Karpernerd MICHIEL PILAAR kiest zijn TOP 5 ROOFMEISTER video’s!

21/05/2020
Karpernerd MICHIEL PILAAR kiest zijn TOP 5 ROOFMEISTER video’s!

Karpervissers… Je houdt van ze of niet (meestal dat laatste). Er is een kleine uitzondering die wij op het het RM kantoor maken, namelijk voor Michiel Pilaar. Deze fanatieke Zeeuw vist al ruim 25 jaar op die verderfelijke schubvis en heeft in heel zijn leven minder dan 10 roofvissen weten te landen.

Door Michiel Pilaar

En tóch bieden we hem een plekje hier op Roofmeister.nl. Hij is namelijk helemaal ‘into video’ aangezien hij samen met de KWO Crew het membergedeelte van de grootste karpersite van de Benelux runt. Hij heeft dan ook een prima kijk op wat wel (of niet) een leuke video is.

Pilaar met zijn grootste kerpert, 30,3 kilo. Ok ok, dit is wel indrukwekkend!

We vroegen Pilaar om eens door het YouTube account van Roofmeister te scrollen. Inmiddels zitten we ruim boven de 4000 abonnees die de content weten te waarderen. Benieuwd wat de 5 favoriete RM-vids zijn in de ogen van Michiel Pilaar? Lees dan verder 🙂

 


YT-WINACTIE> Maak kans op een fishfinder

We zitten in een flow Roofmeisters, bijna wekelijks publiceren wij een super vette roofvis video. Daar zijn we blij mee en trots op. Omdat te vieren geven wij een super de luxe Helix 5 fishfinder van Humminbird weg! Wil jij deze unit WINNEN? Subcribe je op het Roofmeister YT-kanaal, klik HIER. Laat in de comments weten waarom jij deze unit zou willen winnen. 2 juni verloten we de Helix 5 onder alle Roofmeister subscribers. Heel veel succes!


 

Wat maakt een video leuk?

Michiel: “Aan mij wordt vaak gevraagd: “Wanneer is een video ‘goed’?” Veel vissers denken dat je per se een dikke camera van duizenden euro’s moet hebben en er minstens 1 vet droneshot per minuut present moet zijn in de movie. Gelukkig is dit NIET zo 😉

Pilaar die inspiratie zoekt voor een strakke verhaallijn.

Het allerbelangrijkste in een video is… de verhaallijn! Een compilatie met mooie sfeer of actiebeelden is leuk, maar als de verhaallijn ontbreekt wordt het na 2-3 minuten saai. Bevat een movie wél een duidelijke rode draad: dan is de kans groter dat de kijkers de video met veel plezier afkijken. Combineer je dit met beelden van hoge kwaliteit en wissel je af met drone en GoPro: dan zit je op goud!

Overdaad schaadt, toch blijven drone shots waanzinnig en geven ze een extra dimensie.

Ik zeg dit om jonge filmmakers te motiveren om aan de slag te gaan en ook hun avonturen te gaan filmen en editen. Voor een paar tientjes koop je een goed editprogramma als Sony Vegas of Pinnacle en als je niet precies weet hoe het werkt? Check dan de duizenden tutorials op YouTube!

Pilaar op avontuur met zijn broeder in het kwaad, Mark Hofman.

Afijn, ik wijd weer ver uit want ik ben gevraagd of mijn 5 favo Roofmeister video’s te delen en laten we daar nu mee starten!

 

RM VIDEO 1> Hakkert & Honders 

Laat ik beginnen met 2 jonge honden, namelijk het duo Hakkert & Honders. Als ik hun video’s bekijk dan mijmer ik terug naar mijn eigen jeugd. Onbevangen en vol enthousiasme ging ik heel Nederland (en later Europa) door om overal op karpers te jagen. Deze boys hebben dit ook en het visplezier spat er vanaf.

Uiteraard zijn er betere video’s op YouTube te vinden, met hogere beeldkwaliteit en beter editwerk, maar een feit blijft: qua positief enthousiasme doen deze mannen het top! Daarnaast is iedere nieuwe video weer een stukje beter dan de voorgaande movie, dus stay tuned voor deze bazen!

 

RM VIDEO 2> Carolina tutorial met PB Broeckx

Ik stap natuurlijk geregeld het kantoor van Roofmeister binnen en de ik heb oprecht een periode gedacht dat Roofmeister Sjoerd een minnares had. Gezien zijn looks vond ik dit niet echt aannemelijk, maar toch: de naam ‘Carolina’ viel regelmatig… De puzzelstukjes vielen op hun plek toen ik onderstaande video zag van Sjoerd die een reportage opnam met Pieter-Bas Broeckx van de VisTechnischeDienst! Zelf ík weet nu hoe ik dikke baarzen moet vangen 😉

 

RM VIDEO 3> XXL Meervallen met Tobias en Sander

Als ik ergens van smul dan zijn het wel video’s over bizarre vangsten in een mooie omgeving! Het duo Tobias Schuurman en Sander Stoop levert waar ik van hou: dikke meervallen in een prachtig Frans decor. Tips, tactieken en avontuur… Deze video van 40 minuten bevat het allemaal:

 

RM VIDEO 4> Crankbait spektakel met Luc Coppens

Laten we eerlijk zijn: als je NIET van Luc Coppens houdt, dan ben je een verzuurd, emotieloos persoon (of je bent een wedstrijdvisser zonder talent). Iedere keer als ik de klanken van zijn Vlaamse dialect hoor word ik rustig en denk ik aan knisperend haardvuur, Duvel en K3. Daarnaast heb ik extra veel liefde voor Luc omdat hij ooit karpervisser was 😉

Buitenom dit alles heb ik ongekend veel respect voor deze man zijn visserskwaliteiten. 20 jaar geleden was hij al leading in het karperwereldje en nu is hij een koning tussen de roofrakkers! Telkens als één van de Roofmeister boys met Luc op pad is rolt er een gave video uit en onderstaande is toch wel mijn favoriet:

 

RM VIDEO 5> Moddervet snoekavontuur met Sean Wit

Ok, ik moet nog wat bekennen: ik dacht een aantal maanden lang dat Sean een Amerikaan was! Pas toen hij onderstaande video maakte hoorde ik dat hij gewoon een Nederlandse visser was. Alhoewel ‘gewoon’ geen term is die matcht bij Sean en zijn positie in het visserswereldje.

Een topvisser die ook nog eens erg goed is vóór de lens van de camera, weet hoe hij een following opbouwt op sociale media en niet schuwt om zijn tactieken te delen!

 

Mijn ontmaagding komt er aan…

Het KWO gepeupel op tonijnjacht. Hoeveel ze er hebben gevangen? NUL. Op de foto een bluefish. Geef Pilaar een jaartje en hij scheurt in een full packaged visboot het Volkerak over op zoek naar snoek hotspots…

Zoals Team Roofmeister al schreef in de intro heb ik dus zéér weinig ervaring met het bevissen van zwemmende wezens mét tanden. Maarrr… daar gaat verandering in komen want zodra het roofvisseizoen open ga ik op pad, inclusief RM-camera! Ik wil namelijk een videoreeks maken waarin ik ALLE rovers die de Nederlandse wateren rijk zijn ga vangen 😉

 

Mocht je meer willen weten over hetgeen ik allemaal uitspook in mijn (vissers)leven: neem dan een kijkje op Instagram óf kijk eens op Karperwereld.nl. Alvast veel SUCCES bij de opening van jullie nieuwe seizoen!