5 top shads van snoekbaars expert Michael Stalenhoef

09/07/2019
5 top shads van snoekbaars expert Michael Stalenhoef

De schappen puilen uit van de verschillende shads voor snoekbaars. Allemaal zouden ze prima snoekbaars vangen. Welke heb je nodig? Specialist en visgids Michael Stalenhoef helpt je een eindje op weg met zijn top 5 shads.

Door Michael Stalenhoef

Als fulltime visgids krijg ik regelmatig de vraag welke soort shads ik het liefst gebruik in de zomermaanden als ik werpend op snoekbaars vis. Speciaal voor de lezers van Roofmeister ben ik in mijn tackle box gekropen. Here they are:

Van links naar rechts: Bass Assassin Sea Shad  5 inch ( 12.7 cm ),   Westin Shad Teez 12 cm,   Narval Choppy Tail 12 cm,  Fox Rage Zander Pro Shad 12 cm en de  Quantum Q Paddler 12 cm.

5 shads, die stuk voor stuk geweldige ‘herrie’ maken onder water. Tot aan het begin van de herfst vis ik 9 van de 10 keer met een shad die een schoepstaartje heeft. Waarom? Shads die uitgerust zijn met zo’n staartje geven een ongelofelijke mooie actie af onderwater. En als er één ding is waar onze vriendin glasoog een oogje op heeft, is het wel de actie en niet te vergeten de trillingen die ontstaan door deze schoepstaarten. We zullen ze een voor een nog eens uitlichten.

 


Bass Assassin Sea Shad  5 inch ( 12.7 cm )

De Sea Shad van Bass Assassin staat, behalve zijn vangkracht, bekend om het aantal kleuren combinaties. Zo is de 4 inch verkrijgbaar in méér dan 100 uitvoeringen. Daarnaast een mooie flankende actie en een staartactie om van te watertanden.

Deze glasoog had zijn buik al vol en kon toch dit plastic hapje niet weerstaan…


Westin Shad Teez 12 cm

De Shad Teez van Westin heeft holografische ogen en een zeer realistische coating. Verder valt het wat hogere profiel op dat voor nog meer kantelende actie zorgt. De flinke schoepstaart doet de rest.

 


Narval Choppy Tail 12 cm

De Choppy Tail van Narval heeft een te gek slank lichaam en een dijk van een staart waardoor zijn actie echt fenomenaal is. Met name die dunne achterkant en flinke schoepstaart maakt dit tot een killer. Helaas (nog) moeilijk verkrijgbaar, maar daar kan zomaar eens verandering in komen.

Onbekend maakt onbemind. Die Narval shads, van oorsprong van Russische makelij, kan hier nog wel eens hoge ogen gooien.

 


Fox Rage Zander Pro Shad 12 cm

Er zullen nauwelijks snoekbaars vissers zijn zonder de Fox Rage Zander Pro Shad in hun tackle box. Niet voor niets met bijna het ideale prooilichaam voor snoekbaars en een zeer interessante staartactie. Bonus is het zeer duurzame stevige materiaal van deze classic zodat deze flink wat aanbeten en vangsten kan doorstaan. Tegenwoordig zijn er ook Zander Pro’s die voorzien zijn van UV kleuren als extra trigger.

De Fox Rage Zander Pro, een klassieker pur sang. Hoeveel snoekbaarzen hier wel niet op gesneuveld zijn.

 

Quantum Q Paddler 12 cm

Last but not least, de Q-Paddler van Quantum. Deze kanjer van een shad is gemaakt van zeer soepel materiaal en voorzien van een ‘hook hole’. Dit is een klein gaatje wat aangeeft waar je het beste de haak kan plaatsen. Erg handig voor beginnende en net zo goed voor sommige vergevorderde roofvissers 😉

 


 

Michael Stalenhoef is full time visgids in de regio van Amsterdam. Klink op de bovenstaande afbeelding voor meer info.