Roofmeister Inside – De mooiste snoekfoto’s en de reddingsactie van Yoeri & Sophie

25/04/2021
Roofmeister Inside – De mooiste snoekfoto’s en de reddingsactie van Yoeri & Sophie

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Een makkelijke dag zou het niet worden voor het vissen op grote baars, maar met gaat de trukendoos open, dan kunnen er altijd verrassingen klaar liggen. Heb je Tijs Peters en Jurjen Wijnstroom van Ultimate Fishing aan je zijde, dan weet je zeker dat het niet op een blank uit gaat lopen. Check de know how en expertise van deze baars bazen en doe er je voordeel mee! O.a. uitgebreid aandacht over hoe je de Oneten twitchbait van Megabass in moeten zetten.


 

Reddingsactie Sophie & Youri

“Sint zat te denken, wat hij… Yoeri van Es en Sophie Neitzel zou schenken.” Nu mag ik, Sjoerd Beljaars, nog niet in de schaduw staan van de goedheilig man en is het niet bepaald de periode om de Zwarte Pieten discussie aan te zwengelen. Toch houdt de vraag mij volop bezig sinds gisteren. Hoe kan ik hen bedanken voor hun heldendaad?

Een dramadag nog vers in het geheugen, maar de redding was nabij…

Het brengt ons terug naar het grote Oostvoorne debacle van vorige week. Klik HIER. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Ik heb het in de vorige RM Inside opgesomd. Daarbij heb ik zelfs nog Murphy elementen weggelaten. Rondom alle misère was er namelijk meer. Mijn fishfinder had opeens vocht onder het display en de accu begaf het. Daarbij kregen we bij de lunch bezoek van BOA’s en Marnix en Robert waren de Vispas vergeten mee te nemen, lag nog in de auto. Tot slot vinden wij het fijn om de flippers goed strak rond de voeten te trekken, er zijn er twee gesneuveld die gitzwarte dag. Tja, het enige leuke was een hyperactieve hond die met Marnix in waadpak wilde spelen, maar Marnix wilde dat niet.

Reddingsteam Sophie Neitzel, Yoeri van Es, Sjoerd van Schie en Diana Gregoor.

Het ergste gebeurde op het laatst en hier begint dit verhaal. Op een onbewaakt ogenblik tik ik mijn Daiwa Prorex setje overboord. Sowieso een heerlijke hengel set up, klik HIER. Ik heb hem al een paar jaar en ook weer niet. Al twee keer gesloopt, oftewel het topdeel dat ik tot twee keer toe opnieuw heb moeten bestellen. Maar het was het waard, deze hengel, de Daiwa Prorex AGS 802MFS- AD Spin, is mijn ultieme allrounder en ik heb er alles mee gevangen: Snoek, baars, snoekbaars, zeebaars en roofblei. Extreem licht in gewicht, mede dankzij carbon(!) hengelogen en een Daiwa Prorex V LT 2500-XH werpmolen om van te watertanden. Des te pijnlijker als je zo’n set up op de bodem van het Oostvoornse Meer parkeert. Ellende!

Mijn uiterst kundige situatieschets. Nu kon het niet meer misgaan :-P. Oranje de gele boeien lijn, blauw, de plek des onheils. 

Maarrrrr, de redding was nabij. Sophie Neitzel draagt Roofmeister altijd een warm hart toe en dat is geheel wederzijds. Thuis op de bank, dat stel ik me dan voor, leest ze het bovenstaande relaas in Roofmeister Inside. Ze tikt haar vriend aan, Yoeri van Es en vertelt het hem. Het koppel vist fanatiek, maar net zo goed zijn het next level duikers. In mijn ogen een killing combi, maar dat terzijde. De raderen draaien en plannen worden gesmeed.

Yoeri van Es tijdens een heldendaad vorig jaar, toen dook hij de hengel op van Sjoerd van Schie. Heeft het iets van doen met de naam?

Neitzel en Van Es coming to the rescue, ze tuigen een reddingsactie op. Ze hebben het al eens eerder gedaan voor een goede vriend, Sjoerd van Schie. Inderdaad, mijn voornaamgenoot, ja joh, het verhaal wordt steeds gekker, je zou het zo verfilmen. Met succes hebben ze toen zijn hengel opgedoken op ander water weliswaar. Dit keer staan ze toch voor een iets heter vuur, het Oostvoornse Meer is diep. Ze besluiten er een gezellig dagje van te maken met de combi duiken-vissen en vragen mij om een zo exact mogelijke locatie van de gezonken hengel.

Yoeri aan het begin van de odysee…

Ik voel mij ondertussen beschaamd tot op het bot. Geblunder van heb ik jou daar, typisch voor mijn persoon en dan twee 100% goedzakken die je willen helpen. Er zelfs speciaal voor naar de locatie toe gaan met uitrusting en al. Dat niet alleen, eenmaal daar wordt ook alles uit de kast gehaald. Niet zomaar een snelle verkenning, maar de plek des onheils wordt metertje voor metertje onderzocht. “Yoeri is bijna een uur onder geweest, lucht was bijna op en in de allerlaatste minuut vond hij hem,” krijg ik te horen.

De hengel terug! Een jubelstemming aan de oevers van het Oostvoornse Meer, maar net zo goed in huize Beljaars!

Daarna vissies vangen natuurlijk! Het was ze gegund!

Een gevoel van euforie natuurlijk, mijn set up terug, maar ook ontzettende dankbaarheid voor de ongekende hulp. Geloof je niet in de goedheid van de mens, lees dan het bovenstaande even terug 😉  Wauw!

