De meest populaire Shimano molen – Boordevol features

18/05/2020
De meest populaire Shimano molen – Boordevol features

De STRADIC molen is een van Shimano’s meest bekende en populairste molens en wordt al vele jaren met de hoogste tevredenheid gebruikt door vissers over de hele wereld, en dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen. De Shimano Stradic staat voor al die gebruikers voor: Betrouwbaar, uitermate sterk ,degelijk en voor een perfect werkende slip.

Verbeterde Micromodule en draait dus als een zonnetje.

Het nieuwste model, de STRADIC FL, heeft het ijzersterke imago van dit fenomeen naar nieuwe hoogte gebracht. De FL versie is voorzien van een nog soepeler lopend geheel door middel van MicroModule II gear en Silent Drive technologieën (dit zat voorheen alleen op de Stella serie).

Voor nog betere werpeigenschappen.

Daarnaast is de werpmolen nu nog duurzamer door nog betere Hagane Gear (tandwielen) en het X Protect bescherming systeem. Verder zijn ook de werpeigenschappen verbeterd door het nieuwe Long stroke spoelontwerp.

 


STRADIC SPEC’S

MicroModule II gear –  voor een ultieme soepele loop van de molen
HAGANE Gear en X-SHIP  – voor de meest efficiënte prestaties.
G Free body – doordat het zwaartepunt hoger en dus dichter bij de hengel ligt ontstaat de ultieme balans met de hengel.
One piece bail – de beugel is uit 1 stuk gefabriceerd.
SilentDrive – speciaal ontwikkelde componenten reduceren microscopische bewegingen in de slinger waardoor de molen praktisch geruisloos is.
X-Protect – Technologie om de hoogste bescherming te bieden tegen het binnendringen van water en vuil door middel van een labyrint structuur.
Long Stroke spoelontwerp – voor nog betere werpeigenschappen.
Aero Wrap i.c.m. lichtgewicht koud gesmede aluminium AR-C spoel – verzorgen een optimaal lijnmanagement systeem, waardoor verdere en preciezere worpen mogelijk zijn.


 

De STRADIC FL is de ideale allround molen en dus zeer breed inzetbaar. Of het nu verticalen of baarzen is met het 1000 formaat, 2500/3000 formaat voor het vissen met shads op de rivier, een 4000 voor het betere snoekwerk of zoutwater spinning met het 5000 model op zeebaars – voor iedereen is er een geschikt model. Tevens zijn de meeste formaten in meerdere snelheden verkrijgbaar om de ideale molen voor jouw specifieke visserij te kunnen kiezen.

Natuurlijk ook weer een juweel om te zien.

Adviesprijs van de Stradic 1000 FL komt neer op €179,95 en dat is ongelofelijk veel waard voor je geld, zoals je van Shimano gewend bent! Meer informatie over de molen vind je HIER of bij je lokale Shimano verkooppunt!

Wil je op de hoogte blijven de nieuwste Shimano producten, like dan de Shimano Benelux en Shimano Predator FB pagina’s. #FishShimano

Homepage