Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Mikky de Boon

14/02/2024
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Mikky de Boon

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Mikky de Boon met haar top 3 kunstaas voor snoek!

 

Nummer 1> LMAB Kofi Multi Vibe + Xtra Vibe 

Spinnerbaits, wie kent ze nou niet? Afgeleid van de oude lepels werken deze aasjes gewoon heel erg goed in elke periode van het jaar. Persoonlijk vis ik ze het liefste in het voorjaar wanneer de planten weer beginnen te groeien. Dit omdat je spinnerbaits makkelijk door de waterplanten kunt binnenhalen zonder dat je vast komt te zitten. Daarbij zijn ze ook goed in te zetten in de winter, omdat je een spinnerbait langzaam binnen vist. Een spinnerbait is een spinnerbait, ongeacht welk merk. Er verandert niet veel van elkaar qua actie, maar de Multi Vibe zonder zijn Xtra Vibe is eigenlijk een chatterbait.

Makkelijk om te toveren tot een chatterbait of spinnerbait.

Met een makkelijk verwissel systeem kun je dus in een aantal seconden wisselen van actie en hiermee de snoeken toch triggeren om te bijten. Ik zie vaak genoeg dat er geen trailer wordt toegevoegd op een spinner- of chatterbait, terwijl dit echt het verschil kan maken. Op een spinnerbait zou ik een shad met schoepstaart riggen als trailer en op een chatterbait een shad met een pintail. De trillingen van de chatterbait zijn voldoende om de pintail zijn actie zeer lokkend te maken – met een schoepstaart werken de trillingen elkaar tegen. Beide aasjes zijn makkelijk binnen te vissen met soms een korte pauze tussendoor om de volgers toch te triggeren om te bijten. 

Op een spinnerbait werkt een trailer met schoepstaart goed.

 

Nummer 2> Blackbug van Blackbay Fishing

Kunstaas geïnspireerd door de Miuras Mouse, de Blackbug! Gemaakt met haren van de staart van het witstaarthert is dit grote kunstaas eindeloos bewezen om hier de big mama’s mee te vangen. Zo gezegd zo gedaan, ik ving er mijn PR van 110 mee in de polder!

Een nieuw PR en dat in de polder!

Vergeleken met de Miuras Mouse loopt de Blackbug dieper en maakt dit het gemakkelijker om vanaf de boot het talud af te vissen. Er zit een schroefdraad aan de Blackbug en hierdoor kun je makkelijk en snel van trailer wisselen. Deze rig ik deze het liefste met een shad met een double- of curly tail. Er is een extra accessoire die je voor de trailer op het schroefdraad kunt toevoegen – de Blackbug Floater. Door middel van de floater zinkt de Blackbug minder snel naar de bodem en kun je deze in de ondiepere wateren ook inzetten.

Het liefst vis ik hem met een dubbele curly tail of enkele curly tail.

Het enige nadeel is dat je een stuk minder aanbeten krijgt omdat de kleinere snoeken deze vaak voorbij laten gaan (met af en toe een uitzondering natuurlijk), maar als je een aanbeet krijgt, kun je ervan uitgaan dat het een grote snoek is. 

Het zijn vaak de betere vissen die erop knallen.

 

Nummer 3> LMAB Kofi Bleak Shad

Deze slanke shad is sinds kort beschikbaar in 15 – en 18 cm gefocust op de grote snoekbaars en snoek en het is één van mijn favorieten geworden omdat ik er simpelweg gewoon veel snoek mee vang. Door de slanke body vouwt de shad gemakkelijk dubbel bij een aanbeet en is de haak ook makkelijker te zetten. Ik vis zelf het liefste met de 18 cm variant, maar merk soms toch dat drie cm het verschil kan maken dus maak ik graag ook een paar worpen met de 15 cm.

Deze shad vouwt makkelijk dubbel en het toffe kleurtje ”chrome green” heeft me al veel opgeleverd.

Mijn favoriete kleur is de ‘Chrome Green’. Deze kleur schittert flink als de zon schijnt en krijgt hiermee snel de aandacht van nieuwsgierige snoeken. De Bleak Shad is beschikbaar in acht verschillende kleuren dus er is genoeg variatie beschikbaar voor troebel tot helder water. Ik rig de shad met de ”3-swivel stinger M” van Pikecraft. Deze past perfect en je kunt hiermee variëren met gewicht hoe zwaar je wilt vissen. Ik gebruik meestal niet zwaarder dan zeven gram en als ik de shad rustiger en langzaam wil presenteren, gebruik ik geen gewicht of drie gram. 

 

Bij deze nomineer ik Kevin van Kampen voor zijn top 3 kunstaas voor snoek, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen👇

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.

Rik Sieben.

Roy Vanstreels.

Jeroen Vloon.

Hendrik-Jan Verheij.

Hans van de Wetering.

Jogi Deij.

Martijn Leus.

Siegfried Schön.

Justin Gottmers.

Luc Coppens.

Calvin Clerc.

Jeroen Eijssens.

Hans Ruigrok.

Niels van Reeuwijk.