Ned riggen met Korum & ingenieus sling systeem voor snoek

19/12/2019
Ned riggen met Korum & ingenieus sling systeem voor snoek

Het Engelse merk Korum staat met name bekend om het feit dat het zich zo allround mogelijk manifesteert. Toch leek het vissen met aas de boventoon te voeren. Daar komt nu verandering in met een omvangrijk gamma aan roofvismateriaal en kunstaas onder de vlag Korum Snapper.

Daarnaast is Korum een merk dat omarmt wordt door zogenaamde specimen hunters, vissen die het bij een bepaalde vissoort hebben voorzien op alleen de grotere exemplaren. Dat brengt een bepaald verwachtingspatroon met zich mee in de uitrusting, die met name kwalitatief, efficiënt en effectief moet zijn en dat zien we meteen ook terug in het roofvissegment van Korum. Onderstaand een selectie van nieuwe Snapper materialen:

 


 

SNAPPERFLOATING BANK & BOAT SLING

Dé oplossing voor het veilig landen en optimaal terug zetten van snoek.

Het perfecte antwoord wanneer je weinig ruimte hebt in de boot. Deze sling kan gebruikt worden voor het onthaken, wegen en op adem laten komen van grote roofvissen. Voorzien van een visvriendelijke, rubber mesh materiaal aan de binnenkant, een zachte waterdichte voering waarop een meetband afgedrukt is en robuuste lussen voor het eventuele wegen van de vangst.

Eventueel te gebruiken voor het wegen van de dikke mama’s.

Aan elk uiteinde bevinden zich vier stukken eva-foam, zodanig vormgegeven dat ze aan de rand van de boot blijven hangen. De eva-blokken zorgen er ook voor dat het geheel blijft drijven, zodat je de roofvis voor korte tijd in het water kunt laten hangen wanneer je je camera gereed moet maken.

Verstelbare armen en geschikt voor in welke visboot dan ook. Over nagedacht 🙂

De breedte van de sling kan aangepast worden aan het formaat van de boot, de diepte van het net is ondiep gehouden, zodat de roofvis boven de bodem van de boot blijft hangen. Voorzien van een draagarm om de sling open te houden, waarmee de vis in de sling voldoende ruimte heeft om te bewegen.

 


 

SNAPPER LATEX TILTA FLOATING NET

Opvouwbaar landingsnet.

Ontworpen met een nieuw, verstelbaar kantelmechanisme,waarmee je het voorste gedeelte onder meerdere hoeken vast kunt zetten, plus een drijvend hulpmiddel rondom zodat je de vis er voor korte tijd in kunt bewaren. Dit maakt het landingsnet ideaal te gebruiken bij het vissen vanaf hoge oevers.

Ideaal voor o.a. de struinende visser.

Om het voorste gedeelte vast te zetten, pas je de hoek naar wens aan en schroeft er dan de landingsnetsteel in. Deze landingsnetten zijn voorzien van een visvriendelijk, superzacht, latex mesh net. Het rechthoekige model biedt voordelen bij het landen van vis op stromend water.

 


 

SNAPPER SQUIRMZ VOOR DE NED RIG

Speciaal voor de Ned rig, drijvend en duurzaam.

Squirmz is een duurzaam, drijvend kunstaas, speciaal ontwikkeld voor de populaire Ned rig. Het materiaal is veel zachter dan van normaal kunstaas, toch is het dankzij de rekbare bestandsdelen goed bestand tegen scheuren.

 


 

SNAPPER SQUIRMHEADS

Kwaliteits loodkoppen voor het fijnere finesse werk.

Squirm Heads hebben een speciale vorm die ontworpen is om verre worpen mogelijk te maken en om een duikende beweging te veroorzaken tijdens het binnenvissen. De unieke vorm maakt bovendien dat het kunstaas omhoog gericht is terwijl het bewegingsloos op de bodem ligt. Inderdaad, de Ned rig 😉 Met een extra pin langs de haaksteel zit je softbait ook muurvast op de haak.

De pin langs de haaksteel houdt de softbait stevig op zijn plek.

 


 

SNAPPER CULT FINESSE JIG 5-15G

Deze hengel is met name ontworpen voor het finesse vissen met shads, zowel jiggend, dropshottend als met de Carolina rig. De Cult Finesse biedt een strakke actie voor het zetten van de haak met een gevoelige, maar snel in haar uitgangspositie terugkerende top voor het registreren van aanbeten en het tot leven brengen van het kunstaas.

Een van die tophengels uit het Snapper segment.

De handgreep is ontworpen om comfort en een maximum aan feedback te geven aan je vingertoppen. Voorzien van lichtgewicht geleideogen waar de lijn niet snel omheen kan slaan en die geschikt zijn voor het gebruik van dunne, gevlochten lijnen.

 


 

SNAPPER SPEED SL REELS

Gebruik makend van een breed scala aan nieuwe technologieën levert Korum een ergonomisch meesterwerk. De Speed SL werpmolen biedt een super soepel werkend tandwielsysteem, waarbij ook de perfect uitgebalanceerde, vloeiend draaiende exoskeletal rotor haar bijdrage levert.

Een knap staaltje engineering.

Het slanke profiel verbergt een flexibel, krachtig slipsysteem, dat ontworpen is om direct in actie te komen. Met een consistent terug leggen van de lijn op de driekleurige, gefreesde aluminium spoel biedt de Speed SL een maximum aan finesse bij een minimaal gewicht.

Speciaal voor jullie Roofmeisters stelt Snapper een Floating Bank(Boat) Sling en een speciale baars weegzak/mat ter beschikking. H0e vet?! Klik HIER

 

De producten van Korum Snapper zijn te bestellen bij de lokale hengelsportzaak.