Een 100% betrouwbare motor – Visgids Jeroen Kok over de Yamaha 70 F70 AETL

18/05/2020
Een 100% betrouwbare motor – Visgids Jeroen Kok over de Yamaha 70 F70 AETL

Ben je visgids dan wil je je klanten uiteraard het beste bieden en niets aan het toeval overlaten. Zo ook Jeroen Kok van Predator Fishing Holland. Het laatste dat je wilt is dat je apparatuur je in de steek laat. Daarom heeft hij voor een boot en buitenboordmotor gekozen waar hij 100% vertrouwen in heeft. In april maakte hij zijn eerste testvaart. 

Door Jeroen Kok

Op 9 april was het dan zover, na maanden van voorbereiding en hard werk aan mijn nieuwe gidsboot, was de Baaiman 601 Fishing compleet met nieuwe wrap, en een gloednieuwe Yamaha 70 F70 AETL klaar voor de eerste vaart.  De boot was zo in het water op de trailerhelling van RCN de Potten aan het Sneekermeer, mijn thuiswater en haven.

Jeroen is visgids en wil voor zijn klanten niets aan het toeval overlaten.

Op weg naar de eerste testsessie… Spannend!

Toen begon de spanning toch wel te stijgen.  Alles checken… de motor werd gestart.  Wat mij meteen opviel was het geluid, veel minder herrie stationair dan bij mijn oude motor.  Lekker rustig de haven uitvaren…

Een super stabiele ligging. Heerlijk!

 


Veel vermogen

 

 

de F70AETL (langstaart) is een krachtige buitenboordmotor die tot zijn recht komt achter allerlei boottypen. De F70 is geliefd omdat het de lichtste en krachtigste viertaktmotor in zijn klasse is. De Yamaha F70 staat garant voor een laag brandstofgebruik, schonere prestaties en ongekend veel vermogen. Klik HIER  voor meer info. 


 

Nog meer spanning, hoe zou de boot reageren op de nieuwe motor, de ingebouwde 60 liter tank, het extra gewicht van alle apparatuur?  Maar ja nieuwe motor hè, dus eerst een tijdje rustig toeren, genieten van de ontluikende lente op het water.  Een paar mooie plaatjes schieten, maar ja… toen hield ik het niet meer, gas op de plank!

Gas er op hehehe…

Wat een geweld! In no-time was ik in plané en toen langzaam door, nog wat gas erbij, de motor brulde heerlijk mee! 40-45-47 het ging nog even door.  Nu weet ik wel dat wij vissers niet echt hard hoeven te varen… maar het is af en toe zo leuk!  Ik voelde me echt even weer dat ventje van 14 jaar die stiekem even hard op de brommer van zijn broer over een landweggetje scheurde.

Binnen no time in plané.

Wat een power.

Na een uurtje varen en testen weer terug naar de haven.  Ik heb echt heerlijk gevaren, deze boot is een monster als het moet,  ligt als een huis op water en is zeer goed te manoeuvreren bij elke snelheid.  De nieuwe motor past perfect bij deze boot en zal mij en mijn gasten zeker uren, dagen, weken/maanden plezier opleveren.  Een heerlijke veilige betrouwbare werkplek buiten in de natuur, wat wil een mens nog meer?!

 

Klik HIER voor meer informatie over de Yamaha 70 F70 AETL en HIER voor Yamaha verooppunten.