Ergens vorig jaar heb ik een andere set up overboord gemikt, een Shimano Tranx reel plus een Yasei Pike hengel. Ja ja, ik schaam me kapot. Nu is dat gebeurd tijdens het over het Volkerak scheuren, ergens op een traject van ruim 1 kilometer. Maar ook al had ik de exacte locatie gehad, dan nog hadden Sophie en Yoeri hem niet gehad. Ik moet ook op de blaren zitten, anders leer ik het nooit af. Nu nog een passend geschenk bedenken, ff de Sint bellen.

 


 

***De mooiste snoekfoto’s***

Snoek, Esox lucius, de ongekroonde koning van onze wateren. Wat zijn en blijven ze mooi! Wij waren benieuwd naar je mooiste snoekvangst van afgelopen seizoen. En de inzendingen zijn niet uit de lucht. Bedankt weer Roofmeisters!

De volgende reeks aandacht voor jullie mooiste snoekbaarzen. Wil jij je je vangst terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Jessica Vis: ”Niet de mooiste.. niet de grootste maar wel een mooie herinnering aan een van de leukste visdagjes ooit! De eerste vis van de dag.. een dikke meterbak! Samen met Stijn Lens die middag ordinair staan harken!” De mooiste herinnering is ook wat waard Jessica!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Edwin van der Rijsen: ”Deze dikke dame van 117 cm op de jerkbait. 2 keer miste ze het aasje derde keer Bammm.” Prachtige snoek Edwin!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Erwin Beekers: ”Kon het niet laten om toch nog te gaan vissen, ik dacht hoe mooi zou het zijn om nu een vis te vangen met de sneeuw op de achtergrond en met geluk ving ik deze mooie volle snoek van 1 meter 9 in hartje Breda met een shadje van 9 cm met een 5 grams jigkopje 🎣🤩” Dat wordt een hele uitdaging om dit te overtreffen, Erwin!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Anthony Smit: ”De aasvis werd heel apart gegrepen toen deze dame in het net lag werd wel duidelijk waarom.” Duidelijk een snoek met een hazenlip!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Bertus de Wit: ”Misschien niet de mooiste , maar wel een exemplaar waar ik het meest trots op ben!” Alle recht toe, Bertus!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Bjorn Eertmans: ”Niet de grootste, maar mijn eerste op het Hollands diep.” Mooie vangst en wat een bak water, Bjorn!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Jeroen Bouwer: ”Wel vaker de revue gepasseerd, by far mijn mooiste snoek! 109cm lang en gevangen werpend op een Busterjerk!” Blijft een wonderschone vangst Jeroen!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Dieter Gunst: ”1,26 meter in de volle zon op een ondiep stukje water. I called her Annabelle” Wat een gigantische dame, Dieter!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Rolf Bouman: ”Geinig visje, van 1 meter, -weetikveel- gewoon een toffe, dikke unit. Zat volgens mij een eend of twee in. 🤣 Op een hybride jerkbait.” Wow, wat een pens Rolf, een hele zwerm eenden wellicht? 😛

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Ton Hilvers: ”Deze dame op Kerstochtend uit een reeks van drie stuks: 98, 112 en 113” Dat moet een legendarische Kersviering zijn geweest Ton.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Petra van Braeckel: ”Even weg van al dat Corona gedoe, dan vang je dit😍” Mooie vangst, Petra!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Arjen Hotting: ”Niet extreem groot maar zo modder vet. Gevangen op een grote dode voorn. Op het moment dat ik maar huis wilde gaan zwom ze ermee weg.” Mooie afsluiting van de sessie Arjen!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en waterpartij

Friso Boomsma: ”Toch wel mijn PR van 118 cm midden in de zomer… statisch op een stuk makreel! Samen gedrild met de 11 jarige zoon van een kameraad! Zijn eerste snoek💪🏻” Prachtig, Friso!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Tim Detillon: ”101 cm op een dag dat niks wou lukken. En toch afsluiten met een meter vis.” Zo sluit je een sessie dus af! Mooie vangst Tim.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

De mooiste snoek voor Kevin Odenthal tijdens het vissen op meerval. Geen verkeerde bijvangst Kevin!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon

Said El Felyani: ”100% de mooiste die ik heb gevangen!” Wat een parel, Said!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Pedro van Gaver: ”Opening 2019 werpend met Mc-Hybrid tussen de planten. Op de derde worp💥 We kunnen slechter de dag beginnen😊” Wat een heerlijke opening, Pedro!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Het was een bijvangst, maar deze snoek van 122 cm was meer dan welkom bij Peter Hutting!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Jos Rovers: ”Eerste meterplus op mijn vliegenlat.” Wat een gave foto, Jos!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Mark Verhoeven: ”Mijn eerste 120+ 👊🏼😍… Een paar jaar geleden vlak na de seizoensopening ving ik deze 122, waarna ik amper 45 minuten later dit PR weer wist te verbreken met een 126.. 💪🏼” Wat een bak Mark!

Kan een afbeelding zijn van waterpartij

Lennard Vermeule: ”115 centimeters pure rivierkracht 🔥💪🏻🎣” Super vangst, Lennard!

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

De mooiste van Marco Dukel!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

19 kilo voor Albert Dekker. Meer dan een stukje makreel was er niet voor nodig. Wat een gigant, Albert!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij

Richard Vlasma: ”Dikke Groninger snoek tijdens trolsessie in het Hogeland! Mooi PR van 106 cm” Wat een gave snoek, Richard!

 


 

***Foto van de week***

Tijdens een doodaas sessie kon Sander Wolf het niet laten om zijn nieuwe chatterbait te water te laten en dat leverde deze mooie snoek op.  Niet alleen een mooie snoek, maar ook een hele brute plaat! Goed gedaan Sander, de mooiste van deze week.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterpartij


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.