video hebt staan. Roofvissen 2.0!

Sean is al jaren actief bezig met de Waterwolf onder water camera’s. Voor het werpend vissen is deze tool wat lastig te gebruiken, feitelijk niet, maar trollend en statisch met dood aas zeker weten. Sean: “Het water moet wel helder zijn en je kunt ze ook niet te diep gebruiken, er is vanzelfsprekend licht nodig.”

Voor Sean bood de Waterwolf volop uitkomst. Geen gedoe met een gigantische stellage, 3 paar extra handen en dure camera’s. “Sinds een paar jaar kun je nu uitstekend onder water je kunstaas, volgers en aanbeten filmen met deze slanke camera, ter grootte van een flinke sigaar.”

Check de top 3 aanbeten van Sean in de video met hier uitleg over de 3 opnames (in dezelfde volgorde):
1) Snoek van net geen meter die na het pakken van de Lucky Roach ook nog een paling uitspuugt…
2) 48 cm pike die compleet opgeslokt én uitgespuugd wordt door een enorme Zweedse vis.
3) Savage Shine Glider die gestalked en flink gegrepen wordt door een metersnoek.

De geniale Waterwolf onder water camera. 

We vroegen Sean waarom dit zijn tofste onder water opnames waren. Zijn antwoord: “Ik vind het nog knap lastig kiezen uit zoveel gave beelden! Echt gave beelden voldoen aan een aantal criteria. Je ziet de vis en het kunstaas duidelijk, de vis klapt er niet direct op, maar volgt het kunstaas even én er moet iets gebeuren wat je normaal nooit had gezien.”

Misschien heb jij ook vette onderwater opnames. Stuur de link naar info@roofmeister.nl, wij kunnen er geen genoeg van krijgen 😉