Roofmeister Top Gear #3

27/10/2018
Roofmeister Top Gear #3

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 

Door Team Roofmeister

roofmeister app 

De Roofmeister app is uit! Voor Android klik HIER. Voor IOS ga naar App Store en zoek op ‘Roofmeister App’. Download hem nu en je kunt overal en altijd het laatste nieuws op Roofmeister volgen.

Allround killer

Er zijn weinig shads die zo allround in te zetten zijn als de Gunki G’Bump. Sowieso is dit geen shad uit duizenden. Zo heeft de G’Bump een relatief hoog profiel en een mooie stevige schoepstaart die voor een zogenaamde rolling actie zorgt van de hele softbait.

Een shad die zelfs bij lichte loodkoppen recht blijft lopen door de v-vorm. 

Het allermooiste is de driehoekige vorm aan de onderkant van de shad, die feitelijk dienst doet als de kiel bij een boot. Anders gezegd zorgt deze ‘kiel’ voor ongekende stabiliteit en zal de G’Bump ook bij hogere snelheden of met lichter gewicht loodkopjes recht blijven lopen.

SIMON TORENBEEK:
“De G’Bump is mijn allround topper. Heb ‘m al vaak uit de keel van allerlei soorten rovers moeten vissen.”

Social Media Plein

De Hengelsport en Visbotenbeurs Utrecht is niet alleen het grootste hengelsport event, maar ook het meest gezellige. Natuurlijk is er in de basis al heel veel te zien met alleen al het enorme aantal groothandels dat aanwezig is en zich van zijn beste kant laat zien.  Daarbij zit de organisatie nooit stil en worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Voor het eerst een plek waar je je favoriete vloggers en bloggers kunt ontmoeten. 

De beurs wordt geopend door spraakmakende visvrouwen en geluksvogel Marco Kraal.

Nieuw dit jaar is dat de beurs geopend wordt door Marco Kraal van Sportvisserij Nederland, bijgestaan door maar liefst 4 visvrouwen. Op de beurs is dit jaar verder voor het eerst het Social Media Plein, een verzamelpunt waar jij je favoriete visvloggers en -bloggers in levende lijve kunt ontmoeten. Natuurlijk is er veel meer te zien en te doen.

Klik HIER voor alles over deze spectaculaire visbeurs.
Klik HIER om online tickets te bestellen (25% korting).

Verdraaid handig

Soms kom je van die geniale dingen tegen in de hengelsport die niet direct voor aan de waterkant zijn, maar wel verdraaid handig zijn. Neem nu de Line Stripper Max van Berkley.

De genialiteit zit hem soms juist in de eenvoud. 

Je hebt van die rotklusjes binnen de hengelsport en het afwikkelen van lijn op je molenspoel is er daar een van. Not anymore. Simpelweg deze tool op een accuboor zetten, de oude lijn er aan vast knopen, de lijn binnen mum van tijd op de Line Stripper spoelen en de molen (of reel) spoel is leeg. Nu verkrijgbaar!

Thuis je visplannen alvast finetunen!

op de bank STEKKEN VINDEN

Heb je hem al de Navionics Boating app? Stel je eigen viszones in met verschillende kleuren, update dagelijks je kaarten en vindt de beste visstekken thuis voor de buis of aan het water. Klik HIER!

Catamaran-belly boot

De HART Catamaran VI Pontoon is eigenlijk geen belly boot 🙂 Je zit feitelijk veel comfortabeler om stevige vissen te drillen! Onder een stalen frame liggen 2 luchtkamers die voor stabiliteit zorgen tijdens het vissen.

Als een keizer op een troon. 

De handige voetsteunen maken het roeien prettiger en zorgen voor een ‘salongevoel’ tijdens je vissessie. Roeien met de riemen die je hebt (meegeleverd) of flipper aangedreven, beide kan op deze aparte belly boat…euh…mini-catamaran! Kijk HIER voor meer HART producten.

Plaatje van een spinnerbait

Je hebt spinnerbaits en je hebt spinnerbaits. Anders gezegd, check deze Pike Spinnerbait van het merk Molix, een beauty! Wout van Leeuwen heeft ze in de schappen hangen in twee versies (28 en 42 gram). Klik HIER.

Check die details, wauw! 

Het hoofddoel van dit kunstaas is het vangen van grote snoek en vandaar dat het frame gemaakt is van stevig 1,2 mm rvs draad en voorzien is van een extra sterke 6/0 haak.

Opruimingskorting tot 70%

Raven Lelystad gaat verhuizen! Alles wordt verkocht met flinke kortingen tot wel 70%! De opruimingskorting geldt op het karper-, witvis-, roofvis- en zeevisassortiment. Het reserveren van producten is niet mogelijk. Op is echt Op! De kortingen zijn uitsluitend in filiaal Lelystad geldig.

Quantum pen set

Quantum heeft een doodaas range gelanceerd, Mr. Pike genaamd, en natuurlijk mag de penhengel voor snoekbaars daarbij niet ontbreken. De Mr. Pike Old School Zander is een hengel in ‘Nederlandse stijl’, met lengtes van 2,70 en 3 meter. De blank is extreem gevoelig, wat nodig is om de meest voorzichtige aanbeten te registreren.

Misschien wel het mooiste hengeltype binnen het roofvissen. 

Ook de buiging is bijzonder te noemen. Je kunt er mee werpen zonder dat je de aasvis verliest en vangt de typisch stompende bewegingen van de snoekbaars tijdens de dril goed op. Uitgevoerd met zes en zeven geleideogen en een handvat in kurk/EVA, met geïntegreerde molenhouder.

Een klassieke snoekbaarspen is nieuw leven ingeblazen. 

