KWO gasten op roofvis

10/08/2018
KWO gasten op roofvis

Work in progress. Pilaar en Hofman baden in weelde in de Ebro Delta. Karpers? No way! Ze bezondigen zich aan bluefish, tonijn en wie weet mahi mahi en palometa. Inderdaad, roofvissen van de hoogste orde. Benders is momenteel op vakantie. En ikke? Ik sloeg me door de zoveelste hittegolf heen.

Door Sjoerd Beljaars

Nee hoor, het is ze van harte gegund! Ze hebben zich het schompes gewerkt dit jaar, daar ga ik dan gemakshalve maar van uit. En ergens vind ik die roofvisaspiraties wel mooi. Van Pilaar krijg ik nog niet zoveel hoogte, die vind er nog niks aan volgens mij. ‘Zoek het lekker uit met je plugjes, dreggen en snoekies.’

Hofman is een ander verhaal. Op zijn laatste sessie naar het karperwater Cassien in Frankrijk zag hij van die zwarte schimmen net onder het wateroppervlak. ‘Huh, zijn er nog andere vissoorten dan karpers?’ En, geloof het of niet, hij had een spinhengeltje bij zich en waagde een poging. Nul op rekest echter. Black bass. Tja, als er een vis nukkig kan zijn!

Ik heb dus nog een appeltje te scbillen met Pilaar en Hofman, wie ging er nou het roofvissen op zich nemen?

Hij vroeg mij er naar en na mijn betoog was hij net wat te geïnteresseerd. Met andere woorden, geef het een jaartje en we zien Hofmeister met 150 Pk over het water scheuren; een dikke middelvinger naar die vervloekte karpervissers op de kant die denken het water voor zichzelf te hebben…

Ja ja Hofman en Benders, er zwemmen nog andere vissoorten dan karpers…

Benders ging nog een stapje verder. Hij is op vakantie naar Italië en in plaats van een struinhengeltje voor karper is er een spinhengeltje mee gegaan. Via via had hij vernomen dat er snoek en black bass rondom zijn vakantiebestemming rondzwom. Of ik niet wat kunstaas voor hem had… Sure thing, heb ‘m een doosje met wat mooi spul meegegeven. Ik wilde hem meteen volstoppen met goede hengel, molentje, etc, maar dat weigerde hij. Gewoon bang om in hogere roofvissferen te geraken. Dat gaat toch wel gebeuren, het is onvermijdelijk Jos. Volgend jaar vorm jij met Hofman een team tijdens een nieuwe editie van de Predator Tour.

ZOU PIELMEISTER NOG WAT KD-RIGJES VOOR ME WILLEN KNOPEN?

Zelf ben ik afgelopen maandag vertrokken voor een week vakantie naar Frankrijk, Bretagne. Vlakbij zou er een mooi betaalwater liggen, met een mooi karperbestand. Biggen tot wel 30 kilo. Even kijken of ik via de KWO jongens wat mooie freezers op de kop kan tikken. Misschien dat Pielmeister nog wat KD rigjes voor me wilt knopen… Nou, nee hoor, Bretagne is het walhalla voor zeebaars. Een box Fiiish shads, wat topwaters en mijn vertrouwde Fox Lure & Shad hengel, daar zal ik mijn handen vol aan hebben.