Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Lau Boom

23/03/2024
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Lau Boom

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Lau Boom met zijn top 3 kunstaas voor snoek!

 

Nummer 1> Berkley Zilla Glider

Mijn onbetwiste nummer één is de Zilla Glider van Berkley. Deze jerkbait is gewoon zó goed, dat je als snoekvisser bijna niet zonder kunt… Of het nou de 16 cm is op groot water, de 13 cm in de polder of de 10 cm op een licht hengeltje, het is in mijn ogen de beste jerkbait op het moment.

Verschillende formaten, waaronder de 13 cm, die echt fantastisch is vanaf de kant.

Of het de harde ratel is, de verleidelijke side-to-side actie, het waggeltje als ‘ie zakt… Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat al die dingen meehelpen bij deze fantastische jerkbait. Daarnaast is dit een hele “makkelijke” jerkbait, je kunt hem eigenlijk niet verkeerd binnen vissen. In het voorjaar op de ondiepe platen op groot water, in de herfst agressief over de plantjes of  ’s winters heel traag, deze jerkbait kan het allemaal!

Hij vangt werkelijk overal vis…

 

Nummer 2> Fishion Lures Rebel

Ik vind het vissen met jerkbaits het allerleukste wat er is en dus bestaat mijn top drie dan ook enkel uit jerkbaits. Mijn nummer twee is een hybride jerk, de Rebel van Fishion Lures. Als het wat dieper moet, dan grijp ik heel snel naar een hybride jerk.

De Rebel werd, ondanks dat deze snoek al gegeten had, gewoon gepakt!

Deze krijg je vaak net wat makkelijker op diepte, hoewel je met de Rebel ook prima uit de voeten kunt in de polder. Ook de taludjes zijn fantastisch te bevissen met een Rebel. Vaak zijn hybride jerks wat lastiger als het gaat om actie geven, maar dit kunstaas is eigenlijk net zo simpel als de Zilla. Of je nou met je slinger of met je hengel actie geeft, het werkt allemaal. Op de Rebel vang ik overigens ook vaak hele mooie snoekbaarzen tussendoor, waaronder mijn pr van 93, ook niet erg als die er tussendoor lopen 😉

Grote snoekbaarzen zijn er ook niet vies van.

 

Nummer 3> Fishion Lures x High 5 Lures Sally

Een nieuwkomer in mijn tacklebox, maar zeker een blijvertje! De tweede vis die ik op dit jerkbaitje ving, was namelijk mijn record van 123 cm… Dit is een klein jerkbaitje van slechts 12 cm, maar ook op groot water staat deze zijn mannetje!

De tweede vis was meteen een 123 cm…

Deze jerkbait zinkt net wat sneller dan de gemiddelde jerkbait, en juist hierom is ‘ie bijvoorbeeld vanuit een driftende boot heel goed. Maar ook in de polder omdat je hem net wat sneller kunt vissen zonder dat je het idee hebt dat je met een oppervlakte aasje vist. Ondertussen heb ik ook in de polder al heel wat mooie vissen weten te vangen.

Een 12 cm aasje en dan zo’n dikke snoek vangen, heerlijk!

Veel kan ik er nog niet over vertellen omdat ik ‘m pas heel kort in bezit heb, maar dat het een fantastische vanger is, is één ding wat zeker is!

 

Bij deze nomineer ik Mick Rijnhout voor zijn top 3 kunstaas voor snoek, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.

Rik Sieben.

Roy Vanstreels.

Jeroen Vloon.

Hendrik-Jan Verheij.

Hans van de Wetering.

Jogi Deij.

Martijn Leus.

Siegfried Schön.

Justin Gottmers.

Luc Coppens.

Calvin Clerc.

Jeroen Eijssens.

Hans Ruigrok.

Niels van Reeuwijk.

Mikky de Boon.

Rob Nullens.

Kevin van Kampen.