Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Kevin van Kampen

09/03/2024
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Kevin van Kampen

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Kevin van Kampen met zijn top 3 kunstaas voor snoek!

 

Nummer 1> Nays VNM

Ik trap af met de VNM 65 en VNM 80 van Nays Baits, een top aasje voor snoek! Ik vis graag op snoekbaars met de kleinere variant en vang daar altijd goed vis mee. Toen dacht ik, laat ik die grote eens bestellen om te checken of de snoeken ze ook zo aantrekkelijk vinden. Het bleek al snel dat dat zo is! Ik draai er een mooie BKK Stinger Rig Uvo op als haak set; dit ziet er niet alleen super vet uit, maar het werkt ook nog eens onwijs goed.

Niet alleen voor snoekbaars goed, ook voor snoek is hij geweldig.

Door het pinnetje dat losschiet na een aanbeet blijft je shad ook veel langer heel. Ik heb hier al veel succes mee gehad. Dit aasje valt goed in de smaak bij grote snoek maar de kleinere snoeken klappen er ook graag op, zeker een must have in jouw tacklebox!

 

Nummer 2> Strike Pro Buster Jerk

In de winter vis ik graag met jerkbaits, mijn favorieten zijn de Buster Jerks van Strike Pro. Deze jerkbait kun je prachtig laten uitslaan naar de zijkanten en is super rustig te vissen. Ook kun je deze jerkbait wat sneller vissen, waardoor de actie iets minder breed loopt, maar nog steeds onwijs goed is. De ratel die in deze baits zit, is ook erg duidelijk, ik hou er wel van als een aasje wat geluid maakt onder water. Meestal pak ik de zilveren variant als het zonnetje schijnt, je ziet hem dan altijd prachtig oplichten onder water en dat ziet de snoek natuurlijk ook!

De zilveren variant is met zonnig weer super goed te volgen.

Het mooie van deze jerkbait is, is dat je hem ook perfect in de zomer kunt gebruiken. Afgelopen jaar zijn wij naar Finland geweest om op snoek te vissen en de Busters deden daar zeker goed hun werk. Er zijn nog veel meer kleurvarianten die je zou kunnen proberen, maar de zilveren met de mooie UVO haken van BKK  is toch echt wel mijn favoriet!

Dat vissen in Finland is wel echt heel mooi.

 

Nummer 3> Nays MZ RNNR

Er zijn veel verschillende spinnerbaits waar ik graag mee vis maar ik heb toch wel één favoriet. We komen voor deze spinnerbait toch weer uit bij Nays. De MZ RNNR L (Maze Runner) is één van de beste spinnerbaits waar ik mee heb gevist. In de ochtend pak ik meestal de gouden, dit omdat de ochtendzon het goud van de bladen echt goed doet oplichten.

Een vrij kleine spinnerbait, maar een echte grote vissen magneet.

Ik zet er wel altijd nog een 2/0 of 3/0 trailerhaak op van BKK om toch net iets minder te hoeven zweten als er een dikke vis aan hangt. Een mooie feature van deze spinnerbait is dat deze een aparte schroef heeft waar je een shad op kunt draaien. Dit geeft de spinnerbait meer volume en dit zorgt ervoor dat de haak meer vrij is voor betere inhaking. Als trailer gebruik ik graag een shad van 10- tot 12,5 cm.

 

Bij deze nomineer ik Lau Boom voor zijn top 3 kunstaas voor snoek, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.

Rik Sieben.

Roy Vanstreels.

Jeroen Vloon.

Hendrik-Jan Verheij.

Hans van de Wetering.

Jogi Deij.

Martijn Leus.

Siegfried Schön.

Justin Gottmers.

Luc Coppens.

Calvin Clerc.

Jeroen Eijssens.

Hans Ruigrok.

Niels van Reeuwijk.

Mikky de Boon.

Rob Nullens.