Klassieke loodkop 2.0 – BKK Jighead Round

04/05/2021
Klassieke loodkop 2.0 – BKK Jighead Round

Misschien is het snoekbaarzen wel een van de mooiste spelletjes van onze hobby. Tal van technieken zijn er mogelijk, maar toch altijd blijft die ouderwetse loodkop een zeer effectieve manier. En van die loodkoppen, daar zijn er nogal wat van. Christian Drost legt uit wat zijn favorieten zijn qua jighead en dreggen. 

Door Christian Drost

De snoekbaars staat mij dicht aan het hart. Het is een visserij die ik al sinds mijn 3e levensjaar uitoefen en ik ben nu 32, dus inmiddels al een hele tijd. Voor mij persoonlijk is het toch wel de mooiste manier van het vissen met softbaits en hier liggen onbegrensde mogelijkheden.

Met zulke vissen van 80+ wil je sowieso dat je haak niet gaat buigen of bot is.

Loodkoppen, jigheads of hoe je ze ook wilt noemen zijn er in allerlei exemplaren. Door de jaren heen heb ik er veel gezien van uiteenlopende merken. Allemaal hadden ze hun voor- en nadelen, maar uiteindelijk klopten altijd weer die belangrijke factoren niet. De haak was niet scherp genoeg, of bleef niet scherp, de haak boog vaak uit, het lood liet los van de haak, en noem maar op.

Dit wil je gewoon niet meer! Compleet verleden tijd met de nieuwe BKK loodkoppen!

Gelukkig is aan al die ongemakken nu een einde gekomen, en wel in de vorm van BKK Hooks, met de BKK Jighead Round welteverstaan! De kwaliteit van de haken en dreggen die dit merk levert, is gewoon extreem goed. Het is zonder twijfel het allerbeste hakenmerk wat ik ooit gebruikt heb. De kwaliteit van de gebruikte materialen die verwerkt zijn in de ze haken zijn van hoog niveau.

Bij BKK is alles tot in de puntjes geregeld, en dat zie je overal in terug. Zo ook in de Jighead Round.

Anders dan doorgaans bij gewone jighaken is de Jighead Round voorzien van een sterke draad, die uitkomt in een vlijmscherpe haakpunt. De haakpunt is voorzien van een micro weerhaak, wat het haken, maar vooral ook het aan de haak houden van de vis ten goede komt. Daarnaast is deze haakpunt zo scherp dat alleen al ruiken aan de shad tot hangen leidt.

De BKK Jighead Round komt dus vlijmscherp uit de verpakking, en zal ook na tientallen grote vissen nog steeds scherp zijn. Ik heb de jigkop het afgelopen seizoen uitvoerig getest en nog geen een exemplaar moeten slijpen. En dat zegt nogal wat!

Daarnaast is het staal waarvan de Jighead Round is gemaakt van de perfecte dikte. Niet te dun, en niet te dik. Eigenlijk de perfecte combinatie van kracht, gewicht, balans en inhaking.

Vlijm scherp! Garantie voor alle haken in het assortiment!

Een zeldzaamheid als je het mij vraagt! En laten we de loodkop ook niet vergeten, deze is zeer mooi afgewerkt met het gewicht in gram, alsmede het BKK logo. Klik HIER voor de BKK Jighead Round

Met de micro-barb blijft de vis echt goed hangen en scheurt niks uit bij flinke tegendruk!

De loodkop is gemaakt van clean lood, wat ook niet snel verkleurt wanneer deze in aanraking komt met softbaits. Achter de loodkop zit een kleine softbait keeper, die alle soorten kunstaas heel mooi op de plaats houdt. Het maakt niet uit waarmee je vist, de Jighead Round sluit perfect aan op alle soorten softbaits!

Als het op snoekbaars vissen aankomt, en het gebruik van shads, dan kies ik vaak voor grote maten. Voor het gemak van dit artikel heb ik een persoonlijk favoriet gekozen, de Hearty Rise Collector Shad (CT-Shad) gekozen. Qua gewichten kies ik bij een shad als deze voor 25 en 30 gram.

De 25grams Jighead Round heeft een haakt van 5/0 en de 30 gram een haakmaat van 6/0. Die laatste is overigens mijn favoriet wanneer het tijdens het vissen op een rivier bijvoorbeeld harder stroomt, of als de shads nog groter worden.

Deze zet ik zowel verticaal in, als werpend. Immers moet de shad wel naar beneden, en niet geheel onbelangrijk, ook rond de bodem vertoeven. Ik pas mijn gewichten altijd aan op de dikte van een softbait, en niet zozeer op de lengte. Dikkere shads zinken moeilijker, omdat deze meer weerstand hebben in het water. Ga ik bijvoorbeeld werpend vissen op een rivier als de Waal, dan schroom ik niet een loodkop van 30 gram in te zetten met een shad als deze.

Ziet er gelikt uit! Klik HIER om ze te bestellen!

Ook even aandacht voor de BKK Spear-21UVO dreggen die zeer geschikt zijn voor het maken van stingers. De UV coating slijt natuurlijk wel op den duur, maar je kunt er zeker 50 vissen mee vangen alvorens dit gebeurt. Ook hier weer de haken die vlijmscherp en oersterk zijn. De dreggen weerkaatsen UV licht als geen ander en vallen dan ook heel erg op. Dit kan op sommige dagen absoluut het verschil maken! Daarnaast zijn de dreggen ook nog eens griezelig scherp…

Geen concessies bij dit slag vissen… Dan moet de terminal tackle absoluut voldoen!

Mocht je een loodkop zoeken die alle verwachtingen voorbij gaat dan is de BKK Jighead Round Absoluut een aanrader. Probeer ze eens in de gewichten die ik zojuist noemde, en dan weet ik zeker dat de mogelijkheden eindeloos zullen zijn. Klik HIER voor de 25 gram en klik HIER voor de 30 gram.

 

Voor mij niets anders meer, ik heb mijn keuze allang gemaakt, en de resultaten alsmede de kwaliteit die deze jigheads ons bieden, zijn simpelweg eindeloos. Succes aan de waterkant!