Tackle Meister Review – 4D Pulse Tail Trout – Smaakmaker in de polder

07/01/2020
Tackle Meister Review – 4D Pulse Tail Trout – Smaakmaker in de polder

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Lau Boom over de 4D Line Thru Pulse Tail Trout van Savage Gear.

Door Lau Boom

De Line Thru aasjes van Savage Gear zijn een regelrechte hit. En niet voor niets, het zijn prachtige aasjes met een geniaal bedacht Line Thru systeem om zowel je kunstaas te sparen en ook het aantal lossers te verminderen. Nou was er al een 3D versie van die aasjes verkrijgbaar, maar sinds kort zelfs een 4D versie! En of dat interessant is…

Aan details geen gebrek bij deze aasjes!

 


Specificaties

Merknaam: Savage Gear.
Productnaam:
4D Line Thru Pulse Tail Trout.
Type product:
Softbait.
Lengte:
16 cm (GETESTE VERSIE) , 20 cm en 25 cm.
Gewicht:
51 gram,102 gram en 202 gram.
Kleur:
Brown Trout, Albino Trout, Rainbow Trout, Perch, en Chub.
Bijzonderheden:
4D techniek, Line Thru systeem.
Winkeladviesprijs:
De 16 cm is verkrijgbaar rond de €15,-.


 

Eerste indruk

4D techniek in kunstaas? Hier moest ik even onderzoek naar doen. Het blijkt dus dat er een 4D foto print op het kunstaas geplaatst is, en dat er ook een zogenoemde “Strike Triggering Scent” op zit. Dat was dan ook het eerste wat ik rook toen ik de verpakking opentrok, een mix van rubber en een knoflook-achtige lucht.

Als het net zo vangt als dat het eruit ziet…

Ook dit aasje is uitgerust met het bekende Line-Thru systeem. Echter, en daar verbaasde ik me over, is er gebruik gemaakt van staaldraad bij dit systeem. Persoonlijk zou ik voor titanium gaan. In de verpakking zit het staaldraad opgerold, en als je het uit de verpakking haalt is het gekinkt. Dat is jammer. maar goed, je kunt zelf heel eenvoudig het staaldraad voor titanium vervangen.

Het probleem met missers is deels zelf op te lossen door er een grotere dreg aan te monteren!

Het rubber is lekker stevig. Verder lijkt het aasje vrij veel op de bekende 3D Line Thru Trouts, alleen is de staart wat anders. Een vrij dunne staartwortel die uitloopt in een dikke staart, waardoor dit aasje een kenmerkende, aparte actie krijgt. In de staart zit een opening, deze is gemaakt zodat je er een ratel of de meegeleverde nail sinker in kan stoppen. Ook zijn de details op dit stukje kunstaas niet te missen…

 

Proef op de som

De testsessie van dit aasje was tijdens een dagje vissen met Roofmeister Tim Hakkert. Een taaie dag waar we slechts hier en daar iets vingen. De actie van het aasje is prima, en zeer realistisch. Ook blijft het bij zowel hoge als lage snelheid zijn actie behouden. Ik had er twee gekregen om te testen en helaas had er een ietwat een afwijking. Goed, ook niet echt de moeite genomen om deze goed te tunen, omdat ik meteen de andere aan de speld hing en die liep perfect.

Zo vol gepakt dat het Line-Thru systeem niet werkte in dit geval!

Ik kreeg een paar aanbeten op de Pulse Tail, maar deze wisten allemaal naast de haak te happen.Dit omdat ik denk dat de dreg aan de kleine kant is en de haakplaatsing had ik net even anders gekozen.  Dit probleem heb ik deels verholpen door er een grotere dreg aan te monteren.

Nog een mooie vis die zich vergiste in de Pulse Tail Trout!

Gelukkig wist ik nog een bruggetje waar meestal wel een visje ligt. Hup, de Trout aan de onderlijn en met een onderhands worpje land het aasje onder de brug. Toen ik het aas tot halverwege onder de brug had gevist, liet ik hem plots stilvallen. En boem, daar was de aanbeet en deze vis bleef hangen! Deze snoek had het kunstaas zo hard tussen de kaken geklemd, dat hij niet eens over het Line-Thru systeem naar beneden geschoven was. Later op de dag ving ik nog een vis waar het aasje wél netjes over het lijntje was geschoven. Leuke aasjes, zeker op wat kleiner en/of ondiep water!

Aanschaf

Dit aasje is bij de betere hengelsportzaak zeker te vinden. Ook online kun je ze gemakkelijk bestellen, voor een bedrag van rond de €15,-. HIER kun je verkooppunten vinden.

Conclusie

Een bijzondere staart, met in de rechter een nailsinker, hierdoor slaat de staart iets wijder uit.

Ik ben prima te spreken over dit aasje. Mooie actie, die het ook behoudt bij elke snelheid en een mooi uiterlijk. Flink taai rubber, en dat is altijd fijn als je er mee op snoek vist. In mijn ogen zou alleen de haakplaatsing iets moeten veranderen; of een grotere haak of de haak op een andere plek. Dit is deels zelf op te lossen: hang er gewoon een grotere dreg aan! Maar als het aasje iets anders geleverd zou worden, dan kan het echt weer een klassieker worden!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Lau Boom
Geboortejaar: 2001
Regio:Flevoland
Favoriete roofvissoorten: Snoek & snoekbaars
Specialismen: Poldersnoeken en riviersnoekbaarzen