I love it when a plan comes together – LESLEY LUIJER #1

25/08/2018
I love it when a plan comes together – LESLEY LUIJER #1

Het moge duidelijk zijn dat het vissen op zeebaars ontzettend populair is. Geen wonder, deze zeerover is met tal van technieken te vangen en oersterk. Specialist Lesley Luijer van Bass Express kan er over mee praten. Hij heeft o.a. een gidsbedrijf en gaat met klanten de zee op. Op Roofmeister houdt hij een blog bij. Eerst stelt hij zich even voor en als bonus een eerste blog.

Door Lesley Luijer

Mijn naam is Lesley Luijer en ik ben 40 jaar en oh ja… sportvisser in hart en nieren ;-). Met name ben ik een groot liefhebber van het vissen op roofvis en dan vooral op zeevis, met een extra grote voorkeur voor zeebaars. Een aantal jaar geleden, nadat we onze eerste boot hadden gekocht, bleek dat we de zeebaars prima wisten te vinden en te vangen. Ook bleek al vlug dat ik het in me had om mijn opstappers precies te vertellen hoe ze de vis het beste konden benaderen.

Aan de hand van die ervaringen heb ik de stap gemaakt om een klein gidsbedrijfje te beginnen op het gebied van zeebaars vissen, Bass Express. Natuurlijk gaan we er met de spinstok en kunstaas op uit, maar net zo goed met de vliegenhengel en streamer.

Een boot die volledig is afgestemd op het zeebaarsvissen en pro-staffer bij het ontzettend populaire Fiiish van Next Level Fishing. 

Nadat we met onze vertrouwde Warrior 175 de nodige sportvissers volledig op hun wenken hadden bediend en ze de kneepjes onder de knie hadden gebracht, was het tijd voor een best wel grote, maar vooral kostbare stap, het laten bouwen van een nieuwe speciaal voor de zeebaarsvisserij ontwikkelde aluminium boot. Aldus geschiedde; tot op de dag van vandaag ben ik enorm blij en trots met en op onze Dock 560 Steel Fish die  ook daadwerkelijk mijn handtekening draagt.

ZO HEEFT ER EEN UITZENDING VAN VISTV OP MIJN BOOT PLAATSGEVONDEN, IETS WAAR IK TROTS OP BEN…


Een aantal jaar geleden ben ik door Michel Oostdijk van Next Level Fishing gevraagd of ik pro staffer/ambassadeur wilde worden voor het mooie merk Fiiish. Iets wat ik met veel plezier en toewijding probeer te doen. Ook zijn er in de tussentijd een aantal films op mijn boot opgenomen door buitenlandse flimploegen en zelfs een uitzending van VisTV met Marco Kraal en Ed Stoop. Alles bij elkaar een hele toffe ervaring waar ik erg trots op ben. Wij nemen maximaal 4 spinvissers (max 3 vliegvissers) per trip mee. Zo hebben alle vissers aan boord prima de mogelijkheid hun worpen te maken.

De Clouser, een gekende streamer voor de zeebaars. 

Genoeg over mij en mijn bedrijf, laten we mijn meest recente baarsavontuur eens op de korrel nemen. 22 augustus, midden in het krabbenseizoen, zoals Sjoerd Beljaars het in een van zijn columns omschreef (klik HIER). Een tweetal vliegvissers hadden mij geboekt om hun allereerste zeebaarzen op de vlieg te kunnen vangen. Uitdaging genoeg met andere woorden.

Die ochtend vertrokken we vroeg bij de helling, direct naar een niet al te eenvoudige, maar vishoudende stek. Hengels in orde gemaakt en streamers eraan geknoopt. Geen tijd te verspillen. Een groengele zogenaamde Clouser aan de ene lijn geknoopt en mijn opstappers gevraagd of ik het even voor mocht doen. Ik kreeg groen licht, ik bracht de lijn op lengte en begon met casten.

Eerste worp met uitleg voor mijn klanten. BOEMMMM!!!

De Clouser raakt het water en mijn klanten luisterden naar mijn uitleg. Al vissende legde ik uit: “Twee korte strips, wacht 3 seconden, lange langzame strip, wederom wachten…”, BOEMMMMM!!! Ja hoor, de eerste zeebaars was een feit, niet al te groot met 51 cm, maar goed voor een flinke adrenaline stoot. Je kunt wel raden dat de mannen laaiend enthousiast werden en direct aan de slag gingen met de door mij uitgelegde manier.

Met nog een klein beetje coaching krijgen mijn opstappers het spelletje al snel door. 

Met hier en daar een klein beetje coaching wisten ze die middag een mooi aantal baarzen te vangen, ondanks de steeds sterker aantrekkende wind. Missie geslaagd zou ik zeggen, of zoals mijn dikke sigaar rokende klant zei: “I love it when a plan comes together!”

lesley luijer

I love it when a plan comes together!

Visgids lesley luijer

Altijd al eens de thrill van die legendarische zeebaarsaanbeet willen meemaken? Pas op! Verslavend tot en met! Bij Lesley aan boord ga je dat ongetwijfeld meemaken. Ga nu naar zijn website Bass Express!  Ideaal voor kunstaas- en vliegvissers!