Tackle Meister Review – Savage Gear 4D Pulse Tail Trout – Ideaal voor de kantvisser

15/10/2020
Tackle Meister Review – Savage Gear 4D Pulse Tail Trout – Ideaal voor de kantvisser

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Robert Noorland over de Savage gear 4D Pulse Tail Trout!

Door Robert Noorland

Voor het vissen vanaf de kant op snoek is nu de mooiste tijd aangebroken. Ik mag voor Roofmeister de Savage Gear 4D Line Thru Pulse Tail Trout aan de tand voelen en daar heb ik zeker zin in. Deze levensechte serie kunstaas is zeker niet onbekend bij menig snoekvisser en heeft zichzelf al eens eerder bewezen door Tackle Meister Lau Boom. Klik HIER voor zijn review.

Tackle Meister Review – 4D Pulse Tail Trout - Smaakmaker in de polder - Roofmeister

Roofmeister Lau Boom wist zijn vissen ermee te vangen…

 


Specificaties

Merknaam: Savage Gear
Productnaam: 4D Line Thru Pulse Tail Trout 
Type Product: Pre rigged
Lengte: 16 en 20 centimeter
Gewicht: 51 gram en 102 gram
Kleur: verschillende natuurlijke kleuren
Winkeladviesprijs: 16, respectievelijk 19 euro


 

Eerste indruk

Ik had nog niet eerder met kunstaas gevist die het Line Thru systeem bevatten. Savage Gear is begonnen met dit systeem te verwerken in de heuse Line thru trout. Die inmiddels ook onder de klassiekers vallen. Dit kunstaas zie je nog altijd voorbij komen in een bek van een snoek. De 4d pulse tail is een mix van een schoepstaart en een swimbaitstaart. Nog niet eerder mee gevist dus en ben benieuwt hoe dit zwemt.

2 maten Pulse tail. Net echt toch?!

Dat deze 4D Swimbaits er levensecht uit zien valt niet te ontkennen! Al heeft de snoek in de wateren van Nederland geen forel op het menu staan, vangen zullen ze zeker doen. De aasjes zitten prima verpakt en alle noodzakelijke informatie staat op de verpakking. Er wordt ook een nail-sinker meegeleverd. Dit gewichtje kan je in de pulse tail verwerken en zo kan die net iets dieper lopen dan anders. Dat zie je toch niet veel bij andere merken! #bonus!

Mooie verpakking met duidelijke informatie.

Het Line Thru Systeem vind ik genieus bedacht. Wel heb ik mijn twijfels bij de plaatsing van de dreg. Zeker bij de 20 cm versie vind ik 1 kleine dreg net te weinig. Persoonlijk vind ik het een gemiste kans dat er niet een extra dreg of stinger meegeleverd wordt. Zeker op water waar veel gevist wordt, wil de vis nog wel eens voorzichtig bijten. Enfin, dat kun je wellicht zelf nog tunen 🙂 De verschillende modellen en actie zijn via deze video te zien. Vertrouwen kreeg ik er zeker van! nu gauw testen!!

 

De proef op de som

De eerste sessie vond plaats op het Volkerak net voordat de hittegolf over het land kwam. Over deze sessie kunnen we kort zijn. De hele dag nul actie op een geloste en een gemiste vis na. Wel viel de Line Thru nog net over de planten te vissen, maar de verwachte beuk van een mooie vis bleef helaas uit.

Ooh yeah!! Polder tijd!!

Niet veel later kwam ik langs een mooi polderstelsel waar ik het niet kon laten om de auto neer te zetten en enkele worpen te proberen. Wat opviel is dat de kleine versie zonder loodverzwaring prachtig langzaam te vissen is. Persoonlijk vond ik het nog niet koud genoeg om echt langzaam te vissen. Iets hoger door het water met meer snelheid was vandaag mijn keuze. We kennen allemaal dat het even proberen al gauw enkele honderden meters gooien werd. Na de zoveelste stek een misser. Even twijfelde ik of het vuil was maar een kolk achter het riet verraadde toch snoek.

De volgende worp erover heen was het hangen! Een mooie tachtiger vocht voor wat ie waard was. Jammer genoeg was ik alleen en klikte ik snel een foto van deze vis. Daarnaast was het heerlijk om na een aantal dagen quarantaine weer even buiten te zijn.

Een mooie vis op de vernieuwde klassieker!

Verder dan enkele missers kwam het deze sessie niet meer.  Het Line Thru systeem zorgde er in ieder geval voor dat de shad mooi buiten de bek van de snoek zat tijdens de dril. Jammer genoeg kreeg ik veel missers… Is mijn theorie toch werkelijkheid geworden over maar één dreg?

Aanschaf

Het merk Savage Gear wordt door heel Nederland verdeeld. Ook buiten Nederland is het zeker niet onbekend! Met een prijs van gemiddeld €15,- voor de kleinste versie van de twee en €24,- euro voor de middelmaat versie nog prima te betalen. Voor dit bedrag krijg je er een onderlijn bij die makkelijk te vervangen is, mocht dit nodig zijn na meerdere snoeken. Klik HIER.

 

Slotsom

De Line Thru trout was al niet meer weg te denken uit de hengelsportwinkels en tackle box van menig snoekvisser. Maar de 4D pulse tail gaat zijn plek ook wel veroveren denk ik. Nadeel is de enkele kleine dreg die voor missers kan zorgen. Op internet zijn voldoende filmpjes te vinden hoe zelf verder te knutselen aan de Line Thru. Maar in mijn ogen zou dat niet nodig moeten zijn.

In verhouding niet duur en super duurzaam! kunstaas schuift mooi naar boven terwijl de snoek een potje kan gaan kopschudden…

De actie ben ik erg over te spreken. De pulse tail zorgt voor een unieke trillende actie die goed is om het aasje langzaam en snel te kunnen vissen. Variëren van snelheid tijdens je sessie kan weleens de sleutel naar een succesvolle dag zijn. Door de slow sinking en bijgeleverde nail-sinker kan je op meerdere waterdiepten te vissen. Al met al een aasje dat zijn naam al heeft waargemaakt!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Robert Noorland
Geboortejaar: 1990
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars met uitstapjes naar andere roofvissoorten.
Specialismen: Verticalen.