De Zander Float, een getrouwe reproductie van de meest geliefde snoekbaarsdobber onder Nederlandse experts. Staat als een huis in de wind, maar geeft toch de meest voorzichtige aanbeten door. Je kunt eventueel een breekstaafje monteren op de gevoelige antenne. Gemaakt van onverwoestbaar Rohacell en verkrijgbaar in 3, 4 en 5 gr. Kijk HIER voor verkooppunten.

Michael Stalenhoef: “Elke snoekbaars die ik mag drillen met een Mr. Pike Old School Zander is een waar feest.”

Super allrounder

De Pike Specialist heeft een lengte van 244 cm, een werpgewicht van 20 tot 75 gram en bovenal heb je extreem veel waar voor je geld. De hengel geeft mooie sport bij het drillen en heeft toch meer dan genoeg power om de haak goed te kunnen zetten en de meest krachtige runs te pareren. Verder werpt de hengel als een kanon.

De Pike Specialist, een uiterst vriendelijk geprijsde allrounder. 

Ook prima te vissen met hardbaits en shads van 6 tot 18 cm en daarmee ook een perfecte partner voor in de polder. Echt wat je noemt een super allrounder voor een breed scala aan technieken en dat voor nog geen 80 Euro. Spullen van vissers voor vissers.. Patriot! Klik HIER voor verkooppunten.

Hilco van Nuil:Ik kan me geen fijnere hengel voor het vissen met fire balls voorstellen. Verder is dit een beauty qua allrounder.”

Japans vernuft

De nieuwe Kairiki 8 is een vernieuwde 8 carrier gevlochten lijn die geproduceerd is in Japan en beschikt over een zogenaamde ‘VT constructie methode’ vlecht technologie. Het is een ontzettend sterke en soepele PE-lijn die perfect geschikt is voor het werpen van grote afstanden.

Soepel en sterk, twee o zo fijne ingrediënten van een vislijn. 

Verkrijgbaar in 4 verschillende kleurpatronen. 

Beschikbaar in diameters variërend tussen 06/00 tot 42/00. De lijn heeft ideale eigenschappen voor zowel het spinnen in zoetwater als zoutwater vanwege de hoge gevoeligheid en soepelheid, wat weer resulteert in een verlaagd zoomend geluid.

Roofvis Cube

Carpcube, tja, toegegeven, het heeft een wat verwarrende naam, maar dat heeft alles van doen met de ontstaansgeschiedenis van deze hengelsportzaak in Brugge, België.In 2012 is het begonnen als karperspeciaalzaak, maar inmiddels zijn ze flink gaan uitbreiden met veel know how en materiaal op het gebied van roofvissen.

Helemaal hot op het moment, creature baits. Verkrijgbaar bij Carp Cube. 

Carpcupe is altijd op zoek naar noviteiten en zo hebben ze sinds kort een nieuw merk in de rekken hangen, het zogenaamde Fishup Lures; smullen geblazen voor de finesse roofvissers, die graag vissen met de inmiddels razend populaire creature baits.

De super attractieve Shad Teez nu ook in 7,5 cm. 

Nieuw formaat Curl Teez van 8,5 cm. 

Zelf zijn ze ook erg gecharmeerd van de softbaits van Westin en hebben ze nu een nieuw formaat hangen van de Shadteez, namelijk 7,5 cm en de Curlteez, namelijk 8,5 cm. Dat dat killers zijn voor snoekbaars en baars hoeven we jullie natuurlijk niet uit te leggen. Klik HIER om eens in hun assortiment rond te neuzen.

Hoog en droog

De High Rider bellyboot is er een die er letterlijk en figuurlijk bovenuit steekt. Het zitvlak van dit vlaggenschip van Savage Gear ligt hoog boven het water, hierdoor komen alleen je benen net onder de knieën in het water en is de bellyboot veel gemakkelijker te besturen.

Het vlaggenschip van Savage Gear. 

De achterkant van de opblaasbare rugleuning is voorzien van twee hengelsteunen die ideaal zijn om twee extra hengels mee te nemen. Deze  bellyboat is verder voorzien van vier luchtkamers wat extra veiligheid meebrengt. Last but not least is hij gemaakt van superstevig pvc materiaal en voorzien van verstevigde naden.

Nick Landman:
“Met name het feit dat je hoog en droog zit bevalt mij ontzettend goed, ik heb zo nóg meer overzicht…”

Siberische warmte

Ok, ok de zomer is nog maar net weg, maar het kan zeker geen kwaad om alvast naar de winter te kijken en de nodige voorbereidingen te treffen. Warme kleding genoeg? Wil je er in één keer goed bij zitten, dan is het Sunridge Siberian MK4 warmtepak iets voor jou. Dit pak is al 15 jaar het best verkochte warmtepak in het assortiment van Mac Fishing.

Warm en waterdicht de winter door. 

Even wat wapenfeiten: Ademend sylcatex, afsluitbare fleece gevoerde steekzakken, waterdichte neopreen kniepatches, dubbellaags zitvlak, warme fleece kraag met afneembare capuchon en 100% wind- en waterdicht.

Klik HIER voor dealers bij jou in de buurt.

Je zult er nog versteld van staan hoeveel baars en snoekbaars op kreeftjes jaagt. 

Kreeft voor grote baars

De Fox Rage Critter is een kreeftimitatie en komt in een range kleuren en afmetingen, om een kreeft zo goed mogelijk na te bootsen. Vis ze op een jigkop, weedless Texas style of hoe de vis ze ook gepresenteerd wil hebben. De Critters zijn het meest geschikt voor de visserij op XL baarzen en snoekbaarzen en kunnen extreem traag gevist worden.

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl