ROOFMEISTER TOP GEAR – Droombaan, 4D kunstaas & nieuwe zeebaarskunstaas

22/03/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Droombaan, 4D kunstaas & nieuwe zeebaarskunstaas

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister

 


Ruim 12 minuten grote baarzen spektakel

Chris Chew is weer op pad gegaan met de camera’s van Fox Rage en laat ons zien hoe hij op monster baarzen vist in het voorjaar. De baarzen zijn in het voorjaar groter dan ooit en Chris weet deze monsters goed te vinden middels het gebruik van de Kickback Rig en zijn favoriete softbaits. Bekijk nu Chris zijn aanpak!

 


Droombaan

Wil jij werken in de Hengelsport dan is dit misschien je kans! Bij Fauna Hengelsport te Raamsdonksveer is een vacature voor verkoopmedewerker beschikbaar. Super vet toch werken in een van de grootste hengelsportzaken in Nederland met een bizar grote roofvisafdeling. Klik HIER voor info hoe je kunt solliciteren.

Sluit je aan bij een topteam waar je jouw passie op een professionele manier mee kunt delen.

 


 

Gesloten tijd is knutseltijd!

Supervet om vis te vangen op eigen maak kunstaas.

De aankomende gesloten tijd is bij uitstek de tijd om eens lekker te gaan kunstaas-knutselen voor het nieuwe seizoen. Wat dacht je van een mooi ‘doe het zelf’ spinnerbaitpakket of een chatterbaitpakket? Of een super pakket voor het maken van softbaits? Supervet om te maken en nog leuker om ermee te vangen! Bij Lureparts.nl vind je alle onderdelen!

Bij Lureparts kun je complete bouwpakketten aanschaffen.

Aanschaffen kan deze maand maart heel voordelig… Met de kortingscode 15roofmeister krijg je deze maand maart namelijk 15% korting op al je aankopen! En boven €75 wordt het ook nog eens gratis opgestuurd:-)  Neem snel een kijkje en bestel vandaag! Klik HIER.

Op Youtube tal van tutorials van Lureparts voor het zelf maken van kunstaas. Klik HIER voor tal van andere inspirerende video’s. 

 


Snoekbaarscrack over de verticaalhengel

Herman Schuurman is wat je noemt een diehard snoekbaarscrack! Herman heeft tal van NKS wedstrijden meegevist en heeft alle vistechnieken prima onder de knie, zo ook het verticalen. In deze korte video geeft hij tekst en uitleg over de nieuwe Yasei Verrtical Jig van Shimano. Inclusief een live aanbeet

 


 

De nieuwe zeebaars hit?

Nikko’s nieuwe Super Little Crab heeft een lengte van 2,5 cm, is geïnjecteerd met echte krab geur en is gemaakt van zacht drijvend materiaal. De pootjes en scharen zullen opstaan ​​in een verdedigende positie en ze bewegen met de geringste beweging waardoor de aanbeten gemakkelijker komen.

De Super Little Crabs zijn extreem duurzaam en zullen bestand zijn tegen grootschalig misbruik. Gemakkelijk te vissen en zeer geschikt voor bodemvissen, jigging, onder dobbers, slepend over zandvlaktes en zelfs in de oppervlakte. Gezien bij Wout van Leeuwen in Vlaardingen. Klik HIER. Dit kan wel eens de nieuwe sensatie zijn bij het zeebaarsvissen. Geloof maar dat krabbetjes hoog op het menu staan.

 


 

Ultieme hulpmiddel

SonarChart™ is een HD waterkaart met extreem gedetailleerde informatie over dieptes op wateren. Super voor het lokaliseren van goede visstekken, maar ook te ondiepe zones als je vanuit de boot vist. Het mooie is dat deze kaarten steeds gedetailleerder en actueler worden, vanwege het feit dat Navionics informatie verzamelt en verwerkt van andere bootgebruikers, uitgerust met dieptemeters.

Met de dieptelijnen kun je perfect lezen hoe het diepteverloop zicj vormt. Liggen de lijnen dicht bij elkaar dan heb je met een scherp talud van doen, liggen ze verder uit elkaar dan is er sprake van een glooiende bodemstructuur. Iedereen met een eenjarig abonnement kan op de website van Navionics de Sonar Chart Layer downloaden. Klik HIER.

 


Vierde dimensie kunstaas

De Savage Gear 4D Line Thru Perch is een  levensechte imitatie van een baars. De actie van deze swimbait is haast niet te onderscheiden van een echte baars, hierdoor zal de Line Thru Perch zelfs de meest hardnekkige snoeken weten te verleiden! Daarnaast beschikt de Savage 4D Line Thru Perch over een interne leader, die tijdens de dril naar boven schuift. Zo blijft de swimbait lang heel en kan de rover zich met hefboomwerking veel moeilijker van haken ontdoen.

Prostaffer Nick Landman weet wel raad met die 4D Perch.

 


100% vertrouwen

Aandacht voor het nieuwe 100% Fluorocarbon van SPRO! De grootste voordelen van dit onderlijnmateriaal zijn: de enorme schuurbestendigheid, grote trekkracht, het hebben van weinig rek en het materiaal is nagenoeg onzichtbaar onder water, waardoor het perfect is voor bijvoorbeeld sluwe grote snoeken in glashelder water.

Handige dispensers die niet automatisch afrollen in je tas.

SPRO 100% Fluorocarbon wordt geleverd in een fraaie blisterverpakking voorzien van alle benodigde informatie. Het leadermateriaal is opgespoeld op compacte, afsluitbare dispenserspoeltjes. Het 100% Fluorocarbon leader is te gebruiken bij het zelf maken van allerlei soorten onderlijnen voor zoet- en zoutwatervisserijen, maar wordt met name bij het snoekvissen veel gebruikt. Klik HIER voor meer info.

Combineer het 100%Fluorocarbon leadermateriaal met de matt black coated swivels, snaps en crimps om onderlijnen te maken die je voor de volle 100% kunt vertrouwen én nauwelijks zichtbaar zijn onder water.

 

 


 

Grote, kleine innovatie

Mercury ken je van de krachtige buitenboordmotoren en meteen zien we dan mansgrote machines voor ons staan, maar zelfs de kleinste motoren krijgen de grootste aandacht. Zo ook de nieuwe Mercury 5Pk Propane/LPG FourStroke; deze biedt probleemloze draagbaarheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak en draait op alternatieve schone brandstof.

De motor kan prima worden ingezet voor het aandrijven van kleinere aluminium boten en  opblaasboten. Met een grote verplaatsing van 123 cc biedt de nieuwe 5hp Propane/LPG FourStroke buitenboordmotor het beste vermogen in zijn klasse door de beschikbare pk’s volledig te benutten.

Ideaal voor kleinere boten.

 

 


 

Vierkante teaser

Bijna letterlijk één brok attractie.

De Salmo Squarebill is een plugje van 5cm, een echte baars en snoekbaars killer! Dit kunstaas is voorzien van een zenuwachtige actie die bijna niet te weerstaan is. Deze plug is gemaakt van Salmo’s Space Age Foam, dit materiaal heeft hetzelfde drijfvermogen als balsahout maar is wel een stuk duurzamer. Daarnaast beschikt de Salmo Squarebill over een goed uitgebalanceerd intern gewicht, dit zorgt voor goede werpeigenschappen.

 


 

Verstoppen is er niet meer bij

Check hoe ver dat bereik gaat en hoe bizar hoog de resolutie is. Arme visjes 😉

Humminbird heeft voor 2019 heel veel nieuws te melden waaronder Mega Imaging + op diverse Solix Generatie 2 en Helix generatie 3 modellen. Met behulp van hoogfrequentie sonar kun je gemakkelijk vissen van structuur onderscheiden. Je kan zelfs zien welke kant de vis op zwemt en wat voor vis het is. Verstoppen is er voor de vis niet meer bij. Het bereik is ook mega en gaat tot 120 meter links, rechts, maar ook onder de boot. Dit heeft superscherpe beelden tot gevolg. Klik HIER voor verkooppunten.

 

 

 


 

HART voor de zaak

Voormalig Tackle Meister Rick Simmerman is prostaffer geworden van HART! Deze Streetfisher is in de zomer wekelijks langs het water te vinden op zoek naar baars & snoekbaars, en in de koudere maanden is hij vooral actief in de polders opzoek naar de snoeken. Een echte allround roofvisser, hou deze gedreven visser maar goed in de gaten! Succes Rick!

 

 


 

McPerch

Voortbordurend op het succes van zijn grotere broer.

Ook verkrijgbaar met twisterstaart.

De Abu Garcia Svartzonker McPerch is een shad met een lengte van 11 cm en daarmee een echte baarskiller. Het model van de McPerch is gebaseerd op de veel grotere variant, genaamd McPike. Ook deze kleinere variant is in nauwe samenwerking met Mr. Svartzonker Claes Claesson en ABU Garcia ontwikkeld en speciaal gemaakt voor het vissen op baars.  Deze nieuwe vanger is verkrijgbaar in verschillende kleuren en per stuk verkrijgbaar.

Reeds uitvoerig getest.

 


 

Feestelijke opening in België

Mooi natuurlijk als een icoon als Luc Coppens van Westin acte de présènce geeft 🙂

Inmiddels zijn de rookwolken weggetrokken van het openingsfeest van Hengelsport Heusden-Zolder in België. Met die dag 640 betalende klanten zijn ze bij Heusden Zolder dolblij. “Niets dan goede commentaren gehoord, ook over onze nieuwe roofvisafdeling. Dit is toch de visserij die groeiende is! met meer dan de helft roofvissers tijdens de opening hebben wij het bewijs hiervan aan den lijve ondervonden.” Aldus Stieven, een van de eigenaren. Klik HIER om deze winkel op de voet te volgen.

Thumbs up in Heusden Zolder.