TOP 5 ZUPER DUPER bestemmingen van wereldvisser ANDRÉ DE WIT (NUMMER 3)

05/11/2018
TOP 5 ZUPER DUPER bestemmingen van wereldvisser ANDRÉ DE WIT (NUMMER 3)

André de Wit is wat je noemt een wereldvisser en heeft zowat de hele aardkloot al afgestruind. Wij stelden hem voor een onmogelijke opdracht, maak een top bestemmingen… 

Op 5 Canada, nummer 4 Mexico, nu is het tijd voor nummer 3, Guyana.

Door André de Wit

NUMMER 3 Guyana

Eerdere vistrips naar Brazilië vielen in het niet tijdens de reis door Guyana! Veel dieper de jungle in dan ooit tevoren, ver van de bewoonde wereld, zaten we midden in de ongerepte natuur. Capibara’s, reuzenotters en een vijf meter lange anaconda waren slechts enkele van de vele bijzondere dieren die we onderweg tegen kwamen.

Na een dag vissen lekker in je slaapzak kruipen. Brrrr 😉

Arapaima, de grootste zoetwatervis ter wereld en voor menig specimenhunter het mikpunt. 

Je zou hier maar als aasvis rondzwemmen. Check die slagtanden van deze horrorvis, de payara. 

De visserijen waren net zo extreem. Bruut uitziende payara’s, ook wel draculavis genoemd, en tot de verbeelding sprekende arapaima’s waren ons deel. Een zeer afwisselende visserij. Driftend op de rivier, werpend met oppervlakte kunstaas, dan weer statisch vissend op meerval of zoekend naar activiteit van arapaima’s. Het is er allemaal mogelijk.

Prachtig getekende vissenmet alle kleuren van de regenboog en dan ook nog eens uit de kluiten gewassen exemplaren zoals deze roodstaartmeerval. 

Ons uiterst luxueuze verblijf. Jammer dat de roomservice te wensen overliet…

Bizar fel gekleurde peacock bass. Gelukkig had ik mijn zonnebril op. 

Midden in het oerwoud slapen we in hangmatten, terwijl de alligators op slechts enkele meters afstand onder de struiken liggen te wachten! Gelukkig zijn het (voornamelijk) viseters en vooral geïnteresseerd in de overblijfselen van ons avondmaal…

Zomaar nog een brute bewoner van deze contreien, de Jau meerval. 

De peacock bass staat behalve zijn oogverblindende verschijning bekend om de ziek explosieve aanbeten. 

Check de massiviteit van deze arapaima en vooral ook de lengte. Tel daarbij op de power van deze vis en tal van obstakels onder water en je kunt je voorstellen dat de dril met deze vis niets dan zenuwslopend is geweest. 

Donderdag nummer 2. Dan trekken we richting het zoute en dan hebben we het niet over de Noordzee 😉