De gesloten tijd, wat nu – Met Rick Simmerman – Waden & bellyboaten

29/04/2019
De gesloten tijd, wat nu – Met Rick Simmerman – Waden & bellyboaten

Het is zover, die vervloekte gesloten tijd is begonnen… Voor sommigen staat de tijd stil, anderen gaan door op hun manier of vinden alternatieven.  In ‘De gesloten tijd, wat nu?’ stellen we cracks een aantal vragen over het afgelopen seizoen, maar ook wat de plannen zijn voor het nieuwe seizoen.

De vorige keren Simon Torenbeek Hilco van Nuil, Oscar Wissink, Carl Greve en Yvo Bindels. Nu is het de beurt aan Rick Simmerman van HART.

 

Hoe was het seizoen 2018/2019 voor jou?

Een top seizoen! Veel vis kunnen vangen en zelfs niet lang voor de gesloten tijd nog een nieuwe visserij beoefend! Het wadend vissen, zoooo gaaf. Vlak voor je voeten knallen de vissen er zelfs nog op!

Rick en zijn waadpak zijn al bijna onafscheidelijk…

Een week voor de gesloten seizoen was ik een middagje op pad geweest met vismaat Rico Stougie, deze sessie leverde maar 1 vis op, maar wel een kneiter van een baars! Super afsluiter, of niet!?

Zo even je seizoen afsluiten. Yeah!!!

Nu gesloten tijd, hoe kom jij deze tijd door?

Het zal niet twee maanden thuis zitten en niks doen zijn! Hier en daar af en toe wat karpers vangen, en windes vangen met een broodkorst op de rivier en of Oude Rijn! Inmiddels al wel wat karpers gevangen!

Rick is diehard visser en heeft maling aan die 10 REDENEN 😛

Al plannen voor de opening op die laatste zaterdag van mei?

Ja, dat zeker! Dat laatste weekend van mei ben ik van plan te gaan vissen op baars en snoekbaars vanaf de kant. Lekker dichtbij huis, Streetfishing dus. Met verfijnde technieken zoveel mogelijk actie zien te krijgen en zo de batterij weer lekker op te laden 🙂

Zijn er doelstellingen voor 2019/2020?

Ik wil me aankomend seizoen meer gaan richten op het wadend vissen op grote baarzen! Want die 50+ baars moet er een keer uit komen! Ook wil ik meer aantallen gaan harken!

Plannen genoeg Rick! Alvast succes alvast voor het nieuwe seizoen!

Daarnaast wil ik gaan beginnen met bellyboat vissen, ook dit lijkt mij echt een super gave visserij, je kan elke stekje precies uitvissen! En je kan verschillende technieken toepassen!

Thanks Rick! Dit was de zesde ‘De gesloten tijd, wat nu?’ , de volgende keer zullen we praten met Bertus Rozemeijer.