De gesloten tijd, wat nu ? – Met Carl Greve – De vis van 1.000 worpen

23/04/2019
De gesloten tijd, wat nu ? – Met Carl Greve – De vis van 1.000 worpen

Het is zover, die vervloekte gesloten tijd is begonnen… Voor sommigen staat de tijd stil, anderen gaan door op hun manier of vinden alternatieven.  In ‘De gesloten tijd, wat nu?’ stellen we cracks een aantal vragen over het afgelopen seizoen, maar ook wat de plannen zijn voor het nieuwe seizoen.

De vorige keren Simon Torenbeek Hilco van Nuil en Oscar Wissink; nu Carl Greve van Wout van Leeuwen.

 

Hoe was het seizoen 2018/2019 voor jou? 

Ik moet zeggen dat het seizoen 2018/2019 voor mij prima is verlopen. Wij (mijn maatje Roy en ik) hebben ons prima vermaakt met het vissen op de rivier, waarbij we echt waanzinnige avonden gehad hebben met spectaculaire aantallen baars en snoekbaars. Geweldig!

20189/19 was een jaar van diversiteit.

Daarnaast hebben we ons uiteraard behoorlijk uitgeleefd op de zeebaars en konden we ook het vissen met de Carolina Rig natuurlijk niet links laten liggen, wat gelukkig ook de nodige mooie exemplaren opleverde. Al met al een goed gevuld seizoen met een behoorlijke diversiteit aan visserijen, maar daar houden we ook wel van.

Nu gesloten tijd, hoe kom jij deze tijd door? 

Nou dat is geen probleem hoor, aangezien de zeebaars al weer voor de deur ligt te wachten. In de tussentijd kun je natuurlijk op het Oostvoornse meer op forel gaan vissen, maar ik heb sinds vorig jaar een andere uitdaging gevonden en dat is het vissen op ‘de-vis-van-1000-worpen’, oftewel een echte wilde Hollandse zeeforel.

Carl met een van die 1.000 worpen… 😛

Vorig jaar is dat helaas niet gelukt, maar dit jaar heb ik inmiddels de eerste op de kant liggen. Dat geeft wel een waanzinnige kick zoals je wellicht zult begrijpen.

Al plannen voor de opening op die laatste zaterdag van mei? 

Ja gewoon keihard werken en stik jaloers kijken naar iedereen die wel in staat is om op nationale hengeldag zijn hengeltje uit te werpen…Haha! Nee hoor, gekheid. Ik snap dat je, als je twee maanden op een houtje hebt zitten bijten, je dan niet kan wachten om er op uit te gaan. Voor mij maakt dat dagje eigenlijk geen verschil, aangezien we hier in de regio de gelukkige mogelijkheid hebben om door te vissen op het zoute.

Gelukkig hebben we in Vlaardingen en omstreken zout water, goed voor legio roofvismogelijkheden. FOTO: Bram Bokkers

Zijn er doelstellingen voor 2019/2020? 

De afgelopen jaren is mijn visie wel behoorlijk veranderd als het gaat om doelstellingen. De enige doelstelling die ik heb klink misschien heel cliché, en dat is dat ik het gewoon naar mijn zin heb, en dat ik met volle teugen geniet van hetgeen er om mij heen gebeurt. Een soort bewustwording.

Geen gejaag naar targets en misschien juist daardoor pr’s aan diggelen helpen 😉

Een jaar of drie geleden heb ik de targets laten varen met als gevolg dat ik in dat seizoen eerst mijn pr snoekbaars en daarna ook mijn pr baars verbeterde. Toch best grappig als je af en toe dingen los laat en je daarmee eigenlijk onbedoeld veel kunt bereiken.

Thanks Oscar! Dit was de vierde ‘De gesloten tijd, wat nu?’ , de volgende keer zullen we praten met Yvo Bindels  van Spro.