Merkel met handgebouwde jerkbaits en Macron als Streetfisher?

11/09/2018
Merkel met handgebouwde jerkbaits en Macron als Streetfisher?

De hengelsport is niet bepaald een erkend fenomeen in Nederland. Niet alleen in Nederland, in heel Europa. In de VS is daar geen sprake van. Papa en zoon Bush zijn vissers, ook Obama is betrapt met een vliegvishengel, nu alleen Trump nog… Rusland idem dito, tussen de bedrijven door mag Poetin maar wat graag een hengeltje uitgooien.

Hoe dan ook, in Europa is dat een ander verhaal. Nope, geen Angela Merkel die haar schuur vol heeft heeft hangen met handgemaakte jerkbaits, Emmanuel Macron zul je niet mee zien doen aan een potje Streetfishing op de Champs Elysee, laat staan dat Rutte eens een dagje lekker lange drifts gaat maken op het Veluwemeer. Mocht dat wel zo zijn, dan zal Roofmeister een mooie reportage van maken. Alleen als ze lief zijn…

Bad ass Poetin is altijd wel te porren voor een potje vissen. 

George Bush senior met een presentje van de Rapala jongens. Hoe bedoel je een sterke lobby?

Het is een zwaktebod van onze hengelsport als het er op aan komt. Thans lopen er tal van rechtszaken omtrent de beroepsvisserij in ons Benedenrivieren, maar Vrouwe Justitia heeft oogkleppen op als het om de sportvisserij gaat. Bij de overheid wil het er maar niet in dat de hengelsport van grote economische waarde is.

Nee, die enkele terug-in-de-tijd beroepsvissers moeten vooral hun brood kunnen blijven verdienen. Er wordt voorbij gegaan aan het feit dat er in Nederland anderhalf miljoen mensen sportvissen met een jaarlijkse omzet van miljoenen euro’s en meer dan 2.500 mensjaren werkgelegenheid.

Start  van de Predator Tour in Nederland  Hier ligt voor tientallen euro’s aan hengelsportspeelgoed 😉

Maar genoeg pessimisme. Er gloort licht. 24 mei is er een brancheorganisatie opgericht. Natuurlijk hebben we Sportvisserij Nederland al die onze belangen behartigt, maar nu heeft ook de handel de handen in een geslagen; puur om de Nederlandse overheid onze economische vuist te tonen. Hulde aan de Belangenvereniging Nederlandse Hengelsport Ondernemers!

De oprichting van de brancheorganisatie. Hulde!

Verder kondigde Sportvisserij Nederland gisteren een veelbelovende strategie aan met de European Anglers Alliance (EAA), de Europese belangenbehartiger voor de hengelsport. Ook in Europees verband komen we (nog) niet bepaald met ons hoofd boven tafel, maar er is een kentering zichtbaar.

Zo staan we op de vergaderagenda van de zogenaamde Common Fisheries Policy, “Dit is een mijlpaal op de route naar erkenning en een gelijkwaardige positie binnen het visserijbeleid van de EU,” aldus een jubelend Sportvisserij Nederland.

Team Roofmeister